Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
84 user(s) are online (36 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 84

more...

Support us!

Headlines

Forum Index


Board index » All Posts (MamePPCA1)




Re: E-UAE 1.0.0 with an AmigaOS 3.9 HDF runs very slow
Quite a regular
Quite a regular


@Maijestro

Here is my config:
# Example UAE configuration
#
# Lines beginning with a '#' are comments

# Path to file containing Kickstart ROM image
kickstart_rom_file=AMIGA-GAMES:EMULATORS/COMPUTERS/16-BITS/AMIGA/E-UAE_1.0.0_AmigaOS4/roms/kick31.rom

# If you have an encrypted ROM image from Amiga forever,
# this is a path to the key file
kickstart_key_file=AMIGA-GAMES:EMULATORS/COMPUTERS/16-BITS/AMIGA/E-UAE_1.0.0_AmigaOS4/roms/rom.key

# Default path where floppy disk images may be found
amiga.floppy_path=AMIGA-GAMES:EMULATORS/16-BITS/AMIGA/ADF

#Show status LEDs on emulator screen
show_leds=true

# Enable floppy drives 2 & 3
floppy2type=0
floppy3type=0

# Speed of floppy drives; 100 is normal speed (most compatible), 800 is fastest speed (least compatible)
floppy_speed=100

# Joystick port emulation; none, mouse, joy0, joy1, kbd1, kbd2, kbd3
joyport0=mouse
joyport1=joy0
#joyport1=joy1

# CPU type to emulate
cpu_type=68040
# CPU compatibility (true is slower)
cpu_compatible=false
cpu_cycle_exact=false
# CPU emulation speed
# real = approx A500 speed. max = CPU emulation will run as fast as it can
cpu_speed=real

# Amiga chipset to emulate
# Can be ocs, ecs or aga
chipset=aga
immediate_blits=true
# Collision detection; none, sprites, playfields, full
collision_level=playfields

# Amount of chip memory to emulate
# in multiples of 512K. Thus chipmem=4 is 2MB
chipmem_size=4
bogomem_size=0

# Amount of fast memory to emulate in MB
fastmem_size=8
# Sound output; none, interrupts, normal, exact
sound_output=normal
#sound_output=interrupts

# Sound channels; mono, stereo, mixed
sound_channels=stereo

# Frequency of emulated sound output in Hz
sound_frequency=48000

# Sound buffer size in bytes, default 8192
sound_max_buff=8192
sound_latency=120

# Prompt for screen mode to use; public, custom, ask
amiga.screen_type=custom
amiga.publicscreen=

gfx_fullscreen_amiga=true

# Don't dither
amiga.use_dither=false

# Set frame skipping (1=show all frames, 2=show every 2nd frame, 3=show every 3rd frame, etc)
gfx_framerate=1

# Display settings
gfx_width_windowed=640
gfx_height_windowed=480
gfx_lores=false
gfx_linemode=double
gfx_correct_aspect=yes
gfx_center_horizontal=smart
gfx_center_vertical=smart

# Miscellaneous
use_debugger=no
ppc.use_tbc=false

# Full floppy drive noises
floppy0sound=1

# Additional settings
#RUNINUAE: SCREENMODE=ScreenMode_HiRes.prefs

# Filesystem settings for virtual devices
#hardfile=rw,32,1,2,512,AMIGA-GAMES:EMULATORS/COMPUTERS/16-BITS/AMIGA/E-UAE_1.0.0_AmigaOS4/AmigaSYS4/AmigaSYS/AmigaSYS4.hdf
#filesystem=rw,DH1:AMIGA-GAMES:EMULATORS/COMPUTERS/16-BITS/AMIGA/E-UAE_1.0.0_AmigaOS4/AmigaSYS4/AmigaSYS/Work
#hardfile=rw,32,1,2,512,AMIGA-GAMES:EMULATORS/COMPUTERS/16-BITS/E-UAE_1.0.0_AmigaOS4/AmigaSYS4/AmigaSYS/Games/Games.hdf
#filesystem=rw,DH0:AMIGA-GAMES:EMULATORS/COMPUTERS/16-BITS/AMIGA/E-UAE_1.0.0_AmigaOS4/AmigaSYS4-2/System
hardfile=rw,32,1,2,512,AMIGA-GAMES:EMULATORS/COMPUTERS/16-BITS/AMIGA/E-UAE_1.0.0_AmigaOS4/AmigaSYS4_Windows/AmigaSYS/AmigaOS_3.9.hdf
filesystem=rw,DH1:AMIGA-GAMES:EMULATORS/COMPUTERS/16-BITS/AMIGA/E-UAE_1.0.0_Amig

