Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
72 user(s) are online (41 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 71

sTix, more...

Headlines

 
  Register To Post  

Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem Solved!
Just popping in
Just popping in


See User information
Hey Guys,

Seem to be having an issue with loading Oddessy on my A1-XE..takes about 15mins to load at first..seems it goes through setting up fonts everytime..any ideas how i go about fixing this?

Syperhawk



Edited by SyperHawk on 2014/7/3 16:20:34
Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem
Quite a regular
Quite a regular


See User information
Assuming this is a fresh install, and not using files from previous versions of Odyssey (that had a missing symbol in fonts.conf), then what filesystem are you using on the partition Odyssey is installed on? I think the font cache files are quite long in their file names.

Then again, I don't know if FFS has a smaller character limit than SFS these days. I've never used FFS on OS4.

Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem
Just popping in
Just popping in


See User information
@MickJT


i'm using JXFilesystem..it is a fresh install never had Oddessy before..was using OWB

Syperhawk

Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem
Just popping in
Just popping in


See User information
@Syper,

Go to your Odyssey folder, then, into font/ and delete fonts.conf and .cache files.
Relaunch Odyssey, he will search another time for fonts and initialize. after that, close Odyssey, soft boot your Amiga and run Odyssey = All must be ok now...

Sam460ex
Os4.1 Final Edition
2GB Fast Memory
envy 24 HT sound card
HD R9 TRIX 280X 3GO GDDR5
Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem
Just popping in
Just popping in


See User information
@pseudaxos

that didn't work..it just keeps creating the cache files.

Syperhawk



Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem
Just popping in
Just popping in


See User information
@Syper,

Before doing all this I recommended, have you installed the fonts with the small utility ??
Retry (delete all your Odyssey Browser, reinstall, X2 clics on download fonts, launch the soft after that and if you get the same problems (initializing fonts all the time, then delete .cache files and font.conf file into font drawer and relaunch : and it must work...)

Sam460ex
Os4.1 Final Edition
2GB Fast Memory
envy 24 HT sound card
HD R9 TRIX 280X 3GO GDDR5
Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem
Just popping in
Just popping in


See User information
@pseudaxos


Did what you said.. still does the same "(initializing fonts"
its like the font cache file is not even there..like Odyssey doesn't remember it..anyways its driving me INSANE!.. Thank You for your help ..think i'm just gonna stick with Netsurf..only browser that seems to work ok for me

Syperhawk



Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem
Home away from home
Home away from home


See User information
@SyperHawk

What file system do you use on your HD?

(NutsAboutAmiga)

Basilisk II for AmigaOS4
AmigaInputAnywhere
Excalibur
and other tools and apps.
Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem
Just popping in
Just popping in


See User information
@LiveForIt

jXfilesystem

Syperhawk

Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem
Home away from home
Home away from home


See User information
@SyperHawk

Maybe its JXFS that has a bug, all my partitions are SFS2,
(With exception of the small FFS partition needed by CFE on AmigaONE-X1000.)

My understanding is that JXFS is bit experimental/beta filesystem.

Oddessy should generate the font cache only once.

(NutsAboutAmiga)

Basilisk II for AmigaOS4
AmigaInputAnywhere
Excalibur
and other tools and apps.
Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem
Quite a regular
Quite a regular


See User information
I have here JXFS installed and it works well with Odyssee. JXFS is not recommend to use it because it is only beta

Amiga600/Vampire2/PrismaMegaMix‚Äč/32GB CF Card/2x Rys Mk2/A604n/IndivisionECS/Gotek
Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem Solved!
Just popping in
Just popping in


See User information
@LiveForIt

Problem Solved! This was driving me insane lol..what i did was assign my Fonts: to a parition that has jXFilesystem and moved Odyssey to that Partiton also same with Timberwolf because i could never get Timberwolf to load at all..anyways by doing that Timberwolf loaded! also when it started int fonts again it did that super fast! then 2nd launch was even faster! btw i was using SFS on my System4.1: Partition..

So all is good now :) when i get a chance i'm going to change my System4.1: over to jXFilesystem..

Thanks Guys for your Help :)

Syperhawk

Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem Solved!
Home away from home
Home away from home


See User information
@SyperHawk

Its good that you fixed it.

Quote:
btw i was using SFS on my


Well I'm use SFS2 not SFS, SFS is really old.

Quote:
fonts again it did that super fast!


Sound like your being using FastFileSystem.
FastFileSystem is not fast.

Quote:
when i get a chance i'm going to change my System4.1: over to jXFilesystem..


I don't think the boot loader support JXFS.
and way when jXFilesystem is just problems?

Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem Solved!
Just popping in
Just popping in


See User information
@LiveForIt

yes its FastFileSystem is what i'm using on System4.1 drive.. which file system would you reccommend? for the System Partition?

Syperhawk


Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem Solved!
Not too shy to talk
Not too shy to talk


See User information
@SyperHawk

Quote:
which file system would you reccommend? for the System Partition?


sfs. i don't think there is an alternative currently.

regards...
michael


Edited by MichaelMerkel on 2014/7/4 19:30:49
Go to top
Re: Oddessy V1.23 AmigaOS 4x loading problem Solved!
Just can't stay away
Just can't stay away


See User information
@LiveForIt

Quote:
Well I'm use SFS2 not SFS, SFS is really old.
Common misunderstanding.

SFS\0 and SFS\2 are just two different instances of the same SmartFileSystem. They can be created with the same binary SmartFileSystem.

The differences are that SFS\2 can handle bigger volumes and bigger files, while SFS\0 has (some) repair tool support, which is non-existant for SFS\2.

So I would recommend everybody to use SFS\0 for all partitions except those few which you need to either be bigger than (I think it is) 128 GB, or on which you need to store files of 2 GB or more in size (e.g. DVD ISO images). Those should be SFS\2, and should be backed up with extra eagerness and care - don't forget to test recovering your backups .

Best regards,

Niels



Go to top

  Register To Post

 




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 ( 0 members and 1 Anonymous Users )




Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project