Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
86 user(s) are online (72 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 85

salass00, more...

Support us!

Headlines






RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2450
don't know how I didn't notice this till now but any text files open up to RunINDosBOX??

Where do i change the 'default tools' again??


Edited by 328gts on 2020/11/26 8:19:23
Edited by 328gts on 2020/11/29 0:26:12
_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3948
@328gts

Sys:Prefs/env-archive/sys/

def_ascii (most probably)

Right Mouse-click (WB Menu) Icon/ Information on that file

Switch to the Tab "Icon" and change the default tool to "Multiviewer" (or anything else than RunInUAE)

_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2006/11/20 16:26
From Norway
Posts: 2887
@328gts

It can be one search patterns in deficons preferences, its tricky because it's hard to know what rules that pick up your fie first, so your file type might be where well correct configured. if the prefs file is messed up it might be only way to solve problem is to restore prefs file from the installation CD.

_________________
(NutsAboutAmiga)

Basilisk II for AmigaOS4
AmigaInputAnywhere
Excalibur
and other tools and apps.
   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2450
hmm thanks for pointing me in the right directio guys...so the def_ascii file is pointing to multiviewer so that's not the issue........for now just going to each affected file and changing Icon info to open with multiviewer and see how that goes moving forward

update:
just extracted a few downloaded files and all txt based files have the RunInUAE icon and open up to DosBox???


Edited by 328gts on 2020/11/29 0:27:25
_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3948
@328gts

If even the icon is changed to RuninDosBox, then the edit was done in DefIcons or directly in envarc/sys.

- Start "Find" (WB PD menu "Window"/"Find"
- Add Path
- Navigate to System:Prefs/Env-Archive/Sys
- Use "Contents" field
- Type "runinuae"
- Start

Now all the def_ files with the string "runinuae" inside will be listed.

Sorry, much handy work to get rid of them

_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Just can't stay away
Joined:
2006/12/1 18:01
From Copenhagen, Denmark
Posts: 1222
@Raziel

Quote:
If even the icon is changed to RuninDosBox, then the edit was done in DefIcons or directly in envarc/sys.
Unless the icon is a "real" icon, i.e. a .info file for the actual file.

It could have had one from the start, or you could have pulled up Information on a "pseudo" icon and saved it, which also creates a .info file.

Best regards,

Niels

   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2450
@Raziel & nbache

ok guys so my search shows 31 files found in Prefs/Env-Archive/Sys and my main sys folders

so I'm I supposed to go to all the .txt etc filed with a RinInDosBox icon and change them to open with multiviewer ??

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3948
@328gts

Nope.

Focus on the files found in envarc:sys

List them here before you change anything

_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2450
@Raziel

ok in that case its only file:

ringhio.appsprefs.xml size:11,314


_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2006/11/20 16:26
From Norway
Posts: 2887
@328gts

Ok, I’m not sure about your reply but file is talking about has nothing do with anything.
default icons names start width "def_" end with ".info"

Anyway, created small tool a long time ago, that I never uploaded; it might help you. its now in the upload queue on os4depot.net

_________________
(NutsAboutAmiga)

Basilisk II for AmigaOS4
AmigaInputAnywhere
Excalibur
and other tools and apps.
   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3948
@328gts

Don't touch that .xml file.
It has nothing to do with your problem, just as Liveforit pointed out.

What you want to do is totake a closer look at def_ascii (f.e.)
Mark it, right-click and open Information, TAB "Icon" and see what is written there in "Default tool" (probably pointing to runinuae in some form).

If there is anything with RuninUAE, change it back to Multiview, Noptepad or whatever.

Save, reboot, check your affected files and see which one still has the problem.

Then mark one of those files, right-click and open Information
You will see the type displayed on the left side above the icon image (ascii, readme, project, tool etc.)

If you find another affected file, remember it's type (i.e. readme) and go back to SYS:Prefs/env-archive/sys and find the corresponding default file (i.e. def_readme), change it back to what you like as written above and you should be good.

_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2450
@Raziel

ah ok so I think I'm getting somewhere...seems the culprit was def_msdos.info file as when I changed it to start up with multiviewer and not RunInDOSBox and rebooted my X1000 now all txt files open up with multiviewer again.....only thing is I still see the RunInDOSBOx icon on all txt files

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3948
@328gts

Heh, Runin*DOSBOX*?
My eyes are really getting worse, i read RuninUAE from the start :-/

RuninDosBox seems to add some stuff and change something too while installing. (i.e. the def_msdos icon, which i don't have)

I haven't checked the install script, but your best bet would be to look in your user-startup if there is some kind of patch installed and remove it (temporarily) to see if your issues go away.

I use DosBox only with loading it up and choosing the app i want from within.

While i don't know RuninDosBox, i'd say RuninUAE is not so intrusive to the system...(i guess that was the reason why i deinstalled it again waaaaaaay back, iirc)

_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2450
@Raziel

ya that happens to me too sometimes checked my user-startup & nothing there for RunInDOSBox....never had anyissue with RunInUAE so guess it was RunInDOSBox installation that caused some havoc

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2450
@LiveForIt

thanks for the nice little app...I ran it now and it confirmed RunInDOSBox isn't messing with anything anymore

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: RunInDosBox opens up all my txt files by default?
Home away from home
Joined:
2006/11/20 16:26
From Norway
Posts: 2887
@328gts

Yes, does give pretty good overview, it’s not really a diagnostic tool, this is basally a spin off product, from some resource on the deficons system.

_________________
(NutsAboutAmiga)

Basilisk II for AmigaOS4
AmigaInputAnywhere
Excalibur
and other tools and apps.
   Report Go to top





[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project