Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
32 user(s) are online (22 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 32

more...

Support us!

Headlines




(1) 2 3 »


OS4 and cdrom trouble...
Just popping in
Joined:
2006/12/1 9:53
From Odense, Denmark
Posts: 221
Hi guys,

I wanted to install os4 final and it has presented some trouble.
First I downloaded the ISO and burn it on my mac. Then I tried
to boot the cdrom on my AmigaONE and it kept complaining that
an SLD file or something was missing.

I booted to the workbench and the cdrom doesn't show up there either.
In fact no cd or dvd is showing up on Workbench. If I try the format program in workbench
it tells me that the cd capacity is 19mb...

Also, it can't find devs:mountlist...

Where do I start?

_________________
MicroA1 - 800Mhz G3, 512MB
A1200 - 50Mhz 030, 16MB
CD32
   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Illusionist
Joined:
2006/12/1 15:30
From Donauwörth / Germany
Posts: 507
I have the same problem with my DVD/CDRW-Combo-Drive. It seems not to be recognised under UBOOT.

I will try to get another CDROM for testing tomorow.

   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Just popping in
Joined:
2006/12/1 9:53
From Odense, Denmark
Posts: 221
It's really strange because it used to work...

Hmm... Let me know what you discover. It could be that my drive is simply not working anymore.

But hopefully someone will have a solution.

_________________
MicroA1 - 800Mhz G3, 512MB
A1200 - 50Mhz 030, 16MB
CD32
   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Just popping in
Joined:
2006/12/9 15:47
From The Bostin' Black Country
Posts: 109
I had to swap my CD-Writer for a different CD-ROM before I could get the OS4 disc to be recognised. The strangest thing was that the original drive then refused to recognise any CDs at all. Don't know whether this was an OS4 Final problem or one that I'd had for a while as the last time I used a CD was probably wheni updated to update 4.

_________________
MindSpace
Mind Maps and UML diagrams for OS4
Recursion Computer Fair - 2 July 2016 Stratford-upon-Avon
   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Quite a regular
Joined:
2006/12/6 19:36
Posts: 521
I had some problems too. Try to burn it again.

I used a CD-RW disk, so it can be erased and burned again..

hope this helps.

   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Illusionist
Joined:
2006/12/1 15:30
From Donauwörth / Germany
Posts: 507
Tomorrow I will get a CDROM drive back from a friend. Then I will do a test.

I will keep you informed!

   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Quite a regular
Joined:
2006/12/2 0:35
From Sydney
Posts: 695
Another thing to try: use a CD-R disk instead of a CD-RW. The cost is negligible.

   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 8:32
From California - S.F. Bay area
Posts: 380
Same problem here with an NEC ND-3550a DVD burner. I tried a cd-rw & cd-r, but neither would boot. The cd did show on the WB & I was able to run the installer. I have a bootable ud3 cd that I tried & it did boot just fine. Final cd kept saying 'no slb found', like others have reported.

Could be a DVD drive problem because MakeCD locks up after burning the iso even though it does burn ok.

_________________
Look, only one leg, count em, one!
X1000/PA6T@1800MHz/2Gb/Radeon 4850

   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Just popping in
Joined:
2006/12/1 9:53
From Odense, Denmark
Posts: 221
Oh, I did use a cd-r as I understand people have been having trouble with cd-rw...

I guess I have to try putting a different cd-rom drive in my Amiga... It doesn't recognise any discs anymore so something is wrong.

Waiting to see if it'll solve Mason's problem first.

_________________
MicroA1 - 800Mhz G3, 512MB
A1200 - 50Mhz 030, 16MB
CD32
   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Quite a regular
Joined:
2006/11/25 13:38
From Adelaide South Australia
Posts: 621
@All
I downloaded and burnt the iso on FryingPan. When I
inserted it into my DVD-RW it failed. When I inserted it into my
DV-CDRW drive it worked after 2 attempts.

