Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
71 user(s) are online (53 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 71

more...

Support us!

Headlines






Sam460ex won't display picture while starting up anymore!! SOLVED!!
Not too shy to talk
Joined:
2011/11/29 0:54
From Norway
Posts: 300
Bad News!!

When i started my sam460ex today, it wouldn't display picture when i started, everything else was normal. i tried maybe 5-6 times, then i tried changing to another hdmi input on screen, and tried change another dvi adapter, removed usb, sound.
Then i tried to see what was going on while pressing power on, and i notice the Ati card fan spinning somewhat a little higher than usual, and after I examined motherboard little closer while starting up, i notice that a diode named D6 started to light up read, can't remember if that was normal. So i switch off immediately, i did take a look at the motherboard manual, and did some googling, but no luck, so wanted to ask here for some guides and help. What do you think it is.

everything is pretty normal when i switch it on, other than the slightly higher fan speed on the Ati card, and no picture.

And there is no issue with heating

I would try next is to switch graphics cards, if i have one. i also haven't tried different hdmi cables.

But not yet, for now, i do not dare to start it up until I know more of the red light.


Edited by noXLar on 2014/11/29 20:33:34
_________________
Sam460ex 2GB 120Gb SSD&1Tb HD7750 Envy24HT A-Eon Drv 2.10+Warp3D New Uboot
Amiga 1230 33mhz 128MB Indivision ACA 1200 MK2 USB PCMCIA WIFI 60GB&DVD-ROM OS 3.9
AmigaOne X1000 250SSD+1TB 7970
   Report Go to top

Re: Sam460ex won't display picture while starting up anymore!!
Just can't stay away
Joined:
2006/12/9 10:44
From Lyon, France
Posts: 1337
Hi,

You can try to remove the graphic card completely and plug a monitor on the internal VGA connector. See if you have a display this way.

_________________
Philippe 'Elwood' FERRUCCI
Sam460ex 1.10 Ghz
http://elwoodb.free.fr
   Report Go to top

Re: Sam460ex won't display picture while starting up anymore!!
Home away from home
Joined:
2006/11/20 16:26
From Norway
Posts: 2847
@noXLar

"D6 started to light up"

This sounds like some thing that should not happen, unless its a LED diode.

"What do you think it is."

If extra power cables to graphics card is not plugged in a lot AMP's can taken from motherboard, the motherboard on most computers this days are not designed for that, some thing will overheat and break.
A short circuit will do the same, check that you don't have any screws lose inside your computer.


_________________
(NutsAboutAmiga)

Basilisk II for AmigaOS4
AmigaInputAnywhere
Excalibur
and other tools and apps.
   Report Go to top

Re: Sam460ex won't display picture while starting up anymore!!
Not too shy to talk
Joined:
2011/11/29 0:54
From Norway
Posts: 300
@Elwoodkk

yes, this worked.. then i tried Radeon vard on another computer, and it also worked.

then i tried a differnet Radeon card, and thats alo ok.

the red light did light up in all the testing with or witout a radeon card.

so i will try puting back the Radeon card again

_________________
Sam460ex 2GB 120Gb SSD&1Tb HD7750 Envy24HT A-Eon Drv 2.10+Warp3D New Uboot
Amiga 1230 33mhz 128MB Indivision ACA 1200 MK2 USB PCMCIA WIFI 60GB&DVD-ROM OS 3.9
AmigaOne X1000 250SSD+1TB 7970
   Report Go to top

Re: Sam460ex won't display picture while starting up anymore!!
Not too shy to talk
Joined:
2011/11/29 0:54
From Norway
Posts: 300
@LiveForIt

yes, strange, i tried putting back the Radeon card, and it starts:) abd this D6 i not red anymore.

so everything is back to normal, but back in workbench my desktop was in full hd but only 50 hz, i had an look at Devs:Monitors and only pci was there

so i had to move the radeon from storage:monitors and "*Add" a new Full Hd with 60 hz. so now it working.

my refresh rate is showing 61hz, is it normal? i know it did this before it failed.

_________________
Sam460ex 2GB 120Gb SSD&1Tb HD7750 Envy24HT A-Eon Drv 2.10+Warp3D New Uboot
Amiga 1230 33mhz 128MB Indivision ACA 1200 MK2 USB PCMCIA WIFI 60GB&DVD-ROM OS 3.9
AmigaOne X1000 250SSD+1TB 7970
   Report Go to top

Re: Sam460ex won't display picture while starting up anymore!!
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3849
@noXLar

Looks like your Radeon was dislodged in the PCI socket

_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top





[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project