Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
88 user(s) are online (46 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 88

more...

Support us!

Headlines

 
  Register To Post  

« 1 ... 26 27 28 (29) 30 31 32 »
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Not too shy to talk
Not too shy to talk


See User information
Just the one on os4depot from December so whatever that was. I’ll check again tomorrow but I think I already set OpenGL as the renderer. I mean for a point and click game 25-30 would be more than enough. And honestly I can play it on my Mac, I was just curious if I was missing something.


Amiga x5040 ı 16GB ı RX580
GB-A1000 060@100,
A1200 PiStorm32-Lite CM4
Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Home away from home
Home away from home


See User information
@MartinW

there is a bugfix release coming up, hopefully with recent amigaos4 fixes.

that could/should speed things up a little too, no promises though

scummvm runs internally on its own ogles2 code...if the gfx driver can(will?) speed these things up we'll also gain something

my card runs on its lowest speed setting (not entirely supported by the gfx driver) and while it is slow, its at least playable

Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Not too shy to talk
Not too shy to talk


See User information
If it’s usable on your card then I’d say something isn’t right with my setup or settings. I’ll take another look when I can.


Amiga x5040 ı 16GB ı RX580
GB-A1000 060@100,
A1200 PiStorm32-Lite CM4
Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Home away from home
Home away from home


See User information
@MartinW

maybe make a screenshot from the graphics settings and well go from there

Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Not too shy to talk
Not too shy to talk


See User information
I'll try and do this tomorrow night - I need to remember how to take screenshots and upload them on the X5000 and they'll be windowed too which I would assume will impact performance?

What I did do this evening is get the certificate bundle sorted and download both the icon pack and the shaders. I then got Simon The Sorcerer (AGA) running since I obviously know that one will work. It seemed to work fine using TV 2x shader with OpenGL, although the mouse was often just a corrupt square. So that confirms the system is generally working. There was no option to display FPS for that game.

Strangeland remains a slideshow at 4 or 5fps. Assuming all my graphics drivers and everything are installed correctly, I'm not really sure what else there is. But I'll try and get some screenshots up.


Amiga x5040 ı 16GB ı RX580
GB-A1000 060@100,
A1200 PiStorm32-Lite CM4
Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Home away from home
Home away from home


See User information
@MartinW

Global Options -> Graphics

Graphics Mode
-> OpenGL

Game 3D Renderer
-> OpenGL with shaders

if those settings dosn't help then the game is just too demanding

Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@Raziel

I don't know why we are discussing this topic again with Strangland, as I have already tested it. I think even with 3D support we won't see more than 10-15 FPS, the requirements of this game are just too high.

I refer again to my post:

https://www.amigans.net/modules/newbb/ ... id=145745#forumpost145745

But of course I'm happy to be proven wrong.

MacStudio ARM M1 Max Qemu//Pegasos2 AmigaOs4.1 FE / AmigaOne A1222plus AmigaOs4.1 FE
Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Amigans Defender
Amigans Defender


See User information
Just compiled ScummVM with clib4 and SDL2_GL4ES

Resized Image

i'm really tired...
Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Home away from home
Home away from home


See User information
@Maijestro

true...forgot, sorry

Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Home away from home
Home away from home


See User information
@afxgroup

nice

did you need to change anything to make it work, in configure or any of the source files?

Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Amigans Defender
Amigans Defender


See User information
with -flto i can't link at all and I have to remove it
Now i'm compiling all plugins and there are something to change (just few things) but they doesn't seems related to CLIB, just some problems in plugins

i'm really tired...
Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Home away from home
Home away from home


See User information
@afxgroup

let me know which problems, i may not be able to help, but i'd like to know if i can use your fixes

especially plugin related...do you use dynamic or static?

Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Amigans Defender
Amigans Defender


See User information
Everything is compiled except 3 engines since I have to compile some libraries first. I was trying to load strangeland to test the game but scummvm says it isn't compatible and to report the game. Now i'm trying to test some other games

Just tried:
Gabriel Knight the beast within and it plays smooth (also the video)
Riven 2 and plays smooth

If you tell me which games I could try it is better


Edited by afxgroup on 2024/3/21 11:09:05
Edited by afxgroup on 2024/3/21 11:22:24
i'm really tired...
Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Home away from home
Home away from home


See User information
@afxgroup

any of the AGS games - Primordia f.e., it's down to 4 FPS in game mode (better fps in menu and intro)...might be the rain

other than that, none of the other games are that demanding, normally they should run just fine.

Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@afxgroup

You could test "The Longest Journey" some users have reported that there are problems with the display of the intros with ScummVM 2.8.0 on a X5000 and SDL2 OpenGL/OpenGLes.

With SDL Prefs software it works fine on my Pegasos2 virtual machine, all intros are played correctly.


If you have compiled the engines yourself and they are not used statically, could this mean that ScummVM might be slightly faster at running games?

MacStudio ARM M1 Max Qemu//Pegasos2 AmigaOs4.1 FE / AmigaOne A1222plus AmigaOs4.1 FE
Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Home away from home
Home away from home


See User information
@Maijestro

i dont know if all the shader changes for TLJ made it into 2.8.0, but it runs fine here, so at least it should in 2.8.1

@afxgroup

anyway, most of the wintermute games feature an fps display, so you can try some of those too

oh and, crazy idea, you can help fix the amigaos specific bugs im having

Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Amigans Defender
Amigans Defender


See User information
The problem is that I don't have these games..
I've tried Gemini Rue and with rain i get 20/40fps, in the other parts 40/40fps
Let me find the other games

i'm really tired...
Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@afxgroup

Quote:
afxgroup wrote:The problem is that I don't have these games..
I've tried Gemini Rue and with rain i get 20/40fps, in the other parts 40/40fps
Let me find the other games


I get similar values with ScummVM 2.8.0 (os4Depot) and Gemini Rue in the title picture where the rain is it is 10/40 FPS in the game about 35-38/40 FPS it fluctuates a bit.

MacStudio ARM M1 Max Qemu//Pegasos2 AmigaOs4.1 FE / AmigaOne A1222plus AmigaOs4.1 FE
Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Home away from home
Home away from home


See User information
@afxgroup

Here you go

not big in size

https://aethericgames.itch.io/bickadoodle

turn on fps, so that we are on the same level of testing

7 fps - game start
23 fps - riding the horse
33 fps - inside the woods

pretty jumpy that fps counter

Go to top
Re: ScummVM and AmigaOS4.1 F.E.
Amigans Defender
Amigans Defender


See User information
Almost fixed 30fps on Sam460 and however never less than 27-28 only on location transition the fps are around 15

However i've noticed that there is an error on shutdown. failed assertion "bd != nullptr && "No renderer backend to shutdown, or already shutdown?""
on backends/imgui/backends/imgui_impl_opengl3_scummv.cpp:378

Edit2:
yes.. the version on os4depot is really slow.. also on Sam460. But are you sure it is working OpenGL? I've used OpenGL in graphics setup just to be sure but no difference.. it is really slow

i'm really tired...
Go to top

  Register To Post
« 1 ... 26 27 28 (29) 30 31 32 »

 




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 ( 0 members and 1 Anonymous Users )




Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2023 The XOOPS Project