Home  
Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
78 user(s) are online (58 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 78

more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net





Torn between accelerators
Test Dummy
Joined:
2006/12/19 23:09
From Westhall, Suffolk, UK
Posts: 169
I am seriously torn between running a Blizzard 1220 card, a Blizzard 030 and an 060 board. The modest board shows the Amiga off with just 4MB fast mem. The 030 with 64MB is both compatible and powerful but it can't run the latest big demoscene productions and the 060 is expensive and impressive but least compatible for classic games. Only room for 1 Amiga. Which should I stick with?

   Report Go to top

Re: Torn between accelerators
Home away from home
Joined:
2007/5/19 13:23
From England
Posts: 3460
@A1200
Personally I'd go with an '030 (or an '040 if you can get one), but it really depends on what you consider most important: Classic games or the latest demoscene productions?

_________________
Author of the PortablE programming language.
I love using Amiga OS4.1
It is pitch black. You are likely to be eaten by a grue...
   Report Go to top

Re: Torn between accelerators
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 17:54
From Sanremo
Posts: 1700
personally I would take the 060 if I were in you because you have more power.. i am in love with the blizzard 030 50Mhz it was my first board and I did, really, a lot of things, but the 060 is another planet. Moreover, keep in mind, that with the WhdLoad you solve all the compatibility problems with classic games.. So my advice is for the 060, you won't regret it

   Report Go to top

Re: Torn between accelerators
Test Dummy
Joined:
2006/12/19 23:09
From Westhall, Suffolk, UK
Posts: 169
Ok after considering what's possible with the 030 /68882 50MHz you only need to look at something like TBl's Tint demo. The 060 is going to cost me at least twice as much but up to three times as much. My Blizzard's 030 chip is a revision C so the whole thing runs with a moderate temperature. If I got another 060 (had one years ago) it would run more stuff but the it would be like what about PPC/Picasso/audio card etc. So going to stick with the B1230/50MHz/64MB/FPU. Thanks to all who put opinion across on here and the other forums I posed this question.

   Report Go to top

Re: Torn between accelerators
Home away from home
Joined:
2009/7/7 3:34
From Toronto, Canada
Posts: 2186
@A1200

solution is by both a 030 & 060 as you only need one amiga to run which ever accelerator board you prefer
if you must choose one then go with the 060 and if you have problems with your fav games/ programs ask for the many workarounds available and if all fails you will Always make your money back and more if you choose to sell it

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: Torn between accelerators
Test Dummy
Joined:
2006/12/19 23:09
From Westhall, Suffolk, UK
Posts: 169
Now finished playing with this Blizzard 1230 MK IV its also for sale. [URL="http://www.ebay.co.uk/itm/263117244852"]Link[/URL].

_________________

Signature
Amiga A1200, 3.1 ROMs, Blizzard 1230 MK IV with FPU & 64MB RAM, 4GB KingSpec DoM SSD, Workbench 3.1
   Report Go to top





[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project