Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
38 user(s) are online (27 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 38

more...

Headlines




(1) 2 »


Blender benchmark time- now with OS4.1FE-Update 2!
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2531
As I'm a newbie to Blender, can anyone recommend a nice complicated drawing that we can all render using Blender and compare rendering times here?

Thanks again for the great port Andy

UPDATE:

let's use this test render recommended by Tomas (over at AW.net):

http://eofw.org/bench/

update: fun to see this old thread pop back to life after almost 12 years so let's add some 'newer' OS4.1 hardware running OS4.1 FE Update 2 figures just, as always, for fun and because we can

hoping to see some A1222 figures here eh


Edited by 328gts on 2010/1/25 21:17:16
Edited by 328gts on 2010/5/1 0:52:07
Edited by 328gts on 2021/10/16 17:44:35
Edited by 328gts on 2021/10/16 17:48:55
_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: Blender benchmark time
Just popping in
Joined:
2009/3/6 18:09
From Ourense - Galicia ( Spain )
Posts: 85
@328gts

Hi !

These are the results on my three machines :

time = hh.mm.ss.ss

AmigaOS 4.1.1 - Blender 2.48a ( The first and only version, for now )
Sam 44oep Flex 733MHz - Radeon 9250 128 MB VRam
test.blend render time = 00.20.26.00

MacOS X 10.4.11 - Blender 2.49b
Mac Mini PPC G4 1.5 GHz - 512 MB Ram - Radeon M9 64 MB VRam
test.blend render time = 00.05.52.67

Windows 7 Home Premium - Blender 2.49b
Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q8300 @ 2.50 GHz 2.50 GHz - 4 GB Ram - ATI Radeon HD 4650 1GB VRam
test.blend render time =00.00.49.05

Greetings.


Edited by Fernecho on 2010/1/25 20:57:12
Edited by Fernecho on 2010/1/25 21:04:00
_________________
AmigaONE X1000 First Contact
   Report Go to top

Re: Blender benchmark time
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2531
I get 18:36:21 with a Samflex@800, 1GB Ram, Radeon 9250 with 128MB running OS4.1 Update1

keep em coming guys


Edited by 328gts on 2010/1/26 3:15:44
_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: Blender benchmark time
Just popping in
Joined:
2007/7/30 22:55
From Sweden
Posts: 188
AmigaOS 4.1.1
A1 XE G4 800MHz - Radeon 7000
test.blend render time = 14:25.25

   Report Go to top

Re: Blender benchmark time
Home away from home
Joined:
2006/11/20 16:26
From Norway
Posts: 2987
@328gts

My AmigaONE-XE 1.0 Ghz G4, 512mb ram

scores: 00:10:15.56

Thats equal to
Intel? Pentium? 3 Mobile 1060MHz

_________________
(NutsAboutAmiga)

Basilisk II for AmigaOS4
AmigaInputAnywhere
Excalibur
and other tools and apps.
   Report Go to top

Re: Blender benchmark time
Just popping in
Joined:
2008/9/23 8:58
Posts: 2
@328gts
SAM440ep 667Mhz 512MB RadeonM9 64MB
BlenderTest = 22:04:93

   Report Go to top

Re: Blender benchmark time
Not too shy to talk
Joined:
2009/10/6 19:09
From Italy
Posts: 312
@328gts
Rendering tests are used in the PC world to compare competing products in the same price range, this applies to both HW or in other cases, the same scene is reproduced and rendered within several different 3D packages (or rendering engines) on the SAME cpu to check which one does the very same job faster.

Checking a single software on our range of PPC CPUs, is like using 3DStudioMax to check who's faster between Pentium 90Mhz, PentiumPro 200Mhz, PentiumII450Mhz, and Pentium III 1Ghz.

Quite pointless...

   Report Go to top

Re: Blender benchmark time
Just popping in
Joined:
2007/3/19 13:44
From Up Rough
Posts: 170
@DAX

Running benchmarks between CPUs of the same architecture isn't useful to check which one is faster (which is obvious per se), but to check what order of difference there iss between them. In our case I'm interested to know how much difference there is between A1's and Sam440's CPUs; another interesting check would be to run CPU-optimized compiles of Blender, to see if they make difference and how much.

