Home  
Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
67 user(s) are online (54 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 67

more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net



(1) 2 3 4 »


AmigaOS4 support
Just popping in
Joined:
2006/11/23 21:49
From Budapest / Hungary
Posts: 97
Do you have problems with AmigaOS4?
Do you think you found a bug?

Please describe your problem step by step(!) here, tell your configuration, and don't forget to post crashlog (if needed)!

We will check in our Beta system and tell you if it's still valid or already fixed or how to do a workaround.

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Amigans Defender
Joined:
2006/11/19 17:45
From Cambridgeshire, UK.
Posts: 2062
This is a great idea

I think we should put this as a side feature if you are willing to run it.

either via a seperate heading on the left or via its own forum.

Well done!

Mikey C

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/22 19:55
From P'Boro, UK... Could that be ?
Posts: 496
You're asking for it !

KinCon (sp?)...
I run it from the docky... Run SH to compile some code with gcc. Then type exit to quit SH, and then "endcli"... It closes fine, but give me a GR 99% of the time !
I believe it does the same even if I don't run SH...

I'm running AOS4_Upd4 on my A1XE-G4.

(I'm not in front of it at the moment...)

Jerry

_________________


Defender of my A1XE-G4 / AOS4 Final Update !
Looking for a new toy ? Then try a GP2X...
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 17:18
From West Jordan, Utah, USA
Posts: 370
Randomly when I have an AmigaGuide running in Multiview when I try to open a new one using the Project/Open menu in the Titlebar it will lock up the entire system. I'm running OS4_up4 on an unfixed 800Mhz A1-XE.

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Just popping in
Joined:
2006/11/23 21:49
From Budapest / Hungary
Posts: 97
@AmiGame:

I'm using CLI from docky. I have kingcon too, and typing sh, and compiling a lot. Then I'm exiting and no problems. But I never had the same before.
Maybe you should add "stack 500000" to your shell-startup, just like I did. Does it helps?

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/24 16:23
Posts: 370
@Chip

Which KingCon version do you have? Also filesize and md5sum would help, maybe he has a different version.

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Just popping in
Joined:
2006/11/27 17:27
Posts: 226
Hi Chip!

Here is something about the rewriteable dvd handling:

- make sure dvdmrw: is mounted
- put an e.g. nero-formatted DVD+RW in to the drive
- a cd icon will pop up...
- run Sys:system/formatcdrw
- use quick format on the disk
- formatting takes some time...
- a new disk icon is showing

and the problem is:
the old icon of the disk does not disappear
until an eject.

No, I did not leaved any disk window opened.

Please try it on a beta system and share
your foundings with us.

Thanks your help!

Bye

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Just popping in
Joined:
2006/11/27 17:27
Posts: 226
Hi!

Another small perception:

Start calculator from a command line
and iconify.

The icon image of the iconifyed Calculator is
the default tool icon instead of the program's icon.

Bye!

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 22:28
From Germany
Posts: 287
- the commodity "autoinfo" (contribution on pre1) prevents the workbench from closing when you change a sreenmode
- same goes for screenblanker engine (fixed afaik?)
- "newrename" (also a contribution) does not display the filename correcly sometimes or does not update the cursor at all

byebye...

_________________
Michael Merkel
(Michael.Merkel@gmx.net Home)
Member of Amiga-Freunde Pfalz, OS4 Welt
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Quite a regular
Joined:
2006/11/27 22:17
From Israel
Posts: 925
Quote:

This is a great idea

I think we should put this as a side feature if you are willing to run it.

either via a seperate heading on the left or via its own forum.

Well done!

Mikey C


Yup, wonderful idea.
And maybe collect it into a FAQ list, Q and A stuff? Should be handy, better than going throuyght the thread for final solutions/workaround...
And even call it "AOS4 Knowldgebase" or smthng?

Jack

_________________
Resized Image
"the expression, 'atonal music,' is most unfortunate--it is on a par with calling flying 'the art of not falling,' or swimming 'the art of not drowning.'. A. Schoenberg
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 18:52
From Gloucestershire, UK.
Posts: 1117
Quote:

lazi wrote:
and the problem is:
the old icon of the disk does not disappear
until an eject.


