Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
65 user(s) are online (50 user(s) are browsing Forums)

Members: 4
Guests: 61

amigakit, Spectre660, VooDoo, samo79, more...

Headlines

 
  Register To Post
(1) 2 »

AmigaOS4 devs made new little update : part3
Home away from home
Home away from home


See User information
Another little update from AmigaOS4 devs, fire up your amiupdates! This time this is C:Date and Prefs/Time which were updated.

Remember, you need previous amiupdate updates to be installed as well, and i.e version.library should be 53.18+ as before.

In C:Date there were removed the obsolete timesync.library RS_ERRSTR tag for the RemoteSync() call and replaced it with the new tags; RS_ERRBUFFER and RS_ERRBUFFERLEN.

For Prefs/Time, were added RS_ERRBUFFER & RS_ERRBUFFERLEN tags to time.c RemoteSync() call and removed the obsolete RS_ERRSTR tag.

The update is necessary to avoid crashes and bad behaviors in those commands.

Thanks to Colin and Simon for!

Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Home away from home
Home away from home


See User information
Mmm i'm using the latest version of AmiUpdate (2,48) but i'm unable to update ..

20:19:19 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
20:19:19 Connected
20:19:19 Failed to get filesize from header, Content-Length: tag missing
20:19:19 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
20:19:19 Connected
20:19:19 Synchronisation successful
20:19:20 Scan completed
20:19:30 Creating working directory...
20:19:30 Created
20:19:31 Starting update of 'date_cmd-53.11.lha.pgp'
20:19:31 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
20:19:31 Connected
20:19:31 Error returned from downloading file 'date_cmd-53.11.lha.pgp': Trasferimento fallito
20:19:31 Update finished
20:19:31 Checking for other entries in the same archive...
20:19:31 None found
20:19:31 Starting update of 'Prefs_Time-53.11.lha.pgp'
20:19:31 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
20:19:31 Connected
20:19:31 Error returned from downloading file 'Prefs_Time-53.11.lha.pgp': Trasferimento fallito
20:19:31 Update finished
20:19:31 Checking for other entries in the same archive...
20:19:31 None found
20:19:31 Deleting working directory...
20:19:31 No succesfull updates performed


Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Just popping in
Just popping in


See User information
@samo79

Same here.

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon R7 250 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Supreme Council
Supreme Council


See User information
Sorry, my fault. Should be working now

Simon

Comments made in any post are personal opinion, and are in no-way representative of any commercial entity unless specifically stated as such.
----
http://codebench.co.uk
Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Not too shy to talk
Not too shy to talk


See User information
@Rigo

Thanks. Update completed successfully.

---
redfox

Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Just popping in
Just popping in


See User information
Hi, I doubt now my connection for Amiupdate. I have set up three servers:
- update.amigaos.net
- amiupdate.codebench.co.uk
- www2.hyperion-entertainment.com

Which is the correct one ?

Amiga 1200 2Mb Chip - Turbo 1230 MK3 40Mhz 32Mb Fast - CF 128Gb - Scandoubler Indivision MK3 - GOEX Drive - WiFi 802.11b - WB 3.2.1 - Star LC10 Printer
AmigaOne X5000 2Ghz / 8Gb Ram - SSD 2Tb - Radeon RX 560 4Gb - AmigaOS4.1 FE
Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@Amiguy

For me it doesn't seem to matter, nothing is updated from any of them. I didn't try all possible combinations.

Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Home away from home
Home away from home


See User information
thanks! update went fine

_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Home away from home
Home away from home


See User information
@Amiguy

should work with one of those servers...did you try again after Rigo's update?

_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@Thematic & Amiguy

- update.amigaos.net
- amiupdate.codebench.co.uk
- www2.hyperion-entertainment.com

I've have the same three set up and am not getting the update either.

Paul

Builder of Frankenthousand The monster A1000
The Young Frankenthousand A1-XE G4
X5000
Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Just popping in
Just popping in


See User information
1) "update.amigaos.net" needs to be enabled.

2) You must have a hyperion account to sign-in with your login details.

3) You must have already installed the libs:version.library 53.18+
with the last update 2 + hotfix available for download from
the hyperion website; hyperion-entertainment.com



Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@colinw

"Yes" to all three of your points. Still, the only uipdate it shows right now is for a RAR replacement, which I have chosen not to use.

Paul

Builder of Frankenthousand The monster A1000
The Young Frankenthousand A1-XE G4
X5000
Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Just popping in
Just popping in


See User information
The correct version.library 53.18 is the only dependancy.
Are you sure ?

Type the following line in a shell and hit enter, and show what it says;
version file sys:libs/version.library

Also, do the same for sys:c/date and sys:prefs/time and show what it says.


Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Home away from home
Home away from home


See User information
@Paul

Make sure to not have installed the AEon version of the "version"
The correct one should be the official one of the update 2 (Hyperion)

Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Just popping in
Just popping in


See User information
Hi to all and thanks for your help.

The C/Date file has not been updated. It is still in its version 53.7 of 08/18/20. The SYS:libs version.library is 53.18. I still have the old Hyperion Copy, List, and Version files.

To make AmiUpdate work, I only activate the update.amigaos.net server. When AmiUpdate asks me for the Username and Password, I provide the one that allows me to register my softwares on the Hyperion site (is this the correct one?).

However, the update does not work.