   Report Go to top

Re: Blender benchmark time
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2531
@DAX
Varhall beat me to it....besides 90% of the things I do with my miggy's is "pointless" as you say...though of course the main point for me is to have fun

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: Blender benchmark time
Not too shy to talk
Joined:
2009/10/6 19:09
From Italy
Posts: 312
Still this is Bad! What if Windows users discover this thread and use it against us?

   Report Go to top

Re: Blender benchmark time
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2531
Quote:

DAX wrote:
Still this is Bad! What if Windows users discover this thread and use it against us?


...ahhh c'mon you know you want to run that benchmark with your Samflex....I'm curious to see if the 733 with the faster rambus will be quicker than the 800's

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: Blender benchmark time
Just can't stay away
Joined:
2007/2/23 13:49
From Finland, the land of Santa, sauna, sisu and salmiakki
Posts: 1116
A1-SE 600 MHz G3-750CXe
15:15.14

Looking at that eofw.org/bench site these, f.ex., got similar results: MIPS R14000 700 MHz, Athlon64 2 GHz, Pentium4 3 GHz and PPC G4 1.5 GHz.

_________________
Rock lobster bit me, so excuse me.
X1000 + AmigaOS 4.1 FE
"Anyone can build a fast CPU. The trick is to build a fast system." - Seymour Cray
   Report Go to top

Re: Blender benchmark time
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2531
hey just noticed the blender test web site has finally been updated and there are times and info for AmigaOS and MOS machines on it now..cool

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: Blender benchmark time- slower time with OS4.1 Update 2?
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2531
ok just treid the benchmark with the new Update 2 release and I'm sad to say my system is almost 1 minute SLOWER with Update 2

damn i guess i got over excited when i saw the words 'oartial hardware acceleration' in the update.....Andy can something be done on Blender's end???

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: Blender benchmark time- slower time with OS4.1 Update 2?
Just can't stay away
Joined:
2006/11/29 8:09
From Lyon, France
Posts: 1101
@328gts

Blender uses MiniGL, not Cairo. Do not mix up everything.

_________________
--
AmigaONE X1000 (not used anymore)
   Report Go to top

Re: Blender benchmark time- slower time with OS4.1 Update 2?
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/30 21:19
Posts: 449
@328gts
Setup: A1-XE G4@933, 256mb RAM, Radeon 9200 128MB RAM

Rendertime: 11:34.78

_________________
Bounty site for AmigaOS4! www.amigabounty.net
   Report Go to top

Re: Blender benchmark time- slower time with OS4.1 Update 2?
Just popping in
Joined:
2009/5/9 15:45
Posts: 55
Since I saw the note about systems being slower under Update 2 and I hadn't updated yet, I thought I'd try it before and after, to give it a shot.

Sam400ep-flex 800 Mhz, 1G RAM, solid state disk.
4.1.1: 19:25.36
4.1.2: 19:32.32

Seven seconds slower. Not much of a difference.

   Report Go to top

Re: Blender benchmark time
Just can't stay away
Joined:
2007/2/23 13:49
From Finland, the land of Santa, sauna, sisu and salmiakki
Posts: 1116
@TSK

My old timing was:
A1-SE 600 MHz G3-750CXe
00:15:15.14

The new timing with update2 and overclocked CPU:
A1-SE 666 MHz G3-750CXe
00:14:19.45

_________________
Rock lobster bit me, so excuse me.
X1000 + AmigaOS 4.1 FE
"Anyone can build a fast CPU. The trick is to build a fast system." - Seymour Cray
   Report Go to top

Re: Blender benchmark time- slower time with OS4.1 Update 2?
Just popping in
Joined:
2009/6/30 9:58
From Italia
Posts: 20
Quote:

Troels wrote:
@328gts
Setup: A1-XE G4@933, 256mb RAM, Radeon 9200 128MB RAM

Rendertime: 11:34.78


Athlon Thunderbird@900, 256mb RAM, Radeon 9250 256 MB
Blender 2.49b dynamic

Rendertime: 11:36:39

the same time :p

   Report Go to top

Re: Blender benchmark time
Just popping in
Joined:
2009/6/30 9:58
From Italia
Posts: 20
@Varthall

does blender OS4 use Altivec or no?

   Report Go to top


(1) 2 »



[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project