This is known about, I can't remember if it's fixed or not, but for now you can either eject/reload the disc or use the diskchange command if the icon really bugs you...

Or just place an IRC window on top of it

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 18:52
From Gloucestershire, UK.
Posts: 1117
Quote:

MichaelMerke wrote:
- the commodity "autoinfo" (contribution on pre1) prevents the workbench from closing when you change a sreenmode


Nothing to do with OS4 so won't be fixed, contact the author...

Quote:
- same goes for screenblanker engine (fixed afaik?)


Yes

Quote:
- "newrename" (also a contribution) does not display the filename correcly sometimes or does not update the cursor at all


See reply for 1

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 18:52
From Gloucestershire, UK.
Posts: 1117
Quote:

lazi wrote:
Start calculator from a command line
and iconify. The icon image of the iconifyed Calculator is
the default tool icon instead of the program's icon.


Correct, that's because you started a WB app from shell which has a differnt startup system. what you must do if you want to iconify it is cd to utilities and run it, that way calculator has the correct current dir to find it's icon.

or if your in a cli use the eval command and don't run cvalculator at all

another option is a script eg.

set currentdir `cd`
cd sys:utilities
run <>nil: calculator
cd $currentdir

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Just popping in
Joined:
2006/11/23 21:49
From Budapest / Hungary
Posts: 97
@Cobra:

Here you are:
6.AmigaOS4:> version file full l:KingCON-Handler
KingCON-handler (68020+) 1.7 (2004.02.13.)
6.AmigaOS4:> md5sum l:KingCON-Handler
98d8cd82b527ff41dfef721dca6de8d3 l:KingCON-Handler

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Just popping in
Joined:
2006/11/23 21:49
From Budapest / Hungary
Posts: 97
@Jack:

Yes, a FAQ is on my wishlist too. See it in 'What features would you like on Amigans?' topic.

@Severin:

Thanks!

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/24 16:23
Posts: 370
Now that KingCON is being discussed... this is not a problem report, but a feature request:

I would really like to have an advanced shell, like MUICon on MorphOS. KingCON is nice, but often I have 3-4 shell windows open and it becomes quite an effort to shuffle them around, so there a nice tabbed feature like MUICon has would be very useful for me. This is one of the areas which are very well covered in MorphOS, but are lacking in OS4. Is anyone working on something like this, or has some spare time to do it?

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Just popping in
Joined:
2006/11/23 21:49
From Budapest / Hungary
Posts: 97
@Cobra:

You should know the answer: File an enhancement request in BZ.

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 18:52
From Gloucestershire, UK.
Posts: 1117
I'd like to see csh ported to OS4 I used to use that a lot on my a4k.

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 8:32
From California - S.F. Bay area
Posts: 370
SFS for os4 has a new update, now at v1.264.

- Didn't check for too long targets when creating soft links, fixed.

http://home.wtal.de/js/

_________________
Look, only one leg, count em, one!
X1000/PA6T@1800MHz/2Gb/Radeon XFX r9 270

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 support
Just popping in
Joined:
2006/11/29 22:20
Posts: 122
I have this weird problem. If I use IBrowse for a while and then quit, the system goes into "slow motion mode". If I open other applications (or even IBrowse) after that, their loading times are much longer. If I start a movie clip with Mplayer, it loads much slower and playback studders a lot. Basicly, any disk operation done with the machine takes a lot of time (like DMA would suddenly be swithed off).

The problem goes away if I warm boot the machine. Nothing crashes, so there are no crash logs to examine. Any ideas what could cause this phenomenon?

Machine is unfixed A1-XE-G4@800 MHz, 512 MB RAM, SiI0680, Radeon 7000, Soundblaster Live running OS4 Pre-Release Update 4 and IBrowse 2.3.

_________________
"Ain't Got no cash, Ain't got no style, Ladies vomit when I smile, but does Zoidberg worry?"
   Report Go to top


(1) 2 3 4 »



[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project