Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
45 user(s) are online (28 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 44

AmigaSociety, more...

Support us!

Headlines

 
  Register To Post  

network connection down, help please
Just popping in
Just popping in


See User information
Hi all network gurus,
After a successfull OS4 final install on a clean drive, all was working well for a few days including network. Then after trying to get SCSI working, i lost my network connection.
I will continue with my SCSI concerns in my other thread.
I have tried all that i know about ethernet and networking to try and get my A1 back online.
Regardless if i use static or DCHP, auto connection or manual, the connection times out.
Is there a utility that can test the ethernet port (other then the one in the new connection wizard) ?
I hope the port is ok and its just something i am doing wrong.

Any help will be gratefully welcomed.

Haslenuts

(The SCSI card has been removed from the A1)

Go to top
Re: network connection down, help please
Home away from home
Home away from home


See User information
Heh, i had the very same behaviour just minutes ago...
Were messing with "New Connection" and all of a sudden it was down,
not to be resurrected again

I did a couple of reboots, nothing

Do this, check if all your settings are ok, reboot (hard) and wait for
some minutes, mine came up again (if you use run >NIL: before the
c:addnetinterfaces line, than give it a minute or two to come up)

Go to top
Re: network connection down, help please
Quite a regular
Quite a regular


See User information
I have a network/internet problem which may be relevant in this thread, instead of starting a new one.

I have OS4Final installed on a new partition, but I have also got my upd4 installation on another partiton, both are bootable, and I can swap by changing the boot priority and rebooting.

Anyway, my problem is that on OS4Final, when using IBrowse I get a "Host look up failed, no DNS entry found", if I use AWeb, I get a "cannot resolve DNS entry" error.

I can boot into update4 and connect ok, so it is some setting somewhere.

I am using a router, and in internet prefs I have added under hosts "192.168.0.1,router,router", and under name reoloution I have entered 192.168.0.2. These are the same entries I have under update4, so there is something silly I have not set.

Go to top
Re: network connection down, help please
Just popping in
Just popping in


See User information
What is the content of Sys:Devs/Netinterfaces (that was my first-step-error)?

Go to top
Re: network connection down, help please
Quite a regular
Quite a regular


See User information
On OS4 Final nothing, but on upd4 I have an ETH3COM file dated 6/10/2006.
Which I believe is when I connected my A1 to the Router.

In Devs:networks there is an eth3com.device on each installation,
but they are different size files, so I wonder where/how the ETH3COM file in Devs:netinterfaces came from.

Go to top
Re: network connection down, help please
Supreme Council
Supreme Council


See User information
Quote:

Swoop wrote:
I have OS4Final installed on a new partition, but I have also got my upd4 installation on another partiton, both are bootable, and I can swap by changing the boot priority and rebooting.


This doesn't sound like the greatest of ideas to me. When you say you boot each installation by changing priorities, does this mean that the relevant kickstart for each installation is also loaded?

If your loading kickstart from the drive with upd4 on, then booting the workbench installation from OS4Final, this is going to lead to problems, and certainly a new kickstart with upd4 will also give some faults.

I know it's nice to have two bootable partitions, but in this case (because of the timeframe between) just make sure that you are loading the correct kickstart too.

Simon

Go to top
Re: network connection down, help please
Just popping in
Just popping in


See User information
Quote:

Swoop wrote:
On OS4 Final nothing, but on upd4 I have an ETH3COM file dated 6/10/2006.
Which I believe is when I connected my A1 to the Router.

In Devs:networks there is an eth3com.device on each installation,
but they are different size files, so I wonder where/how the ETH3COM file in Devs:netinterfaces came from.

I had to copy the file ETH3COM from upd4 to OS4 Final. Otherwise you have to
setup your Internet-Connection ('New Connection') from scratch.

Go to top
Re: network connection down, help please
Home away from home
Home away from home


See User information
@swoop

Quote:

I am using a router, and in internet prefs I have added under hosts "192.168.0.1,router,router", and under name reoloution I have entered 192.168.0.2. These are the same entries I have under update4, so there is something silly I have not set.

Name resolution should be your router?s address, that?s where it gets the DHCP addresses from,
at least that?s how i?m using it here (so it should be 192.168.0.1 for you!)

For me it turned out to be a loose cable, back in place, all?s fine again

Go to top
Re: network connection down, help please
Quite a regular
Quite a regular


See User information
Hi Simon

The only way to 'safely' boot from different installs is by changing the boot priority of the partition, and then re-booting.
That way the correct kickstart and workbench are loaded together.

The problem you describe occurs when using the early startup menu to boot to workbench.
The early startup menu is not avaiable until kickstart is loaded, and at that point in time booting to a partition other than onr from which kickstart was loaded (the one with the highest boot priority) is veryy messy and unstable.

I had that problem when upgrading from upd#3 to upd#4.

Go to top
Re: network connection down, help please
Quite a regular
Quite a regular


See User information
Reminds me...

I must drag my samba config over to "Final"


I assume thats in Devs/internet too ?

Are we nearly there yet ?
Go to top
Re: network connection down, help please
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@all

Just found my old thread on AmigaWorld.
So I'll chech through that first, and come back if I have any further problems.

Thanks so far.

Go to top
Re: network connection down, help please
Quite a regular
Quite a regular


See User information
I've just gone into Prefs/internet/interfaces and set up an 'Internet' interface using the devs:networks/eth3com.device.
I selected use DHCP, and enttered the address of my router, and hey! presto I'm posting this from OS4 Final.

Go to top
Re: network connection down, help please
Supreme Council
Supreme Council


See User information
It has been mentioned elsewhere that copying over an interface description file from a previous installation doesn't work.

Anyone else having trouble getting connected, delete the interface file and create a new one, all should work as expected then.

Simon

Go to top
Re: network connection down, help please
Just popping in
Just popping in


See User information
@all

thankyou to all for providing help.
The A1 is back online.

It may have been a simple case of a new day, new start, a new mind and a new prefs for internet.

I am still a little confused as to why it stopped and why it took me sooooo long to get it back up again. but its working again.

A big thankyou to all.

Regards
Haslenuts

Go to top
Re: network connection down, help please
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@Rigo

Agreed. I renamed my old devs/internet ot BAK and dragged my upd4 ones over...


Disaster... Sys: validation errors ? DSI errors on just about everything,

Removed em and renamed back and everything is ok again.

Looks like I'm going to have to configure Samba all over again.



Are we nearly there yet ?
Go to top

  Register To Post

 




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 ( 0 members and 1 Anonymous Users )




Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2023 The XOOPS Project