Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
71 user(s) are online (55 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 70

Rob, more...

Headlines

Forum Index


Board index » All Posts (Srtest)




Re: VICE 3.1 locking up my X5000
Just popping in
Just popping in


Vice always worked shady for me on the X1k even when it loaded the game. It wasn't as smooth as other emulators I use and can really use some kind of a smoothing out process and maybe even do our own more simplified and humane version.

Go to top


Re: RunInUAE r8 beta 4 (PPC JIT v1.0.0)
Just popping in
Just popping in


I don't recommend using the SDL version to anyone not interested in the Picasso96 era of Amiga because of its limitations. What limitations? you can read about those in the guide which I posted links to both here and on AW. When you use SDL E-UAE you give up on a number of important flexibilities concerning aspect ratios, modern hdtvs and resolutions at least until those limitations are removed in the SDL ver. Since JIt I haven't had serious issues with the Amiga ver only maybe one specific game out of many or some Pinball ones which on the X1k work normally even without JIT.

Go to top


Re: MickJT-MPlayer
Just popping in
Just popping in


@LiveForIt

Tried it with simple shell (as opposed to the gui):
"libavformat version 57.25.100 (internal)
AVI file format detected.
[aviheader] Video stream found, -vid 0
[aviheader] Audio stream found, -aid 1
Seek failed
Seek failed
Seek failed
Seek failed
Seek failed
Seek failed"

This is an AVI file that works with emotion or worked previously with your mplayer. I use the default settings:

lavdopts=skiploopfilter=all

alang=en

quiet=1

cache=10000

Go to top


Re: MickJT-MPlayer
Just popping in
Just popping in


@MickJT

Select error: Illegal seek
AmigaOS4.1 Bug select() don't reset or set errno value
Cache empty, consider increasing -cache and/or -cache-min. [performance issue]
Seek failed
Select error: Illegal seek
AmigaOS4.1 Bug select() don't reset or set errno value
Cache empty, consider increasing -cache and/or -cache-min. [performance issue]
Seek failed

My cache settings work with other mp4 or mpg files. These settings are also nothing out of the ordinary.

Go to top


Re: MickJT-MPlayer
Just popping in
Just popping in


@MickJT

With upload 2 I can't play the big buck bunny avi file. It goes into an endless something about a bug.

Go to top


Re: Recomended sound and network card for X5000
Just popping in
Just popping in


@LyleHaze

All due respect, I can't compare the Juli@ to any onboard sound I have ever heard including the hd variants. Actually I think you also recommended such a card at some point.

Go to top


Re: NetSurf development builds (now with added Javascript)
Just popping in
Just popping in


@Chris

A bug like that goes into the Amiga section?

Go to top


Re: NetSurf development builds (now with added Javascript)
Just popping in
Just popping in


Chris,

I'm using 3.7 and i still have the following issue on hdtv:

1. Start a new ns session.
2. Go to Hyperion forums and enter a forum.
3. Open one of the threads in a new tab.
4. I lost the ability to click on a thread in the original tab.
5. Switch to the new tab - I can click on a thread/link and likewise on the original thread.

Go to top


Re: E-UAE (Amigfx) - do we need a bounty?
Just popping in
Just popping in


@LiveForIt

Well I actually didn't know a bounty is a continued situation or that from a developer standpoint you can invest bounties in a continuing effort. I thought that e-uae for example at its current state is where Almos has taken it. That entire situation with the Odyssey bounty kind of didn't leave much room to a bounty unfocused on a single target gathering. I would donate for compositing or even a way to tune scanlines. Maybe even a level of ScummVM-like scaling.

Go to top


Re: NetSurf development builds (now with added Javascript)
Just popping in
Just popping in


@Chris

You fixed missing click areas so I guess a part or the whole dpi issue is fixed (and I changed it to 51). However, the issue with the spacing/alignment/lines collapsing is still there because I needed to make the font bigger or else, as you know, I wouldn't be able to read it on a hdtv

Go to top


Re: RunInUAE r8 beta 4 (PPC JIT v1.0.0)
Just popping in
Just popping in


Please check it out: http://amigaworld.net/modules/newbb/v ... flat&pid=0&forum=8#803715

Didn't feel like opening another uae thread.

I've recorded with my phone a minute of using settings from my guide (on that page) which uses the 43'' tv ability to switch from 16:9 to 4:3 and how it affects scanlines. Please be patient for the video because I can't simply record using an os tool an aspect ratio change forced by the tv. Another thing is that the room really isn't fit for recording a 43'' tv screen. What I hopped was I could capture just for a minute how nice it looks, especially the fonts (because the phone camera doesn't do justice to everything else like the quality of scanlines).

Go to top


Re: Screenmode won't adjust after changing to smaller screen size.
Just popping in
Just popping in


@Hans

Quote:
Not sure what you mean there with "manually restore the default setting of the viewable part of the screenmode."


I meant the place in the prefs where you edit height and width. Thought "viewable part" as opposed to "screenmode" was obvious. I would get to a state where it reverted back to values on the editing part and I needed to enable again and again "default" and it stopped after some boot sessions.

