Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
41 user(s) are online (23 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 40

Lio, more...

Headlines

Forum Index


Board index » All Posts (Skateman)




Re: Morphos 3.15 stopped booting on my AmigaOne X5000
Just popping in
Just popping in


@MamePPCA1

Its very weird that the CD and the USB drive are not booting.

I would suggest to Download the ISO again and make a new USB drive and / or CD. I use Balena Etcher for writing ISO files back to removable media. Its just hard to believe that both media dont boot on your X5K.

Do you use the Boot MorphOS button from the Boot Menu ?

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Morphos 3.15 stopped booting on my AmigaOne X5000
Just popping in
Just popping in


@MamePPCA1

No i dont think you can do it like that.
I would suggest you boot from a MorphOS CD or USB drive and start the installation from MorphOS installer.

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: RadeonHD V.5 driver
Just popping in
Just popping in


@K-L

The VA library from the enhancer package ?

http://wiki.amiga.org/index.php?title=Enhancer_Software

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Morphos 3.15 stopped booting on my AmigaOne X5000
Just popping in
Just popping in


@MamePPCA1

What program did you use to burn the ISO to the USB drive.
The fact that the X5000 tries to boot a DH0: makes me wonder if you USB drive is bootable ?

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Morphos 3.15 stopped booting on my AmigaOne X5000
Just popping in
Just popping in


@MamePPCA1

Step1: Download MorphOS 3.17
https://www.morphos-team.net/downloads

Step2: Burn the downloaded image to USB drive

Step3: Start your X5000 with the USB drive connected.

Step4: When the boingball starts spinning, press esc

Step5: Go to u-boot cmd line and enter usb reset and press enter

Step6: Type ami to go back to the u-boot menu

Step7: Choose the option to boot MorphOS and it will boot from USB

When done you can re-install

Good luck

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Installing AmigaSYS4 on my handsome utterful invincible Amiga One X-5000
Just popping in
Just popping in


@MamePPCA1

bsdsocket is not working at all in the uae emulation if i recall correct.

I think the 17GB folder could work as mapped work: drive..

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Installing AmigaSYS4 on my handsome utterful invincible Amiga One X-5000
Just popping in
Just popping in


@MamePPCA1

Hi, i think you dont want to boot work.hdf but you want to boot your amigasys4.hdf with the work.hdf as second drive so you have a sys: and work: ....

I have my Work: mapped as a folder instead of a hardfile. Somehow i seems that uae only likes one hdf.

In my case it looks like this: filesystem2=rw,DH1:Work:A1200:Drives/Work,0

Hope this helps.

Would be nice if someone could solve this riddle....

hardfile=rw,32,1,2,512,WORK:A1200/Drives/System.hdf
hardfile=rw,32,1,2,512,WORK:A1200/Drives/Work.hdf

uae only mounts the System.hdf and not the Work.hdf

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Installing AmigaSYS4 on my handsome utterful invincible Amiga One X-5000
Just popping in
Just popping in


"In order to boot: Can I make a parttion of 15-20 GB? Maybe with my PC? I mean I configured well I think two HDFs I copied with my USB pendrive/stick and then when I try to boot it gave me strange errors.I don't know why my friends but...makehdf tool only let me charge 2 GB per HDD files so..."

I have two HDF files System: and Work: and are both 4GB each.
If i remembered correctly i have created these using winUAE.

You can also use folders on you X5000 to be used as HDD`s in uae

for example filesystem2=rw,DH1:Work:A1200:Drives/Software,0

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Installing AmigaSYS4 on my handsome utterful invincible Amiga One X-5000
Just popping in
Just popping in


@MamePPCA1

Quote:
I have a dir inside AMIGASYS4 called Work.In order to appoint to the right direction and boot this DH1: partition,which name may I add on the Work line inside .uaerc so that E-UAE recognized it and make bootable inside the emulator?


You mean you have a WORK directory within the amigasys4 HDF, or do you have a work dir on your system that you would like to use as a work: drive next to the amigasys4.hdf

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Installing AmigaSYS4 on my handsome utterful invincible Amiga One X-5000
Just popping in
Just popping in


@MamePPCA1

Well if you have a HDF file is should look something like this:

hardfile=rw,32,1,2,512,WORK:A1200/Drives/amigaSYS.hdf (where the WORK:A1200/Drive/ should be replaced to the location of your amigaSYS.hdf file.

