Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
78 user(s) are online (65 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 77

afxgroup, more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net
Report message:*
 

Booting off two Internal HDDs in X5K

Subject: Booting off two Internal HDDs in X5K
by AmigaSociety on 2018/11/16 17:49:52

Having issues getting uBoot selector at boot time to boot to each OS on two different drives.

Have owned my X5K for 2 years. Have a nice running Amiga OS 4.1 FE (Pre) for X5000 as shipped with my X5K from Amiga On The Lake.

Installed a 2nd drive, a 120GB SSD, so I can install a separate bootable Amiga OS 4.1FE that I can tinker on.

Want to use uBoot selector at boot to select 1 or 2 on keyboard so I can boot to each OS as I please. It is not working right for me.

I have no internal CD/DVD so each drive connects direct to SATA connections on motherboard. Therefore only 2 SATA devices are connected.

I booted from a USB Stick Amiga OS installer I had made and installed the OS on the new SSD.

My original HDD is set at boot priority 0. I set the new SSD to boot priority 3.

Install of the OS goes fine and it boots great from the new SSD OS fine. But no matter what I select at boot time, the X5K will only boot the new OS off the SSD. I select the 1 but it seems to still boot from SSD. Makes no sense.

My uBoot is the same that came installed 2 years ago other than the few lines added to get boot working for mass media (USB) devices. The rest is as it came in 2016 or whatever.

Any reason I should not be able to boot from new or old HDD selecting 1 or 2 at the uBoot selection time?

TJ
Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project