Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
44 user(s) are online (19 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 43

amigait, more...

Headlines

 
  Register To Post  

« 1 (2) 3 4 5 ... 9 »
Re: Barony test thread
Site Builder
Site Builder


See User information
@kas1e
Very nice game you ported there. For me it runs just fine but for some items I get wrong name with wierd or square characters. At the log txt file writes something

[17-59-59] LoadMap PROGDIR:/maps/start.lmp
[18-00-08] Picked up a brand new copy of "jš=Xoλλˆ œ".
[18-00-08] Appraising "a brand new copy of "jš=Xoλλˆ œ""...
[18-00-09] You hear a voice inside your head...

Maybe it has to do with the system encoding?

Follow me on
Ko-fi, Twitter, YouTube, Twitch
Go to top
Re: Barony test thread
Just popping in
Just popping in


See User information
I have AmigaOS4 Betatester.
After starting Barony v 1.0 (os4depot) I get a window with a black screen.

X1000 Radeon R9 290X
warp3DNowa 1.58
ogles2 v 1.22
radeonhd v 1.11

Go to top
Re: Barony test thread
Home away from home
Home away from home


See User information
@amiga_os
Of course you have black window: i write about in readme. You need to buy game to have datafiles.

Join us to improve dopus5!
AmigaOS4 on youtube
Go to top
Re: Barony test thread
Home away from home
Home away from home


See User information
@walkero
You on beta, right ?

Dunno about encoding, seems in your log.txt some greek characters.. Is it give any problems in game itself ?

In game itself there is no any amigaos specific encoding, but my bet is that you may have wrong datafiles.

For example, maybe you overwrite lang directory ? (Should be one which come with archive on os4depot)

Join us to improve dopus5!
AmigaOS4 on youtube
Go to top
Re: Barony test thread
Home away from home
Home away from home


See User information
@walkero
Checked, and yes, you probably have wrong datafiles. It should be "Blessed Addition", and you should keep original "lang" directory from archive on os4depot

Join us to improve dopus5!
AmigaOS4 on youtube
Go to top
Re: Barony test thread
Quite a regular
Quite a regular


See User information
Crash log for task "barony"
Generated by GrimReaper 53.19
Crash occured in module barony at address 0x7F42D51C
Type of crash: DSI (Data Storage Interrupt) exception
Alert number: 0x80000003

Register dump:
GPR (General Purpose Registers):
0: 7F424E2C 54566270 00000000 50591EB0 6FFA94EC 0000002D 54566678 0000001C
8: 0000002F 00000000 54014928 545666E0 54014930 54714020 00000000 5701C680
16: 7EFB7B20 00000000 5F238280 5442EE70 02370000 02370000 00000000 00000001
24: 6FFAB180 00000001 46842888 00000000 02370000 02370000 5442EE50 54566270


FPR (Floating Point Registers, NaN = Not a Number):
0: nan 1 0.99999 -5.28677e+307
4: 2.16386e+231 -4.08477e+268 781 26
8: 757 26 2.14748e+09 3.40282e+38
12: 4.5036e+15 4.5036e+15 3.18948e-274 2.23945e+303
16: -1.82304e+305 6.52684e+306 -1.57284e-05 1.55349e+231
20: -3.70961e-78 1.88575e+32 -7.63906e+301 -0.0628384
24: -4.12086e-12 -2.76155e+288 1.86189e+307 4.62874e+307
28: -7.16267e-272 -2.21108e+230 0.0705467 -0.305961

FPSCR (Floating Point Status and Control Register): 0x82004000


SPRs (Special Purpose Registers):
Machine State (msr) : 0x0002F030
Condition (cr) : 0x54099DA0
Instruction Pointer (ip) : 0x7F42D51C
Xtended Exception (xer) : 0x01820830
Count (ctr) : 0x00000000
Link (lr) : 0x00000000
DSI Status (dsisr) : 0x0183FFB8
Data Address (dar) : 0x00000000



680x0 emulated registers:
DATA: 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
ADDR: 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
FPU0: 0 0 0 0
FPU4: 0 0 0 0



Symbol info:
Instruction pointer 0x7F42D51C belongs to module "barony" (PowerPC)
Symbol: __PHYSFS_platformCalcBaseDir + 0x2C in section 1 offset 0x004DD4F8

Stack trace:
barony:__PHYSFS_platformCalcBaseDir()+0x2c (section 1 @ 0x4DD4F8)
barony:calculateBaseDir()+0x40 (section 1 @ 0x4D4E08)
barony:PHYSFS_init()+0xe0 (section 1 @ 0x4D5254)
barony:_Z7initAppPci()+0x114 (section 1 @ 0x8180)
barony:main()+0x3d8 (section 1 @ 0x67ED4)
native kernel module newlib.library.kmod+0x000020ac
native kernel module newlib.library.kmod+0x00002d14
native kernel module newlib.library.kmod+0x00002ef0
barony:_start()+0x170 (section 1 @ 0x1920)
native kernel module dos.library.kmod+0x000255c8
native kernel module kernel+0x0003bc38
native kernel module kernel+0x0003bc80

PPC disassembly:
7f42d514: 3d205467 lis r9,21607
7f42d518: 8129abcc lwz r9,-21556(r9)
*7f42d51c: 81290070 lwz r9,112(r9)
7f42d520: 3d405467 lis r10,21607
7f42d524: 810aabcc lwz r8,-21556(r10)

Go to top
Re: Barony test thread
Home away from home
Home away from home


See User information
@kas1e

excellent work! hope to try out now that Christmas holidays here

_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

Go to top
Re: Barony test thread
Home away from home
Home away from home


See User information
@spectre
Can you run that one plz:
https://www.sendspace.com/file/rithdv

Your latest stack trace point out on that line in physfs:

Quote:

BPTR lock = IDOS->Lock("PROGDIR:", ACCESS_READ);


I do not know why it didn't crashes, when i send you simply test case through. Try plz that one i point out above, i tried to compile it with the same flags as Barony itself.

