Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
75 user(s) are online (62 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 75

more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net





Amigaone xe install script
Just popping in
Joined:
2017/11/25 14:54
From Long Island NewYork
Posts: 3
Hi having. A problem I new install amigaone xe
In the edit hd it lets me size and put file system in
But after reboot does not show anything as if it
Never happened it even says he ready before
I was going to do a factory reset but don’t have the
Installer script the setenv thanks for any help I also
Put in the date but still no good also no dma fix using
Pci hd anc same for cdrom or if anyone on Long Island
Can format a couple of HD’s for me thanks


Edited by Tijatjj on 2018/8/30 20:47:58
   Report Go to top

Re: Amigaone xe install script
Supreme Council
Joined:
2006/11/19 18:16
From London, England
Posts: 1282
@Tijatjj

Sorry I can't help with your query, but I'm glad to see you made it here :)

Simon

_________________
Comments made in any post are personal opinion, and are in no-way representative of any commercial entity unless specifically stated as such.
----
http://codebench.co.uk
   Report Go to top

Re: Amigaone xe install script
Just popping in
Joined:
2017/11/25 14:54
From Long Island NewYork
Posts: 3
Thanks 🙏 that was a long winding road

   Report Go to top

Re: Amigaone xe install script
Just popping in
Joined:
2007/6/27 19:43
From Market Drayton, England
Posts: 52
Try a new coin battery, old ones can cause all sorts of problems.

   Report Go to top

Re: Amigaone xe install script
Just popping in
Joined:
2006/11/29 7:57
Posts: 133
Do you use proper 80 wire or older 40 wire IDE cables?
The Pegasos 1 will give exactly this problem when 40 wire cables are used and they are pretty similar to the Aone XE...

   Report Go to top

Re: Amigaone xe install script
Just popping in
Joined:
2006/12/2 1:41
From VA, USA
Posts: 225
@Tijatjj

Hi!

Congrats on getting your XE up and running.... Nice solid
machine in my experience, if you optimize it and tread
lightly on USB.

But to start with, it sounds like you have it booting (from
CD or ??) and you're just trying to get it to boot from the
hard drive? Maybe you can explain what exactly you've
done so far?

First, make sure you have a brand new 2032 battery in your
XE. Do this before anything else. The XE can be
notoriously flakey if the battery starts to decline.

Otherwise, it sounds a lot like you could be having a
problem with you UBoot configuration.... You have to set
some "environment variables" so UBoot knows what drives to
boot from.

Here's a page on the AmigaOS wiki describing those:

http://wiki.amigaos.net/wiki/UserDoc:BIOS

To most easily see how your XE's variables look, when you
boot to AmigaOS, open a Shell window and type in the
"NVGetVar" command and see what comes up.

If you're using the IDE bus on the motherboard for your
harddrive, I think the most important variables to have
set will be these:

a1ide_conf
a1ide_xfer
a1ide_maxbus
boot1
boot2
boot3
boot4

There are three ways you can set those variables...

You can set those variables using the command line in the
UBoot shell (really crude but straight forward) and its
"setenv" and "saveenv" commands.

You can also use the UBoot prefs program that gives you a
GUI to do this with.

As a final resort, you can use the UBoot "GUI", but beware!
It is really flakey and you will have to go through and
reset all boot settings each time you open it (it wipes
settings when opened).

For comparison's sake, on my XE, I use sii3112 SATA and
sii0680 IDE cards instead for stability. This is how my
ENVVAR list looks:

----------------------------------------------------
bootcmd=menu; run menuboot_cmd
bootdelay=0
baudrate=115200
preboot=
stdout=vga
stdin=ps2kbd
ide_doreset=on
menucmd=menu
pci_irqa=9
pci_irqa_select=level
pci_irqb=10
pci_irqb_select=level
pci_irqc=11
pci_irqc_select=level
pci_irqd=7
pci_irqd_select=level
bootmethod=boota
ethact=3Com 3c920c#0
ethaddr=00:09:D2:11:01:57
boot_config=Default
boota_timeout=10
boot_method=boota
menuboot_delay=3
bootargs=root=/dev/ram rw ramdisk=4096
boot3=ssii
kbddev_norwin=yes
os4_commandline=debuglevel 0 serial
a1ide_maxbus=0
ide_cd_timeout=10
video_num=1
menuboot_cmd=ide reset; boota; boota; boota
boot1=ssiicdrom
boot2=psiicdrom
sii0680ide_maxbus=2
boot4=psii
ide_maxbus=0
sii0680ide_conf=2 1
sii3112ide_maxbus=2
sii3112ide_xfer=FF
sii0680ide_xfer=C0E0
sii3112ide_conf=12
----------------------------------------------------

Good luck & enjoy,

PJS

   Report Go to top

Re: Amigaone xe install script
Just popping in
Joined:
2017/11/25 14:54
From Long Island NewYork
Posts: 3
Ok thanks for the help I finally got it going from the ide cd rom and hd
Format everything installed I have no idea how it happened but
It happened.thanks to all

   Report Go to top





[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project