Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
83 user(s) are online (71 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 83

more...

Headlines






New Wolfenstein 3D Port for Classics
Just popping in
Joined:
2008/6/20 2:39
Posts: 12
Thought some of you guys might like to know what I'm currently hacking away at


I think the other classics version are missing sound & music, this version should have both along with a few other little enhancements. It's a complete hack really, it's based on a couple of SDL versions of Wolfenstein, DOOM and Quake 2 code.

Project status:

Graphics: 100%
Input: 100% (now has WASD support)
Menus: 100%
Sound FX: 70% (missing some samples, also got to tidy it up a bit)
Music: 0% (I think this will be possible using MUS files)
Loading/Saving: 90% (config file is not saved on exit)

Slowly getting there, still lots to do though.

YouTube Video




   Report Go to top

Re: New Wolfenstein 3D Port for Classics
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 17:54
From Sanremo
Posts: 1858
WoW!!! :) Classic rulez!

   Report Go to top

Re: New Wolfenstein 3D Port for Classics
Not too shy to talk
Joined:
2011/11/29 0:54
From Norway
Posts: 305
Nice work, would it be os4.1 compatible? I do have two new classic system so i'm happy if it come to classics :)

   Report Go to top

Re: New Wolfenstein 3D Port for Classics
Just can't stay away
Joined:
2008/4/10 14:57
From Northern Ireland
Posts: 1009
Be keen to see it running with RuninUAE!

_________________
AmigaOne X1000.
Radeon R9 270X

http://www.tinylife.org.uk/
   Report Go to top

Re: New Wolfenstein 3D Port for Classics
Just popping in
Joined:
2008/6/20 2:39
Posts: 12
Sorry I don't think it will run on OS4 because the sound engine 'bangs the hardware', should run very well on Classics though :)


I'll upload it to AmiNet after BETA testing has been completed.


Edited by NovaCoder on 2013/8/21 5:45:49
   Report Go to top

Re: New Wolfenstein 3D Port for Classics
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2528
Too cool Nova! Got myself an Apollo 040 ready to upgraded to 060 for my 1200 to fully exploit your hackery
Curious to see how it'll run via e-UAE on my X1000 as well

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: New Wolfenstein 3D Port for Classics
Just popping in
Joined:
2008/6/20 2:39
Posts: 12
Released!

Version 1.06 just uploaded to AmiNet.

Release video version

The only Classic Amiga Wolfenstein 3D with sound and music :)

   Report Go to top

Re: New Wolfenstein 3D Port for Classics
Home away from home
Joined:
2006/11/20 16:26
From Norway
Posts: 2977
That's cool, I'm happy your finished whit it.

But what we need is GIT, some development tools just saying.
I also love to see Google Disk and/or Drop Box support on Amiga.


Edited by LiveForIt on 2013/9/15 12:50:21
_________________
(NutsAboutAmiga)

Basilisk II for AmigaOS4
AmigaInputAnywhere
Excalibur
and other tools and apps.
   Report Go to top





[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project