Many modern DVD players have problems reading normal CDR-RW
the lasers are simply too powerful.

ace

   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Just popping in
Joined:
2006/11/24 17:08
From Aachen, Germany
Posts: 178
Quote:

tonyw wrote:
Another thing to try: use a CD-R disk instead of a CD-RW. The cost is negligible.


I would like to remark that I've installed it ten times from different CD-RWs without problem.

When using a CD-RW, make sure it's erased correctly.

   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Quite a regular
Joined:
2006/11/17 17:17
From Peterborough. Big-Bash-Shire. England, Distro:Ubuntu & Os4
Posts: 789
installs ok from a sony dvdrw burner (CD-R disc)

_________________
Are we nearly there yet ?
   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Home away from home
Joined:
2006/11/20 16:26
From Norway
Posts: 2806
Set your CDROM / CDR to best pia mode using UBOOT prefs then try again, do not use CDRW discs when installing OS4.

_________________
(NutsAboutAmiga)

Basilisk II for AmigaOS4
AmigaInputAnywhere
Excalibur
and other tools and apps.
   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Home away from home
Joined:
2006/11/20 16:26
From Norway
Posts: 2806
Skov wrote:
Quote:
Also, it can't find devs:mountlist...


The CDROM is auto detected, no need for moutlist or any thing like that.

Try holding ?Scroll Lock? (HELP KEY) while warm rebooting, or LEFT and RIGHT mouse buttons while warm rebooting, you CD0 should be available from boot menu in the OS4 kickstart.

_________________
(NutsAboutAmiga)

Basilisk II for AmigaOS4
AmigaInputAnywhere
Excalibur
and other tools and apps.
   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Just popping in
Joined:
2006/12/1 9:53
From Odense, Denmark
Posts: 221
Where do I set this "pia" mode? UBOOT prefs, yes... but where?

Oh, the cd-rom is listed as "non-bootable" in the early startup menu...

_________________
MicroA1 - 800Mhz G3, 512MB
A1200 - 50Mhz 030, 16MB
CD32
   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Just can't stay away
Joined:
2006/12/6 21:18
From Michigan
Posts: 1027
Hi Ken,

Same problems here: my registered Frying Pan .041 burns the iso on a regular CD-R, but the new disk refuses to boot. I comapared the boot sector with update#4 -- it's been changed. I believe FP can't handle
the new changes.
I noticed a lot of references to "MakeCDFS 45.12".
Never heard of it.
Changing drives does nothing: I have a Sony, LiteON,
and AOpen and they all fail.

Solutions please?

   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Just can't stay away
Joined:
2006/11/30 11:30
From Finland
Posts: 1738
@Skov

It's called PIO, and it's found under the "IDE Ports" tab in U-Boot prefs. Just change the transfer mode of the unit your drive is attached to.

IIRC you have to explicitly set this to a UDMA mode or the a1ide.device will default to PIO so unless you've changed the setting it should default to the best PIO mode available.

   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 8:32
From California - S.F. Bay area
Posts: 380
@Snuffy

Same problem, I just changed my burner from UDMA 2 to UDMA 1 & my final cd booted for the first time for me. try playing with the DMA setting.

_________________
Look, only one leg, count em, one!
X1000/PA6T@1800MHz/2Gb/Radeon 4850

   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Illusionist
Joined:
2006/12/1 15:30
From Donauwörth / Germany
Posts: 507
Sorry for the delay, but I didn't get my CDROM drive yesterday. But I hope to get it today!

MeanwhileI have prepared my m1A for the 'operation': Opened the desktop, found an additional tower cable.

Just the drive is missing

   Report Go to top

Re: OS4 and cdrom trouble...
Just popping in
Joined:
2006/12/1 9:53
From Odense, Denmark
Posts: 221
I can't find these IDE ports in UBOOT prefs at all...

_________________
MicroA1 - 800Mhz G3, 512MB
A1200 - 50Mhz 030, 16MB
CD32
   Report Go to top


(1) 2 3 »



[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project