Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
48 user(s) are online (35 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 47

Magic, more...

Headlines

Forum Index


Board index » All Posts (MichaelMerkel)




Re: Irrlicht Engine 1.9 for OpenGLES2 : in progress
Not too shy to talk
Not too shy to talk


@kas1eQuote:

how can i get a user on mantis? any idea? i tried so severeal weeks ago.
i tried to create one (userid + password) but cannot log in.

I retry to create a user and it tells me that my email address is in use.
ok - so i tried the "forget password" thing - but that does not send my any email...

i also contracted the admin. and also did not receive an answer.

any idea?

thanks and regards
michael

Go to top


x5000 - radeon RX550 - 3840x1600x60 not working
Not too shy to talk
Not too shy to talk


hi.

i now have a RX550 in my x5000. nice card!
but i still miss how to use full resolution on my eizo monitor.
this would be 3840x1600x60hz. and this does not work,
it is listed in the screenmode prefs but the mode mode does not even work. when testing it screen goes black and even goes to sleep.
wakes up again after test is done.
using 30hz is fine. but really not usable. i want the full 60hz.
RX550 should be capable to handle this. also the monitor of course. also the HDMI cable. tested with my son's windows machine.

checking the debug output of the rx driver when pressing the test button in screenmode prefs i can see:

Quote:

...
vsata open unit not found
RadeonRX (0): atombios stuck in loop for more than 5secs aborting
RadeonRX (0): atombios stuck executing D614 (len 824, WS 0, PS 0) @ 0xD763
RadeonRX (0): atombios stuck executing D4CE (len 326, WS 0, PS 0) @ 0xD56A
RadeonRX (0): atombios stuck in loop for more than 5secs aborting
RadeonRX (0): atombios stuck executing D614 (len 824, WS 0, PS 0) @ 0xD756
RadeonRX (0): atombios stuck executing D4CE (len 326, WS 0, PS 0) @ 0xD56A
...


any idea?
using the latest RX driver (enhancer 2.2)

i wanted to create a bug report on amiga.org but after registering there i don't get the registration mail...

thanks and regards
michael

Go to top


Re: enhancer 2.2 - update/-grade?
Not too shy to talk
Not too shy to talk


@MichaelMerkelQuote:
MichaelMerkel wrote:@redfoxQuote:
redfox wrote:@MichaelMerkel

I think you should contact support@amigakit.com for help.


Did so more than one week ago. But got no answer yet


actually it was sent to amishpere.com
i just forwarded it to amigakit.

thanks and regards...
michael

Go to top


Re: RadeonHD V.5 driver
Not too shy to talk
Not too shy to talk


@HansQuote:
Hans wrote:@MichaelMerkel

Quote:
And the RX cards are supported by that driver?

No. Radeon RX cards are supported via the RadeonRX.chip driver. The RadeonHD.chip driver is for older cards.


ok... so that one is of no use for RX cards: radeon on amigakit

is there a radeon RX V5 driver?
are they completely independent? so the RX driver cannot be bought separately and is part of enhancer 2.1/2? i see a
- RadeonRX.chip V2.8
- RadeonHD.chip V3.7
being installed from enhancer 2.1 on my x5000 currently.

i don't understand all those different products

regards...
michael

Go to top


Re: enhancer 2.2 - update/-grade?
Not too shy to talk
Not too shy to talk


@redfoxQuote:
redfox wrote:@MichaelMerkel

I think you should contact support@amigakit.com for help.


Did so more than one week ago. But got no answer yet

Regards...
Michael

Go to top


Re: RadeonHD V.5 driver
Not too shy to talk
Not too shy to talk


@Hans

Thanks Hans. Very welcome!
So HDMI is a must for the card to support currently.
And the RX cards are supported by that driver? All HD and the RX cards, right? Just because you did not mention them in the list.
I find it in general very confusing regarding the naming of all cards ...

I think I will head for a RX cards to finally make my eizo happy.

