Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
76 user(s) are online (60 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 76

more...

Support us!

Headlines




« 1 (2)


Re: Installing OS4
Not too shy to talk
Joined:
2011/11/29 0:54
From Norway
Posts: 299
@all

i know found out what causes the font issue. i went back to my fresh os4-install backup. so looking around, everything was perfect as expected. so, i configured the internet and fired up the amiupdate without a issue or delay. it asked me if i wanted to update the amiupdate, i said no and canceled it, and also skipped the scan. i wanted to check and see if there was any font error in it's preferences.

https://ibb.co/5RpKBJX
https://ibb.co/NTHMxwL
https://ibb.co/M5nGc2v
https://ibb.co/fHX11cG

all normal, so i quitted, and re-run amiupdate

https://ibb.co/bm8S5mD

this time i said yes and it started to update.
so, when done i tried to run it again, but then i got this

https://ibb.co/9h22y6q

so, i figured it just needed to reset the system and i did.
when back on i started the updated amiupdate again and started as normal, so just as last time, i did not scan i wanted to see the settings was changed and this is what i got.

https://ibb.co/DC0FspN
https://ibb.co/X4nx0Ls
https://ibb.co/TbbP0Q8
https://ibb.co/2gyJ84d

so, there you have it.. my font problem

if you look closely at this

https://ibb.co/TbbP0Q8

you see few fonts are broken, it's different kind of broken every time i check, and usually more letters, but its the same


_________________
Sam460ex 2GB 120Gb SSD&1Tb HD7750 Envy24HT A-Eon Drv 2.10+Warp3D New Uboot
Amiga 1230 33mhz 128MB Indivision ACA 1200 MK2 USB PCMCIA WIFI 60GB&DVD-ROM OS 3.9
AmigaOne X1000 250SSD+1TB 7970
   Report Go to top

Re: Installing OS4
Home away from home
Joined:
2006/11/30 18:43
From Norway
Posts: 2485
@noXLar

Do you still get errors?
Is everything else working correctly?

_________________
X5000
   Report Go to top

Re: Installing OS4
Not too shy to talk
Joined:
2011/11/29 0:54
From Norway
Posts: 299
@Antique

that thing with fonts? i'm just ignoring it, can live with it. but, if i one day need to edit more/different server on amiupdate then i forget about that, crash everytime.

it's why i wanted to fix it, incase it will give me problems later, like AmiStore.

still trying out things, another place i found font corruption is prefs/locale/country and the local name..mostly foregn stuff like arabic. funny thing i started up os4 boot cd, and it was present, in locale i mean.. not alot, but some few.

and tested many os4 themes, and all of them was there corruption exept one. Amiboings lightup_darkgray them.. was perfect, so i tested amiupdate after knowing that and was still the same.

_________________
Sam460ex 2GB 120Gb SSD&1Tb HD7750 Envy24HT A-Eon Drv 2.10+Warp3D New Uboot
Amiga 1230 33mhz 128MB Indivision ACA 1200 MK2 USB PCMCIA WIFI 60GB&DVD-ROM OS 3.9
AmigaOne X1000 250SSD+1TB 7970
   Report Go to top

Re: Installing OS4
Not too shy to talk
Joined:
2011/11/29 0:54
From Norway
Posts: 299
@noXLar

i have downloaded many programs/utils/libs from os4dep and test things out.
downloaded the newest os4-sdk too.. and installed it.

nothing are fixing it..

and i tried to get to early startup or just shell using ctrl button. im 100% sure whatever i do the x1000 is ignoring my requests there hehe.. not super important, but would love to have it so i can easyer finding out issues..

_________________
Sam460ex 2GB 120Gb SSD&1Tb HD7750 Envy24HT A-Eon Drv 2.10+Warp3D New Uboot
Amiga 1230 33mhz 128MB Indivision ACA 1200 MK2 USB PCMCIA WIFI 60GB&DVD-ROM OS 3.9
AmigaOne X1000 250SSD+1TB 7970
   Report Go to top

Re: Installing OS4
Just can't stay away
Joined:
2006/12/1 18:01
From Copenhagen, Denmark
Posts: 1188
@noXLar

Quote:
another place i found font corruption is prefs/locale/country and the local name..mostly foregn stuff like arabic. funny thing i started up os4 boot cd, and it was present, in locale i mean.. not alot, but some few.
That's intentional. It shows the country's name in the Arabic script used in that country, even with right-to-left writing when they use that.