Hope it works out!

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: big video about X1000
Just popping in
Just popping in


@kas1e

Great video, thanks for sharing.

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Installing AmigaSYS4 on my handsome utterful invincible Amiga One X-5000
Just popping in
Just popping in


You have to change a few parameters.

The Path to the roms for example.
I dont think you have an A1200: assign, so just point to the location of the roms.

Also the hardfiles (Virtual HDDs) are different then the ones i am using in my config.

If you adjust these it might work ..

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Installing AmigaSYS4 on my handsome utterful invincible Amiga One X-5000
Just popping in
Just popping in


Here a dump of my .uaerc config i have been using for a while now.


kickstart_rom_file=A1200:rom/kicka1200.rom
kickstart_key_file=A1200:rom/rom.key

amiga.floppy_path=A1200:Floppies

floppy_speed=400
floppy0sound=0
scsi=true
scsi_device=true
show_leds=false
# hardfile=rw,32,1,2,512,WORK:AROS/Aros_Vision.hdf
# hardfile=rw,32,1,2,512,WORK:A1200/Drives/System_ADVSP.hdf
hardfile=rw,32,1,2,512,WORK:A1200/Drives/System.hdf
hardfile=rw,32,1,2,512,WORK:A1200/Drives/Work.hdf

joyport0=mouse
joyport1=joy0

cpu_type=68020
cpu_compatible=true
cpu_cycle_exact=true
cpu_speed=max

chipset=aga
immediate_blits=yes
collision_level=full

chipmem_size=16
bogomem_size=0

fastmem_size=0
z3mem_size=256
gfxcard_size=32

sound_output=exact
sound_channels=mixed
sound_frequency=44100
sound_latency=120

amiga.screen_type=ask
amiga.publicscreen=ask
gfx_fullscreen_amiga=false

amiga.use_dither=false
gfx_framerate=1

# Display settings
gfx_width=1024
gfx_height=768
gfx_width_windowed=720
gfx_height_windowed=568
gfx_fullscreen_amiga=no
gfx_fullscreen_picasso=yes
gfx_lores=false
gfx_linemode=double
gfx_correct_aspect=no
gfx_center_horizontal=smart
gfx_center_vertical=smart

# Miscellaneous
use_debugger=no
ppc.use_tbc=false

# Network

# bsdsocket_emu=true

# JIT
cachesize=8192
cpu_compatible=false
cpu_cycle_exact=false
blitter_cycle_exact=false
comp_constjump=yes
comp_trustbyte=indirect
comp_trustword=indirect
comp_trustlong=indirect
comp_optimize=true

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Installing AmigaSYS4 on my handsome utterful invincible Amiga One X-5000
Just popping in
Just popping in


I think i have configured something like that a while ago..

https://www.youtube.com/watch?v=2INIaQ7Ce3E&t=3s

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: big video about X1000
Just popping in
Just popping in


Very nice video!!
Keep up the good work.

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: RadeonHD V.5 driver
Just popping in
Just popping in


@amigakit

I might have missed it, but has this VA HD driver promise already been taken care of....

[Solved thanks]


Edited by Skateman on 2022/9/26 20:33:31
AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Installing Radeon RX560?
Just popping in
Just popping in


@Spectre660

Lets hope the real Ethernet driver for the X5000 will be released soon.

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Installing Radeon RX560?
Just popping in
Just popping in


@Spectre660

Why not using the onboard Ethernet adapter ??

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Only Amiga make is possible
Just popping in
Just popping in


Welcome back!!!

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top


Re: Amiwest 2022. Any OS4 announcements expected?
Just popping in
Just popping in


@Raziel

As stated on Trevors Blog....http://blog.a-eon.biz/blog/

Thanks for the update Steven. If all goes well Steven plans to demonstrate Multicore running on the X5000 at Amiwest 2022.

AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon RX 570 / ATI X1900 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux / MorphOS
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
Go to top



TopTop
(1) 2 3 4 ... 13 »




Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project