Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
102 user(s) are online (76 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 102

more...

Headlines






how set in arexx global system variable in environments ?
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 7068
Sorry for the dumb question, but how can I from ARexx script set the global system variable, so later I can just use it in the prefs:workbench for the screen title format?

I just tried simple "SetVar 1111 2222, a script runs fine, but when I do "setenv" in the shell, to see a list of vars, I didn't see anything from my script.

How can I set it globally? Thanks.

edit: basically does not matter locally, globally, the point is that I can use in prefs:workbench in the screen title "insert/Env variable".


Edited by kas1e on 2020/12/24 19:02:54
Edited by kas1e on 2020/12/24 19:30:49
_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top

Re: how set in arexx global system variable in environments ?
Just can't stay away
Joined:
2006/12/1 18:01
From Copenhagen, Denmark
Posts: 1276
@kas1e

I would guess something like

myCmd = 'SetEnv varname value'
address command myCmd

You can do it in one line, of course, byut I always prefer calling commands via an ARexx var, so it's easy to insert a "say myCmd" if you need debuggung output.

Best regards,

Niels

   Report Go to top

Re: how set in arexx global system variable in environments ?
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 7068
@nbache
Yes thanks, it works!

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top





[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project