Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
52 user(s) are online (31 user(s) are browsing Forums)

Members: 3
Guests: 49

sinisrus, Rigo, cobale, more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net





AmigaOS 4.1 FE boots to blank "Workbench screen"
Just popping in
Joined:
2014/2/11 7:11
From Europe
Posts: 23
Seems like I've somehow managed to mess up my setup...

Was changing the preferences in the "Locale" program to set country, language etc., but it when I tried to save the new settings, a requester appeared with garbled text.

Could not get the requester to go away, so decided to do a reboot.

Computer started up, got the AmigaOS 4.1 FE logo, but after that it ended up with a blank screen saying "Workbench screen" on top. Mouse working, but no content.

Tried rebooting several times, turning computer on and off, but am lost on what to do.

I'll probably do a complete re-install, but before resorting to that, any ideas on what can be wrong? I have tried searching for solutions, but could not find any. Only thing I found was something about a "Quickfix" from years back that caused this kind of problem.

Setup:

SAM 460 - AmigaOS 4.1 FE (with latest update) - RadeonHD driver / 6450 HD card

Thanks in advance. :)

Best regards from clumsy Bob

   Report Go to top

Re: AmigaOS 4.1 FE boots to blank "Workbench screen"
Supreme Council
Joined:
2006/11/19 18:16
From London, England
Posts: 1312
Try deleting all #?.prefs in envarc:sys first, then reboot. Obviously you'll need to set up your preferences again.

Someone wise will probably tell you to back them up first, then try copying each one over in turn until it "breaks" again :)

Simon

_________________
Comments made in any post are personal opinion, and are in no-way representative of any commercial entity unless specifically stated as such.
----
http://codebench.co.uk
   Report Go to top

Re: AmigaOS 4.1 FE boots to blank "Workbench screen"
Site Builder
Joined:
2006/12/2 23:57
From Athens/Dublin
Posts: 573
@BobSacamano
Try to do a no startup-sequence boot and at the terminal write
loadwb SKIP

This will load Workbench but will skip the WBStartup apps. Then try to load the prefs you tried to change and fix them.

Maybe the garbled text you mentioned was because of the changed language. Some parts of the workbench change just fine when you change the locale, but some others need to do a reset first, i.e. the context menus.

   Report Go to top

Re: AmigaOS 4.1 FE boots to blank "Workbench screen"
Just popping in
Joined:
2014/2/11 7:11
From Europe
Posts: 23
Hi guys and thanks for the help! Will try this later today. :)

   Report Go to top

Re: AmigaOS 4.1 FE boots to blank "Workbench screen"
Just popping in
Joined:
2014/2/11 7:11
From Europe
Posts: 23
A quick update in case someone else experience the same problem. Deleting prefs and and inserting loadwb SKIP did the trick. :) Now the desktop is back in action again! Thanks so much for your help!

   Report Go to top





[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project