Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
67 user(s) are online (53 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 67

more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net





Is there a way to increase the priority of applications?
Just popping in
Joined:
1/4 10:56
From Italy
Posts: 103
Hi,
There is a way with AmigaOS 4.1.1 to assign the priority of the PPC CPU with individual applications.
For example, you can raise or lower the priority of a single process as you do with windows.
Thank you for any suggestions.

   Report Go to top

Re: Is there a way to increase the priority of applications?
Not too shy to talk
Joined:
2008/1/8 15:28
From Dublin/Glasgow
Posts: 258
@white

The ChangeTaskPri Shell command does that for programs run from the Shell, or anything that shows up using the Status command. For other tasks, there's no OS-provided method that I know of for users, though it is still possible behind the scenes. For OS3, I use PriMan for that job, though I have no idea if it works on OS4. Try it anyway, it might work just fine if it was written well.

_________________
   Report Go to top

Re: Is there a way to increase the priority of applications?
Just popping in
Joined:
1/4 10:56
From Italy
Posts: 103
Hi, Daedalus
Thanks for the reply, I downloaded priman 2.0 from aminet version 68k
I read the readme to see how it works.
Thanks again.

   Report Go to top

Re: Is there a way to increase the priority of applications?
Just popping in
Joined:
2017/5/18 10:12
From Audruicq, France
Posts: 13
@white
Hi,
You can also modify applications priority inside their icons.
Just right-click and select "Information" on the application icon, next go to "icon" tab.

Regards,
Petrol

   Report Go to top

Re: Is there a way to increase the priority of applications?
Just popping in
Joined:
1/4 10:56
From Italy
Posts: 103
Hi Petrol,
thank you for your suggestion.
This can also be useful.
But I was looking for something to control the tasks in real time, as Daedalus suggested.
Thanks anyway, any suggestion is always used to learn.

   Report Go to top

Re: Is there a way to increase the priority of applications?
Just can't stay away
Joined:
2012/8/14 12:51
From France
Posts: 1479
@white
You could use SysMon too in Tasks tab you can freeze/change priority of all tasks.

Available in zTools package in AmiStore

Resized Image

   Report Go to top

Re: Is there a way to increase the priority of applications?
Just popping in
Joined:
1/4 10:56
From Italy
Posts: 103
Hi zzd10h,
Thanks, I would be very helpful, as soon as things go better for me, I will buy without hesitation, support is important in the development of these applications.
Thank's for your job!

   Report Go to top





[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project