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: E-UAE 1.0.0 with an AmigaOS 3.9 HDF runs very slow
Quite a regular
Quite a regular


@Maijestr

OK the trick must be to add JIT and UAEGFX support to the .uaerc file.

But I don't see nothing of JIT or UAEGFX on your config file.

Can I add more than 8 MB of Fast?

Any help is highly apreciated.

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


E-UAE 1.0.0 with an AmigaOS 3.9 HDF runs very slow
Quite a regular
Quite a regular


Hi

I tried to run right the E-UAE great Amiga emulator with AmigaOS 3.9 partition and I succeded yesterday's night.But the Fast memory was at 0 on Workbench after leaving the memory setting as 128 first and then to 32 MB.So I tried with 8 MB and now runs as expected.I believe that I must have more than 8 MB of Fast RAM to run games like Land Of Genesis,Zombie Massacre,Payback or WET The Sexy Empire and so much more.

The question is why runs so slow that on an installation of WHDLOAD on WinUAE or a real Amiga with HD that finishes in less than a minute and on my AmigaOne X5000's E-UAE it last for 4 or 5 minutes?

How much memory can I use? What is the memory limit?

Is it recomendable to use AmigaOS 3.9?

Is it better to use AmigaSYS4 alone? Can you help me?

What is the speed limit and ghow to increase it?

Thanks a lot and in advance

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: PageStream on AOS4
Quite a regular
Quite a regular


@eliyahu

Where did you get those things going' Whre did you get that prize? Maybe I can win one copy for me? Tell me please.


Pagestream rules!!!

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: PageStream on AOS4
Quite a regular
Quite a regular


@MichaelMerkel


I never have the great oportunity to use or try Pagestream on OS4,but if I do it I am sure it will definetely rock.

Ultimately I use more AmigaOS 4.1 on my AmigaOne X5000 than Morphos but I prefer to run emulators such MAME than games like Doom 3,that at least on Morphos definetely crashes and trashes out my other work,for example with Iris.That is a must to not.

AmigaOS 4.1 on AmigaOne X5000 it crashes except when it appears the Grim Reaper callings.

Hope you all can happily run Pagestream desktop publishing on your AmigaOS 4.1.

And Amiga rules forever!!!

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Installing AmigaSYS4 on my handsome utterful invincible Amiga One X-5000
Quite a regular
Quite a regular


@Skateman

I managed to run and install AmigaSYS4 HDF file of Mac and Linux but now there is an error that says something related to Picasso96 screenmodes.It only makes selectable the PAL and NTSC modes.

Anyway I installed and it boot AmigaSYS4 finally and my Work partition too.

What do you think? How can I set Picasso96 modes?

Happy to have installed but with errors anyway


Edited by MamePPCA1 on 2023/10/16 20:22:23
Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Installing AmigaSYS4 on my handsome utterful invincible Amiga One X-5000
Quite a regular
Quite a regular


@Skateman

Your version is Amiga 1200 AGA,mine is AmigaSYS4.

Where did you get that wallpapers:Is spectacular!!