Quote:
What do you mean with "sticking?"


Setting a screenmode manualy with the prefs. I had this issue both with pre update 1 4.1FE on a lcd monitor and now on a tv. The range is setup properly. There is an issue with resolutions on 50hz (yes the hdtv supports 50hz like 1080p50). They are usually not saved and sometimes when I put 8-10 screenmodes manualy then the next one if it is 50hz can be saved sometimes (mostly not). I always had issues setting up 50hz resolutions so I used the p96 preferences for that.

Quote:
How do you "tell it not to?" Check the ScreenMode prefs' tooltypes


I checked and the setting "screen" was enabled so I disabled it and it worked. When I launched the screenmode prefs and tried disabling it from the pull-down menu it didn't take and I thought that fiddling with the tooltype might cause me more issues. I think this was changed by the screens prefs because I had no reason to put it to a new screen and I didn't. Thanks.

Quote:
Mind you, I don't bother with Screens prefs.


I used screens prefs with uae and NetSurf and another prog and I think one of them changed something on the default screen so I lost one day every setting I had on all the os prefs. I think it was NetSurf when I tried to enable compositing on a new 16 bit screen. I got this simple message: "".
No setting was active (every setting collapsed to a sort of a "zero" state) so I reverted to default and luckily I backed up my settings a couple of months before so I had a backup.

All of those behaviours I consider strange, because you don't know where they come from and you can't recognize a cause and effect situation. It just seemed to changed randomlly. Like after the "" situation and reverting to a backup, once in a couple of boots I would again get the "" message and every setting was again in a sort of a collapsed zero state. This time of course I understood that I just need to boot again and not do anything so then the backup was functioning after it. After a few more boots it happened again, and again a boot made it to the backup. Now it is not happening anymore and I don't have a clue why. That is weird, like it was possesed

Go to top


Re: NetSurf development builds (now with added Javascript)
Just popping in
Just popping in


@Chris

The issues I experience are more severe than the reported bug of lines not being aligned, however they are probably related because it's not that different than lines of text "crushing" into each other.

There's a misconception about hdtv. A native 43'' hdtv with a native resolution of 1080p gives you a recommended dpi of 51.23 which NS can't do. I doesn't get lower than 60dpi.

A pic:Resized Image

That is after manualy improving the situation. At first the lines were disappearing into each other.


Edited by Srtest on 2017/10/2 20:10:14
Go to top


Re: Screenmode won't adjust after changing to smaller screen size.
Just popping in
Just popping in


I actually had several weird behaviours over the years of the screenmode prefs that I haven't always reported. Once a program changed the screenmode and other prefs and afterwards I had to manually restore the default setting of the viewable part of the screenmode over and over until it became permanent. I have certain 50hz resolutions not "sticking" while others do (60hz always stay). My current screenmode prefs opens in a new screen even if I tell it not to. I had issues with it relating to the screens prefs.


Edited by Srtest on 2017/10/2 17:35:06
Go to top


Re: NetSurf development builds (now with added Javascript)
Just popping in
Just popping in


Chris,

I have issues with Netsurf and hdtv. Do you guys plan on adding support for hidpi? I won't log this as a bug because of a series of weird behaviours:

The dpi won't go down below 60.

The line in a page as far as the cursor's abilty to click, is out of place (while the fonts are there).

Visible lines on a page like os4depot become compressed on hdtv. Some even dissappear.

What I'm doing is opening a new tab after opening a link in a new tab. The new clean tab after the new tab opened by a link seams to help so that might be a hint for positioning and stuff.

* The relation between dpi and font sizes really isn't clear. If you ask me that point of the configuration interface can be made simpler.

Go to top


Re: a SDL version or E-UAE/RuninUAE question
Just popping in
Just popping in



Go to top


Re: Aleph One
Just popping in
Just popping in


It doesn't work for me. I've got sdl2 and I've put the Marathon files in directories like instructed to. It opens a script and nothing happens besides a dsi. The log shows just the one line about directories which I created and distributed the data files accordingly.

Go to top


Re: Wacom USB tablet driver betatest
Just popping in
Just popping in


If this is still relevant I have a pretty generic wacom finger/pen pad that isn't recognized by the driver and prefs program. I've put everything in its place and it is being loaded as hid.

_________

X1k, AOS4.1FEU1

Go to top


Re: Descent Freespace is no longer compatible with the latest Radeon, Warp3D, minigl and AOS4.1FE
Just popping in
Just popping in


Well I guess this issue is resolved
http://www.amigans.net/modules/news/article.php?storyid=2545
This is as cool as it gets on AmigaOne. Thanks for updating and it plays great.

Seeing as Freespace 2 also exists in Amigaland you might consider looking at the project - Freespace on Freespace 2 engine. Freespace 2 was this standard and it made sense porting the first one to its engine and everything is freely downloadable.

Go to top


Re: Enhancer Bug thread
Just popping in
Just popping in


@Chris

Me too.

Go to top



TopTop
(1) 2 3 4 ... 6 »




Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project