Best regards,

Niels

   Report Go to top

Re: Installing OS4
Not too shy to talk
Joined:
2011/11/29 0:54
From Norway
Posts: 299
@nbache

very much doubt that is intentional

_________________
Sam460ex 2GB 120Gb SSD&1Tb HD7750 Envy24HT A-Eon Drv 2.10+Warp3D New Uboot
Amiga 1230 33mhz 128MB Indivision ACA 1200 MK2 USB PCMCIA WIFI 60GB&DVD-ROM OS 3.9
AmigaOne X1000 250SSD+1TB 7970
   Report Go to top

Re: Installing OS4
Home away from home
Joined:
2006/11/20 16:26
From Norway
Posts: 2824
@noXLar

The glyph widths are negative on Arabic glyphs, this is normal, most programs can’t handle it.

Most of the stuff is only tested with English ASCII strings.

_________________
(NutsAboutAmiga)

Basilisk II for AmigaOS4
AmigaInputAnywhere
Excalibur
and other tools and apps.
   Report Go to top

Re: Installing OS4
Home away from home
Joined:
2006/11/20 16:26
From Norway
Posts: 2824
@noXLar

“Store Archive and updates here”

this one looks corrupt, AmigaOS uses IFF files as prefs, they are not backwards compatible, for example if some data is added into one of sections, IFF prefs files will assume the size of the section.

iff prefs files also lacks versioning and upgrades lack migration, I have recommended all prefs files to migrated to better file format many times, like for example JSON.

_________________
(NutsAboutAmiga)

Basilisk II for AmigaOS4
AmigaInputAnywhere
Excalibur
and other tools and apps.
   Report Go to top

Re: Installing OS4
Quite a regular
Joined:
2007/2/6 13:57
From Donostia (SPAIN)
Posts: 564
@LiveForIt

AFAIK (Ami)Update prefs file is a plaintext (XML) file.

   Report Go to top

Re: Installing OS4
Not too shy to talk
Joined:
2011/11/29 0:54
From Norway
Posts: 299
@LiveForIt
well, my view of the locale preference is working fine now with this theme i use as i said earlyer, including arabic and others. works normal. but, before i used theme the arabic and many others had these names. in the section: prefs/locale preference/country-local name. even if this is intentional, same problem happens in amiupdate&dopus4. and probably many places i haven't seen yet.

FAŸpFAŸFAŸÈ
ZÐpZÐZÐÈ
^G^GP\õ¿°
^Gð^G\õŒ0
^Gð^Gp\õ³à
^G0^G0\õŒ
]p]]È
\l>p\l>\l>È

but, locale settings isnt my problem, just saying the problem must be linked to the other font problem.

i'm not giving up, i still trying to find out why this happens..

_________________
Sam460ex 2GB 120Gb SSD&1Tb HD7750 Envy24HT A-Eon Drv 2.10+Warp3D New Uboot
Amiga 1230 33mhz 128MB Indivision ACA 1200 MK2 USB PCMCIA WIFI 60GB&DVD-ROM OS 3.9
AmigaOne X1000 250SSD+1TB 7970
   Report Go to top

Re: Installing OS4
Home away from home
Joined:
2006/11/30 18:43
From Norway
Posts: 2485
@noXLar

Trading your x1000? :O

_________________
X5000
   Report Go to top

Re: Installing OS4
Not too shy to talk
Joined:
2011/11/29 0:54
From Norway
Posts: 299
@Antique

hehe, don't know.. don't want too but i like progress..

but, seems x1000 is not interesting in the 68k world lol
just tried a fealer

_________________
Sam460ex 2GB 120Gb SSD&1Tb HD7750 Envy24HT A-Eon Drv 2.10+Warp3D New Uboot
Amiga 1230 33mhz 128MB Indivision ACA 1200 MK2 USB PCMCIA WIFI 60GB&DVD-ROM OS 3.9
AmigaOne X1000 250SSD+1TB 7970
   Report Go to top

Re: Installing OS4
Home away from home
Joined:
2006/11/30 18:43
From Norway
Posts: 2485
@noXLar

What is progress?
X5000?

_________________
X5000
   Report Go to top

Re: Installing OS4
Not too shy to talk
Joined:
2011/11/29 0:54
From Norway
Posts: 299
@Antique

hehe.. better pump up the activness around here.. :))

_________________
Sam460ex 2GB 120Gb SSD&1Tb HD7750 Envy24HT A-Eon Drv 2.10+Warp3D New Uboot
Amiga 1230 33mhz 128MB Indivision ACA 1200 MK2 USB PCMCIA WIFI 60GB&DVD-ROM OS 3.9
AmigaOne X1000 250SSD+1TB 7970
   Report Go to top


« 1 (2)



[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project