Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
106 user(s) are online (82 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 105

MichaelMerkel, more...

Support us!

Headlines






AHI stereo test (solved by Mixer)
Just can't stay away
Joined:
2007/7/14 21:30
From Lothric
Posts: 1151
Branched from https://www.amigans.net/modules/xforum ... id=117440#forumpost117440

I'm looking for testers who could run http://capehill.kapsi.fi/ahi/AhiStereoTest.lha and tell whether left and right sound channels are separated or does it sound mono.

I'm using an EMU10K sound card and it sounds mono.

PS. test program might be loud, turn down the volume first!

EDIT: after running the Mixer tool, I have stereo audio. Something seems to have been wrong with my audio settings then?


Edited by Capehill on 2020/2/17 19:57:47
   Report Go to top

Re: AHI stereo test
Just popping in
Joined:
2006/11/29 7:57
Posts: 167
I'm using headphones and it definitely stero on my emu10 sound card. (X5000)



Edited by smf on 2020/2/15 13:54:56
   Report Go to top

Re: AHI stereo test
Just popping in
Joined:
2007/12/19 12:36
From Finland
Posts: 36
Using an fm801.audio driver and I'm hearing a stereo sound.

   Report Go to top

Re: AHI stereo test
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1342
@Capehill
I'm using an X1000 with the builtin sound (hdaudio.audio) and I don't hear any sound at all. I'm running the "a.out" program from a shell and the output in the shell indicates that it's playing sound but I don't hear anything. AmigaAMP, TuneNet, Multiview and other players work fine on my system.

_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: AHI stereo test
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 6451
On my x5k with CMI8738 , i have in sound prefs for all music units "HIFI 16 bit stereo++". And for me for sure test programm do stereo.

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top

Re: AHI stereo test
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/2 0:31
From Poland
Posts: 280
SAM440 and EMU10kx sounds stereo

_________________
Sam440 flex 800MHz RAM 1GB R9250 128MB OS4.1 SBLive! ->
   Report Go to top

Re: AHI stereo test
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3825
@Capehill

X1000 - onboard audio
Enhancer
Sound Prefs
Mode Settings set to hdaudio:HiFi 32 bit 7.1 channel++ for all units

Sound is properly distinguishable between left and right (turns out i had the cable plugged in wrong, so thank you for that)

Works also when using Stereo++

_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: AHI stereo test
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1342
@Raziel & Capehill
I'm not sure why the test doesn't make any sound on my X1000 but it could be my settings. Here are my AHI settings:

Driver: hdaudio.audio version 6.22
Music unit: Unit 0:Hifi 16 bit stereo++ (44100 Hz)
Unit 0: hdaudio:HiFi 16 bit Stereo++ (44100 Hz)

The device.audio that shows 'Unit 0' in the AHI 'Music unit' settings is version 6.22.

I also have the Mixer docky installed in AmiDock.

_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: AHI stereo test
Quite a regular
Joined:
2007/2/6 13:57
From Donostia (SPAIN)
Posts: 580
Audio output as stereo here on my SAM460ex using built-in sm501/502 sound chip.

   Report Go to top

Re: AHI stereo test
Just can't stay away
Joined:
2007/7/14 21:30
From Lothric
Posts: 1151
@xenic

Yup, strange. Unless I'm mistaken the original code is by Martin Blom, I just hacked it a bit in order to test the left and right channels.

I need still debug my own "mono sound" issue.

EDIT: solved now, by running the Mixer tool.


Edited by Capehill on 2020/2/17 19:58:38
   Report Go to top





[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project