Still strange why it works on beta and crashes on non-beta.. Maybe DOS related in end of all..

Join us to improve dopus5!
AmigaOS4 on youtube
Go to top
Re: Barony test thread
Quite a regular
Quite a regular


See User information
You can buy it here. Thanks for the game kas1e https://www.gog.com/game/barony_cursed_edition

Quote:
@amiga_os Of course you have black window: i write about in readme. You need to buy game to have datafiles.

AmigaOne X5000
Radeon HD 7700
Go to top
Re: Barony test thread
Home away from home
Home away from home


See User information
@joeled
It works for you ? Are you on beta, right ?

Join us to improve dopus5!
AmigaOS4 on youtube
Go to top
Re: Barony test thread
Quite a regular
Quite a regular


See User information
AmigaOS_4.1:> "RAM Disk:test_physfs_fe2"
[PhysFS]: successfully initialized, returned: 0
[PhysFS]: De-initializing...
14.AmigaOS_4.1:>

Go to top
Re: Barony test thread
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@kas1e

I just wanted ppl to know where to buy it and say thanks in advance for porting the game. I will get back to you tomorrow when i have time to try it properly.

I bought the game and installed it on my win10 computer and then copied it to my amiga to try it tomorrow. What folders are needed for the game to work?

AmigaOne X5000
Radeon HD 7700
Go to top
Re: Barony test thread
Home away from home
Home away from home


See User information
@Joeled
Currently on non-beta it will not works, i do not know what the cause at moment.

If you on beta, it will works, you need those directories be copied to the root of barony:

books
images
items
maps
models
music
sound

That it. "lang" directory should be that one from archive on os4depot, not from game you buy (because os4 version is from their github, where new stuff added, and for that new language files used, so "lang" dir are used from archive which in os4depot). Only copy other ones i quote.

Join us to improve dopus5!
AmigaOS4 on youtube
Go to top
Re: Barony test thread
Home away from home
Home away from home


See User information
@Spectre
Ok, thanks. It didn't give fast result in end, so i need to install public os4fe , where can do all the tests then. Only amiga make it possible to not have frequent updates of OS to avoid this crap :)

Join us to improve dopus5!
AmigaOS4 on youtube
Go to top
Re: Barony test thread
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@kas1e
Still using AmigaOS4.1FE i dont know if there is a newer one. I copied the folders to the root of Barony and left lang folder intact from os4depot. When i try to start it i get "loading models" but it stops there with a black background.

AmigaOne X5000
Radeon HD 7700
Go to top
Re: Barony test thread
Home away from home
Home away from home


See User information
@Joeled
I mean it works on beta systems, not on public ones.

But if you have black window, it mean it works for you. So you run it, and should wait while it generate models (it takes for about 2 minutes for first run). Then it will load all the other stuff.

On second run , generated cache file will be used, and all will works fast, models will be not generated, but loaded from that cache file.

Join us to improve dopus5!
AmigaOS4 on youtube
Go to top
Re: Barony test thread
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@kas1e
Its working now but in the beginning i didnt see any counting just "loading models". Wow i just saw you released more games on os4depot Very nice and thanks once again. Now if we only could get a properly working port of Btanks.

AmigaOne X5000
Radeon HD 7700
Go to top
Re: Barony test thread
Home away from home
Home away from home


See User information
@Joeled
It probabaly was like this "Loading models ....(x/x)" , and there it going like 1/696, then stop on some moment , etc.

Or, maybe you just already run it second time, so it fast load models, and then do loading of sounds, which take some seconds.

Is all works for you now ?

Join us to improve dopus5!
AmigaOS4 on youtube
Go to top
Re: Barony test thread
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@kas1e
I only got this text ""Loading models" and no counting. Everything is working fine now and once again thanks for this and all other games you are releasing. I appreciate it!

AmigaOne X5000
Radeon HD 7700
Go to top
Re: Barony test thread
Home away from home
Home away from home


See User information
@Joeled
If you want to be sure there is no bug : try to delete now "models.cache" file from the progdir of Barony, and run it again.
Also, if you can, made a screenshot of that window when you delete cache file and run it again. Just want to be sure its not bug on our side , because counting should be there 100% at first run.

That counting not amiga specific one, it should be there. But only on first run, when generation of models cache happens.

Join us to improve dopus5!
AmigaOS4 on youtube
Go to top

  Register To Post
« 1 (2) 3 4 5 ... 9 »

 




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 ( 0 members and 1 Anonymous Users )




Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2023 The XOOPS Project