Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
44 user(s) are online (30 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 44

more...

Headlines






POP3 configuration on YAM
Not too shy to talk
Joined:
2007/6/28 23:41
From Spain
Posts: 408
Hello

I have been all this evening and probably more time seeking for info,changing options on my account on gmail,reading english forum as abime.net and as I can't reach to good port,instead I will only post my settings now:

Under YAM's POP3 tab:

username: mine
TSLv1/SSLv3: 995

I think there is more data but I cannot reach it now.That's because I downloaded and installed YAM 2.4 and now it seems not to exit

If I can I will send you here the exact settings on the latest YAM nightly build

For now these can be indicative I think and you surely will have something to say

From Spain with WinUAE

_________________
Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
   Report Go to top

Re: POP3 configuration on YAM
Quite a regular
Joined:
2007/7/23 21:35
Posts: 734
@MamePPCA1

Use SSL/TLS, Plain Password.

Cheers

   Report Go to top

Re: POP3 configuration on YAM
Not too shy to talk
Joined:
2007/6/28 23:41
From Spain
Posts: 408
@TiredOfLife

I don-t see the option plain password on POP3 config.


Regards

_________________
Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
   Report Go to top

Re: POP3 configuration on YAM
Quite a regular
Joined:
2007/7/23 21:35
Posts: 734
@MamePPCA1

On the configuration page top left, select TCP/IP.
You should see the list of email accounts you have added.
Select your gmail account.
On the right hand side you should see -
Connection Security
Authentication

Change the first one to SSL/TLS
And the second to Plain Password.

Cheers

   Report Go to top

Re: POP3 configuration on YAM
Not too shy to talk
Joined:
2007/6/28 23:41
From Spain
Posts: 408
@TiredOfLife

Which version of YAM are you using?

That's my question because I am using nightly build and I don't see the options you appoint.

I will give you my details here:

Receive mail (POP3)


-Active
-Description: my e-mail
-Server: pop.gmail.com
-Port: 995 - Standard: 995

-Security in connection SSL/TLS
-Authentication: Password
-User name: my e-mail
-Password: xxxxxxxxxxxxxx

Other tham this I don't see any more options on the POP3
tab

Can you help me to receive mail?

_________________
Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
   Report Go to top

Re: POP3 configuration on YAM
Quite a regular
Joined:
2007/2/6 13:57
From Donostia (SPAIN)
Posts: 652
@MamePPCA1

Hi, being quite busy so couldn't get/asnwer phone calls sorry.

Do yo have AmiSSL installed?
AMINET

YAM 2.10dev nightly build highly recommended.
https://github.com/jens-maus/yam/releases/tag/nightly-builds


In your google account (use chrome/firefox browser, go to your profile/general settings) you must have "Acceso a aplicaciones poco seguras" ON/Enable (or just search on web for "Acceso a aplicaciones poco seguras gmail").


-Security in connection SSL/TLS
-Authentication: Password
-User name: I have only the "user" without the domain (@gmail.com)
-Password: xxxxxxxxxxxxxx


Animo!!!

   Report Go to top

Re: POP3 configuration on YAM
Quite a regular
Joined:
2007/7/23 21:35
Posts: 734
@MamePPCA1

I'm using the nightly as well.
Your settings are virtually the same.
Your says Password while mine says plain password but it will be the same.
The other option is Apop encrypted.

I receive emails no problem.
Are you getting any error messages?

Updating or installing AmiSSL as Jabirulo says might fix the problem.

Cheers

   Report Go to top

Re: POP3 configuration on YAM
Not too shy to talk
Joined:
2007/6/28 23:41
From Spain
Posts: 408
@jabirulo

Hello Javirulo And welome back.You are a valued user for me because you fixed my YAM problems on the Amiga One X5000 last years and that's something I have to recognize to you.

And yes I supposed you were busy because I called you 4 times on the last days and you didn't answer,even sent you a voice message too.

About YAM I am using now the nightly build from May 2021 probably.I hope soon to use at least one e-mail account that you know and more too.

The most important part of your message/post is to enter Gmail/Settings and change "Acceso a aplicaciones poco seguras" turn to ON,Or searh on google with the same and gmail as the last aditional word

I will come back when I have this tested OK?

Thanks really Jabirulo and all the other members too.

I will update soon

_________________
Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
   Report Go to top

Re: POP3 configuration on YAM
Not too shy to talk
Joined:
2007/6/28 23:41
From Spain
Posts: 408
@TiredOfLife

Yes I am receiving some error messages.

I have installed again AmiSSL I think to see if this could be the problem.

The message after trying to test to receive mail

Erroneous response by the mail server -pop.gmail.com- of the account -my e-mail- to the command -PASS-

ERR AUTH user password not accepted

Mail Server can`t execute the command and response with the

error message from above

(7-10.21 19:07:37)

Hope this can help

_________________
Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
   Report Go to top

Re: POP3 configuration on YAM
Quite a regular
Joined:
2007/7/23 21:35
Posts: 734
@MamePPCA1

I take it you have tried checking your email address is correct and retyping your password?

Cheers

   Report Go to top

Re: POP3 configuration on YAM
Not too shy to talk
Joined:
2007/6/28 23:41
From Spain
Posts: 408
@TiredOfLife

Yes i try,absolutely

_________________
Amiga 500 1MB Chip RAM with ACA 500+ACA1232,CD32,Amiga 1300 030/50 Mhz,32MB (now on my hands at least)and Amiga One G3 XE PPC 800 Mhz,ATI Radeon 9250 128 MB,256 MB RAM,Seagate 200 GB HD,2 working DVD drives,X-Arcade double for MAME,Sil0680,4 USB ports,LG
   Report Go to top





[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project