Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
48 user(s) are online (31 user(s) are browsing Forums)

Members: 2
Guests: 46

trixie, slygon, more...

Support us!

Headlines




« 1 2 (3) 4 5 6 ... 8 »


Re: Big E-UAE JIT blog
Quite a regular
Joined:
2013/10/5 15:07
From Italy
Posts: 624
@AmiDog

Wow the great Matthias amidog Roslund ... Wonderful see you in Amiga land :)

   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 17:54
From Sanremo
Posts: 1854

   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Home away from home
Joined:
2007/5/19 14:23
From England
Posts: 3553
@nubechecoore
I've kind of lost track:

1. Do we know how compatible his JIT currently is? i.e. What percentage of 68020+ software that works with original UAE still works with his JIT UAE?

2. Does he plan any further optimisations, or changes which might give big speed-ups? I was a bit disappointed that the last speed test he made (in May!) only showed a 4x speed-up (which is significant, but not nearly enough for many of the reasons people want JIT in the first place). I would have hoped for perhaps a 10x speed-up...

_________________
Author of the PortablE programming language.
I love using Amiga OS4.1
It is pitch black. You are likely to be eaten by a grue...
   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Quite a regular
Joined:
2009/4/28 4:57
From Adelaide, Australia
Posts: 939
Update: http://euaejit.blogspot.com

(Put ppc.use_tbc=false in your .uaerc, in addition to what is listed in the README)


Edited by MickJT on 2014/1/1 5:13:51
Edited by MickJT on 2014/1/1 5:14:29
   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 4030
@MickJT

Wow, another nice present

Thanks to rachy and all involved

/me off to test

_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Just can't stay away
Joined:
2006/11/29 8:09
From Lyon, France
Posts: 1101
@ChrisH : try it and tell us how you feel

_________________
--
AmigaONE X1000 (not used anymore)
   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Quite a regular
Joined:
2013/10/5 15:07
From Italy
Posts: 624
@K-L

Just make a simple test with sysinfo ... on Xe 933

Cpu Emulated 040 mmu and fpu with Aga


Uae amigfx = 5 mips and 2.52 mflops
Uae Jit = 14.86 mips and 3.28 mflops

it is a great result for a beta!

with 68020 only 25.95 mips

   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Home away from home
Joined:
2007/5/19 14:23
From England
Posts: 3553
@tlosm
x5 speed-up sounds nice, but I suspect that SysInfo isn't the best way of benchmarking JIT (it'll probably give faster speeds than real-life programs).

Although you could argue it gives the "best case" speed-up, in which case this JIT can give us up to x5 speed-up.

_________________
Author of the PortablE programming language.
I love using Amiga OS4.1
It is pitch black. You are likely to be eaten by a grue...
   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Quite a regular
Joined:
2013/10/5 15:07
From Italy
Posts: 624
@ChrisH

the best benchmarks are
1) Breathless
2)Alien breed 3d
3) Shapeshifter :P
4)Quake 68k timedemo :)

i will make another time an hdf wit os 3.9 and rtg to understand how it is fast :)

   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Quite a regular
Joined:
2009/4/28 4:57
From Adelaide, Australia
Posts: 939
@tlosm

I'm pretty sure E-UAE can't emulate an MMU.

Anyone doing benchmarks should disable the TBC frequency calculation. It's currently broken, and might affect the emulation speed (it does with mandel_hw.kick).

For now, the e-uae-amigfx archive on OS4Depot won't be updated (with the JIT) until the JIT is out of beta, or I have the go-ahead from Rachy.

You'll note on his blog the JIT isn't finished and there's still some maths instructions to do.

   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Quite a regular
Joined:
2006/11/22 17:57
From Italy, Rome
Posts: 594
Could someone explain how to install and test?

Should i install on a separate folder? If i install this JIT version, the installation could change something in the integrated emulation of OS4/Run in UAE?


_________________
Retired
   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Quite a regular
Joined:
2013/10/5 15:07
From Italy
Posts: 624
i found this little bug ... of to report?

Error: JIT macroblock array ran out of space, please enlarge the static array
Internal error; file compemu_compiler_ppc.c, line

   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Just popping in
Joined:
2007/9/24 18:49
Posts: 22
@AmigaBlitter

I used the OS4 Depot version of e-uae, copying in the .uaerc file from RunInUAE and making the required config changes from the JIT README.

I didn't touch the existing RunInUAE installation at all, for fear of messing it up somehow

   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Quite a regular
Joined:
2013/10/5 15:07
From Italy
Posts: 624

   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Just can't stay away
Joined:
2006/11/29 8:09
From Lyon, France
Posts: 1101
@thread

Weird, whenever JIT is activated all my kestrokes are repeated. And it's the same with my joypad.

Playing a flipper or typing a text is impossible if JIT is enabled. When disabled, I do not encounter any trouble.

_________________
--
AmigaONE X1000 (not used anymore)
   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Quite a regular
Joined:
2009/4/28 4:57
From Adelaide, Australia
Posts: 939
@tlosm

Which point in the video? I'm certain only WinUAE added it recently, within the last couple of years.

Richard Drummond here says E-UAE doesn't have MMU support: link

Perhaps it only reports an MMU.

   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Quite a regular
Joined:
2013/10/5 15:07
From Italy
Posts: 624
@MickJT

The video won the beginning i open the sysinfo. Read there
I us euae sdl from os4 depot not euae of runeuae

Note i run great shapehifter too 8)

   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Quite a regular
Joined:
2013/10/5 15:07
From Italy
Posts: 624
@MickJT

Resized Image

   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Quite a regular
Joined:
2009/4/28 4:57
From Adelaide, Australia
Posts: 939
@tlosm

I think the 040 came with an MMU and so that's why it's reported. If you tried some programs that need an MMU (ShapeShifter doesn't need one), I think they'll fail.

I could build an SDL version of e-uae JIT, but like I said, I won't be putting it on OS4Depot for now since the JIT is still in very early beta.

I will send you a PM on here soon.

   Report Go to top

Re: Big E-UAE JIT blog
Just popping in
Joined:
2008/3/5 16:34
From France (Bretagne)
Posts: 188
@MickJT

When I activate leds in .uaerc : show_leds=true
I can't see the leds in the right background ??!
Any suggestions ?

_________________
Sam460ex
Os4.1 Final Edition
2GB Fast Memory
envy 24 HT sound card
HD R9 TRIX 280X 3GO GDDR5
   Report Go to top


« 1 2 (3) 4 5 6 ... 8 »



[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project