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Installing AmigaSYS4 on my handsome utterful invincible Amiga One X-5000
Quite a regular
Quite a regular


@MamePPCA1

Here is my config file:
# Example UAE configuration
#
# Lines beginning with a '#' are comments

# Path to file containing Kickstart ROM image
kickstart_rom_file=AMIGA-GAMES:EMULATORS/COMPUTERS/16-BITS/AMIGA/E-UAE_1.0.0_AmigaOS4/roms/kick.rom

# If you have an encrypted ROM image from Amiga forever,
# this is a path to the key file
kickstart_key_file=AMIGA-GAMES:EMULATORS/COMPUTERS/16-BITS/AMIGA/E-UAE_1.0.0_AmigaOS4/roms/rom.key

# Default path where floppy disk images may be found
amiga.floppy_path=AMIGA-GAMES:EMULATORS/16-BITS/AMIGA/ADF

#Show status LEDs on emulator screen
show_leds=true

# Enable floppy drives 2 & 3
floppy2type=0
floppy3type=0

# Speed of floppy drives; 100 is normal speed (most compatible), 800 is fastest speed (least compatible)
floppy_speed=100

# Joystick port emulation; none, mouse, joy0, joy1, kbd1, kbd2, kbd3
joyport0=mouse
joyport1=joy0
#joyport1=joy1

# CPU type to emulate
cpu_type=68040
# CPU compatibility (true is slower)
cpu_compatible=false
cpu_cycle_exact=false
# CPU emulation speed
# real = approx A500 speed. max = CPU emulation will run as fast as it can
cpu_speed=real

# Amiga chipset to emulate
# Can be ocs, ecs or aga
chipset=aga
immediate_blits=true
# Collision detection; none, sprites, playfields, full
collision_level=playfields

# Amount of chip memory to emulate
# in multiples of 512K. Thus chipmem=4 is 2MB
chipmem_size=4
bogomem_size=0

# Amount of fast memory to emulate in MB
fastmem_size=128
# Sound output; none, interrupts, normal, exact
sound_output=normal
#sound_output=interrupts

# Sound channels; mono, stereo, mixed
sound_channels=stereo

# Frequency of emulated sound output in Hz
sound_frequency=48000

# Sound buffer size in bytes, default 8192
sound_max_buff=8192
sound_latency=120

# Prompt for screen mode to use; public, custom, ask
amiga.screen_type=custom
amiga.publicscreen=

gfx_fullscreen_amiga=true

# Don't dither
amiga.use_dither=false

# Set frame skipping (1=show all frames, 2=show every 2nd frame, 3=show every 3rd frame, etc)
gfx_framerate=1

# Display settings
gfx_width_windowed=640
gfx_height_windowed=480
gfx_lores=false
gfx_linemode=double
gfx_correct_aspect=yes
gfx_center_horizontal=smart
gfx_center_vertical=smart

# Miscellaneous
use_debugger=no
ppc.use_tbc=false

# Full floppy drive noises
floppy0sound=1

# Additional settings
#RUNINUAE: SCREENMODE=ScreenMode_HiRes.prefs

# Filesystem settings for virtual devices
hardfile=rw,32,1,2,512,AMIGA-GAMES:EMULATORS/COMPUTERS/16-BITS/AMIGA/E-UAE_1.0.0_AmigaOS4/AmigaSYS4/AmigaSYS/AmigaSYS4.hdf
filesystem=rw,DH1:AMIGA-GAMES:EMULATORS/COMPUTERS/16-BITS/AMIGA/E-UAE_1.0.0_AmigaOS4/AMIGA/AmigaSYS4/AmigaSYS/Work
hardfile=rw,32,1,2,512,AMIGA-GAMES:EMULATORS/COMPUTERS/16-BITS/E-UAE_1.0.0_AmigaOS4/AmigaSYS4/AmigaSYS/Games/Games.hdf
#filesystem=rw,DH0:AMIGA-GAMES:EMULATORS/COMPUTERS/16-BITS/AMIGA/E-UAE_1.0.0_AmigaOS4/AmigaSYS4-2/System

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Installing AmigaSYS4 on my handsome utterful invincible Amiga One X-5000
Quite a regular
Quite a regular


@Skateman

Any more ideas?

Answer to my PMs

AmigaSYS4 must work

Thanks for you this beautiful community

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Installing AmigaSYS4 on my handsome utterful invincible Amiga One X-5000
Quite a regular
Quite a regular


@MamePPCA1

I deleted uncounssiously my .uaerc E-UAE file and then I lost all

Help me

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Annoying problem on AmigaOS 4.1 FE Update 2
Quite a regular
Quite a regular


@livebyfaith74&all

Hi,hopefully I have great news that is:
.
My X5000 works well since 6 or 7 days but I don't want to be victorious at all.