Thanks and regards...
Michael

Go to top


enhancer 2.2 - update/-grade?
Not too shy to talk
Not too shy to talk


hi.

i bought a x5000 some month ago which includes a copy of enhancer plus 2.1 (written on the paper in the disk case and also in the version string on disk). after registering it seems to show as "enhance software special edition os4 1.5" (i also have a "enhancer... plus edition os4 1.5" in the list not sure which one is the "new" one).

i expected an updateable 2.1 version? isn't this the case?

thanks and regards...
michael

Go to top


Re: RadeonHD V.5 driver
Not too shy to talk
Not too shy to talk


what's new there?
e.g. digital port support? audio support?

on the amigakit page it is written:
"RadeonHD PCI Express Graphics Card (official compatibility list)"

where is this list?

a dedicated list of all cards - especially which ones are receommended for the different machines (x5000) would be very welcome.

thanks and regards
Michael

Go to top


Re: AmiUpdate 2.49 crash bug
Not too shy to talk
Not too shy to talk


You need an updated Italian catalog. Isn't one offered when checking for updates?
I'd recommend to delete the Italian catalog manually and then check again.

Regards...
Michael

Go to top


Re: Please someone remove YAM's time contraint
Not too shy to talk
Not too shy to talk


@Daedalus

i'm quite sure that the current nightly has no time restriction built in. it does not show any in the about window.

i'm on the version from June, 1st 2021.
actually the last beta build so far

Regards...
Michael

Go to top


Re: Fienix on X1000 - anyone got it to work?
Not too shy to talk
Not too shy to talk


@Raziel
i had smth similar.
and the problem was a not supported graphics card.
i had an older one which i used to boot fienix. you can then set smth to activate sort of compatibility mode. after that also the new card works - but i believe more slowly.

but i only booted it once and was disappointed about the speed and feeling. it was not very "fluent" to work with. i even installed it on a spare harddisk. but removed it again.

check the hyperion forum for the black screen and graphics card problem. i think i asked about it and got an answer there.

regards...
michael

Go to top


Re: Scary X1000 crash story
Not too shy to talk
Not too shy to talk


and don't forget to have a *working* bootmedium available!
cd/dvd or usb stick.
the best backup may become useless if you can't boot up your machine at all because your BOOT partition (holding the amigaboot part) is destroyed.

regards...
michael

Go to top


Re: URL prefs
Not too shy to talk
Not too shy to talk


@Paul

no. yam does not support IMAP at all sadly.

regards...
michael

Go to top


Re: URL prefs
Not too shy to talk
Not too shy to talk


i have no idea what simplemail uses to handle links. no settings exist.
it also does not work here.
maybe it uses openurl and not url prefs?
(i don't use simplemail usually - just started it for testing)

regards...
michael

Go to top


Re: AmiUpdate 2.46?
Not too shy to talk
Not too shy to talk


@samo79

are you sure you're seing the correct catalog version?
usually this happens if the catalog file is an older than the program requires.

check the following places to be sure:

the current catalog files should be placed here (example in german)

* SYS:locale/catalogs/german/amiupdate.catalog
* SYS:locale/catalogs/german/prefs_updates.catalog

and they must NOT be placed here:

* SYS:System/AmiUpdate/catalogs/german/*

regards...
michael

Go to top


Re: SMBFS 2.1
Not too shy to talk
Not too shy to talk


to log into the git repo and file your bug there would also be an option

Go to top


Re: AmiUpdate 2.46?
Not too shy to talk
Not too shy to talk


@K-L

go to the database conent and download the update archive from there:
http://amiupdate.codebench.co.uk/index.php?page=dbcontents

you can download the .cd/.ct files from here:
http://amiupdate.codebench.co.uk/index.php?page=downloads
-> section "Translation files" -> "Download the translator files here"

regards...
michael

Go to top


Re: AmiUpdate 2.46?
Not too shy to talk
Not too shy to talk


@Rigo

Raziel:
Quote:
btw, can some formatting be done to make the "information" text on an update not being displayed one after the other with no newline feeds?
It makes the info very hard to read and looks plain wrong too.


Rigo:
Quote:
You ideally need to speak to the author, as it is they that upload those texts.


please check bug #133 in the amiupdate bugtracker.

thanks and regards
michael

Go to top


Re: VIM the editor
Not too shy to talk
Not too shy to talk


@kas1e

Quote:
@sTix Are you sure we need installers at all ? Classic "unpack&run" was always better, and all choice can be done from makefiles when pack lha ?


no installer please. unpack + copy folder to any destination.
what currently is not ok is the required assign. this needs to be removed. special assigns for applications should be forbidden.

regards...
michael

Go to top


Re: look what i found while looking to download Boing Bags to get my A4000 back up
Not too shy to talk
Not too shy to talk


i think mostly webgl.
and - of course - javascript.
well, not to forget html5

odyssey is years behind - sadly.

regards...
michael

Go to top



TopTop
(1) 2 3 4 ... 16 »




Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project