Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
118 user(s) are online (74 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 117

328gts, more...

Support us!

Headlines

 
  Register To Post  

USB port fail during AmigaOS4.1 FÉ install on X5000
Just popping in
Just popping in


See User information
Hopefully someone can help me on this forum. I have just bought X5000 MBoard and while installation of MorphOS was flawless, I am having problems even to start installation of AOS4.1GE. Just shortly before initial screen of partition and installation options usb stack stops recognizing my keyboard and mouse. If I unplug and plug I see attachment failed message. Tried multiple combinations of common MS/Logitech mice/trackballs and keyboards with the same results. My dealer suggested to try PCI usb card and while I am waiting for it to arrive I wonder if anyone here has any helpful suggestions.

Go to top
Re: USB port fail during AmigaOS4.1 FÉ install on X5000
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@Isense

If this is the X5000/40 then the USB drivers on the install ISO does not work.

Solution is to create a custom ISO or USBBoot drive replacing ehci.usbhcd with the version from the AmigaOS 4.1FE update2 archive or the mouse and keyboard wont work.

See the following thread :
https://forum.hyperion-entertainment.com/viewtopic.php?f=57&t=4852

Go to top
Re: USB port fail during AmigaOS4.1 FÉ install on X5000
Just popping in
Just popping in


See User information
Thank you very much! Modified iso and now usb ports are alive! Working on installation now. Wish me luck.

Go to top
Re: USB port fail during AmigaOS4.1 FÉ install on X5000
Amigans Defender
Amigans Defender


See User information
@Spectre660

Quote:
Solution is to create a custom ISO or USBBoot drive replacing ehci.usbhcd with the version from the AmigaOS 4.1FE update2 archive or the mouse and keyboard wont work.

I would expect this to be the dealer's job, not the customer's. Especially when such an expensive machine is in question.

The Rear Window blog

AmigaOne X5000 @ 2GHz / 4GB RAM / Radeon RX 560 / ESI Juli@ / AmigaOS 4.1 Final Edition
SAM440ep-flex @ 667MHz / 1GB RAM / Radeon 9250 / AmigaOS 4.1 Final Edition
Go to top
Re: USB port fail during AmigaOS4.1 FÉ install on X5000
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@Isense


Good Luck.

Go to top
Re: USB port fail during AmigaOS4.1 FÉ install on X5000
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@trixie

Took me a day and a half to work this one out by myself
when I got my X5000/40 motherboard .
As mine was a replacement/upgrade deal it was just the bare board
and no emergency boot media .


Quote:
trixie wrote:@Spectre660

Quote:
Solution is to create a custom ISO or USBBoot drive replacing ehci.usbhcd with the version from the AmigaOS 4.1FE update2 archive or the mouse and keyboard wont work.

I would expect this to be the dealer's job, not the customer's. Especially when such an expensive machine is in question.

Go to top

  Register To Post

 




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 ( 0 members and 1 Anonymous Users )




Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2023 The XOOPS Project