But yes since 6-7 days my Amiga works so fine anyway.

That is a good road to user friendliness I think

And I am talking about and pointing to my AmigaOS 4.1 FE Update 2 installation.At the moment it works like a charm.

Time will reveal all...

And I am talking all that behaves to the using of Amidock icons and to the other partitions.

Amiga!


Edited by MamePPCA1 on 2023/9/24 19:21:34
Edited by MamePPCA1 on 2023/9/24 19:23:44
Edited by MamePPCA1 on 2023/9/24 19:25:45
Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Annoying problem on AmigaOS 4.1 FE Update 2
Quite a regular
Quite a regular


@livebyfaith74

Yes I hope so.To reach to a good solution.

Time will tell.

Thanks to all of you folks!!!

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Annoying problem on AmigaOS 4.1 FE Update 2
Quite a regular
Quite a regular


@livebyfaith74

I am in Morphos registered on 3 of August this 2023,but I will check the time later.

My AmigaOne X5000 I think is properly setted the time or "clocked".

I don't know if the clock is setted right on startup.

How can I do it? Maybe on S:Startup-Sequence?

I am still beginner on multiple aspects of the X5000.

Your help as others are highly apreciated.

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Annoying problem on AmigaOS 4.1 FE Update 2
Quite a regular
Quite a regular


@daveyw

No MAME never locked up my machine except when I used on the last years my AmigaOne XE that is broken now since aproximately 6 years.

MAME works very well except some roms that crash because it doesn't find some roms or CHDs.

The problem on the last days was lightweighted but this for me not means nothing at all cause it acted like 2 days working,2 not and so on.

MAME is cool and I love it,maybe this behavior can be related to a heavy use of the AmigaOne X5000 last years?

Later I will check my AmigaOS 4.1.

Cheers

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Annoying problem on AmigaOS 4.1 FE Update 2
Quite a regular
Quite a regular


Kast 2 days aproximately were fruitful but that's all

Any more ideas?

Thanks in advance

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Annoying problem on AmigaOS 4.1 FE Update 2
Quite a regular
Quite a regular


@daveyw

I think yes because I played 10-20 roms on an hour or more and the problem persists.

And without playing MAME well I haven't tested yet.

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Annoying problem on AmigaOS 4.1 FE Update 2
Quite a regular
Quite a regular


@Maijestro

Sorry to say but my AmigaOne X5000 gives the same error relating to not able to click Amidock icons or WB partitions.

Can anybody help me?

Yesterday I played about 20 MAME roms at the afternoon and later at night it gave
me the same annoying error whick with I cannot play MAME roms or games.

Thanks in advance

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Annoying problem on AmigaOS 4.1 FE Update 2 (SOLVED)
Quite a regular
Quite a regular


@Maijestro

Thank you too and all too!!!

My AmigaOne X5000 generally rocks!!!

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Annoying problem on AmigaOS 4.1 FE Update 2
Quite a regular
Quite a regular


@MamePPCA1

Great news!!! I finally restored my AmigaOne X5000 and now it works as it should again!!!

I noticed a SATA HD error on Workbench on FIENIX-BOOT partition.

I pushed Fienix HD SATA cable on the HD after powewring off my tower with the back interruptor and now I can click again the icons without problem on Amidock or the partitions.

Hope this will last forever or at least for some long time.

Thanks to you all too

Happy AmigaOS 4.1 FE Update 2 user again!!!

Great Amiga news!!!

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top


Re: Annoying problem on AmigaOS 4.1 FE Update 2
Quite a regular
Quite a regular


@sailor&all

Finally after some failures I connected my AmigaOS 4.1 pendrive brought to me by
Amedia France and it boots 2 times!!!


At this point is it recomendable to delete my AmigaOS4.1 partitions content and then copy USB content inside the AmigaOS4.1 partition?

Thanks

I will play MAME later again!!!

Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
Go to top



TopTop
« 1 2 3 (4) 5 6 7 ... 41 »




Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2023 The XOOPS Project