Amiga 1200 2Mb Chip - Turbo 1230 MK3 40Mhz 32Mb Fast - CF 128Gb - Scandoubler Indivision MK3 - GOEX Drive - WiFi 802.11b - WB 3.2.1 - Star LC10 Printer
AmigaOne X5000 2Ghz / 8Gb Ram - SSD 2Tb - Radeon RX 560 4Gb - AmigaOS4.1 FE
Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Site Builder
Site Builder


See User information
@Amiguy
If I am not wrong, after you do the steps you mentioned, in RAM: you will find a log file from amiupdate, were you will see if any error occurred. This might help, especially if the authentication failed for some reason. You need to use the username and password you use at the Hyperion Website.

Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Amigans Defender
Amigans Defender


See User information
@Paul

There's a file called "SiteList" in the AmiUpdate directory. Look in it and check your username and password is correct.

If you delete it it doesn't recreate (not sure if this is a bug), and if the details are wrong it silently fails without prompting (this probably is a bug).

Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Quite a regular
Quite a regular


See User information
New Shell process 8
8.System:> version file sys:libs/version.library
version.library 53.18
8.System:> version file sys:c/date
Date 53.7
8.System:> version file sys:prefs/time
Time 53.21
8.System:>



Builder of Frankenthousand The monster A1000
The Young Frankenthousand A1-XE G4
X5000
Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@Chris

1. Try as I might, I cannot find this file. I also used the find utility, besides just opening the directory to look for it. I get this: System:System/AmiUpdate/AmiUpdate
and this:
System:System/AmiUpdate/RollBack/2021-01-20/AmiUpdate

But I don't find the SiteList file anywhere.

2. Over time I have added server addresses to AmiUpdate. For good measure and once and for all, what are all of the working sites to use for searching with AmiUpdate? Currently I have:
amiupdate.codebench.co.uk
update.amigaos.net
www.amiupdate.net
It also searches ww2.hyperion-entertainment.com. Entering my hyperion username and passwrod there lets it scan there as well even though it's not listed in my servers.

Paul

edit: I have now added ww2.hyperion-entertainment.com to the server list, but still get anothing but the RAR update listed.

Builder of Frankenthousand The monster A1000
The Young Frankenthousand A1-XE G4
X5000
Go to top
Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Just popping in
Just popping in


See User information
I did nothing more than what I had specified above. I made AmiUpdate work. I specified the connection parameters, and I was able to retrieve the two files date_cmd-53.11.lha and Prefs_Time-53.11.lha.

All this is described in RAM:au.log

AmiUpdate 2.48 (17.1.2021) Part of the AmiUpdate suite
Log opened on 22-6-2021 at 17:02:49
17:02:49 Performing online version check...
17:02:50 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:02:50 Connected
17:02:50 Online version check completed.
17:02:50 Program started
17:02:50 Started system scan
17:02:50 Found host machine as: X5020
17:02:50 Synchronising with server: 'update.amigaos.net'...
17:02:50 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:02:50 Connected
17:02:50 Prompting user for login details...
17:03:04 Login cancelled
17:03:04 No logon details supplied, updating aborted
17:03:04 HTTPFetch error: No login details were found or supplied
17:03:04 Scan completed
17:03:04 Waiting for user input...
17:03:09 Starting uniconify...
17:03:10 Opening window...
17:03:13 Started system scan
17:03:13 Found host machine as: X5020
17:03:13 Synchronising with server: 'update.amigaos.net'...
17:03:13 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:03:13 Connected
17:03:13 Prompting user for login details...
17:03:24 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:03:24 Connected
17:03:24 Failed to get filesize from header, Content-Length: tag missing
17:03:24 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:03:24 Connected
17:03:25 Synchronisation successful
17:03:25 Scan completed
17:04:08 Creating working directory...
17:04:08 Created
17:04:08 Starting update of 'date_cmd-53.11.lha'
17:04:08 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:04:08 Connected
17:04:08 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:04:08 Connected
17:04:08 Preparing to unarchive: date_cmd-53.11.lha
17:04:08 Archive unpacked successfully
17:04:08 Trying to locate AutoInstall script..
17:04:08 'AutoInstall' script detected, preparing RollBack...
17:04:08 Executing AutoInstall script...
17:04:09 Script completed without errors
17:04:09 Cleaning up working directory...
17:04:09 Cleaned up without errors
17:04:09 Update finished
17:04:09 Checking for other entries in the same archive...
17:04:09 None found
17:04:09 Starting update of 'Prefs_Time-53.11.lha'
17:04:09 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:04:09 Connected
17:04:09 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:04:09 Connected
17:04:09 Preparing to unarchive: Prefs_Time-53.11.lha
17:04:09 Archive unpacked successfully
17:04:09 Trying to locate AutoInstall script..
17:04:09 'AutoInstall' script detected, preparing RollBack...
17:04:09 Executing AutoInstall script...
17:04:09 Script completed without errors
17:04:09 Cleaning up working directory...
17:04:09 Cleaned up without errors
17:04:09 Update finished
17:04:09 Checking for other entries in the same archive...
17:04:09 None found
17:04:09 Deleting working directory...
17:04:21 Closing program


Thank you guys and especially thank you... to the one who intervened on the server

Amiga 1200 2Mb Chip - Turbo 1230 MK3 40Mhz 32Mb Fast - CF 128Gb - Scandoubler Indivision MK3 - GOEX Drive - WiFi 802.11b - WB 3.2.1 - Star LC10 Printer
AmigaOne X5000 2Ghz / 8Gb Ram - SSD 2Tb - Radeon RX 560 4Gb - AmigaOS4.1 FE
Go to top

  Register To Post
(1) 2 »

 




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 ( 0 members and 1 Anonymous Users )




Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project