Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
70 user(s) are online (53 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 69

AmigaSociety, more...

Headlines






Napalm for OS 4?
Just can't stay away
Joined:
2009/10/7 1:11
From Copenhagen
Posts: 1258
Has anyone ever tried to convince Clickboom to licence an OS 4 compliant version of Napalm? I think it is a horrible shame, that we cannot play "the greatest amiga game of all times" on our new mahines...

   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Amigans Defender
Joined:
2006/11/19 18:07
From Vesterbro / Copenhagen / Denmark
Posts: 131
@alfkil

Clickboom dosnt make games any more.

_________________
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure.
Ad eundum quo nemo ante iit.
   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Just can't stay away
Joined:
2009/10/7 1:11
From Copenhagen
Posts: 1258
@SLayeRDK

Hence "license". I was thinking something along the lines of setting up a bounty to buy the source from them. If they still have it...

   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 7054
Imho fixing the sources of Napalm to works on os4/mos will be very-very easy. Will be good if someone will get sources.. (i can make a fix for it, in end).

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Just can't stay away
Joined:
2009/10/7 1:11
From Copenhagen
Posts: 1258
@kas1e

I suppose you know, that it is all done in 68k assembler?

   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 7054
@alfkil

That not so big problems (i know x86 and 68k asm, but dislike asm for today totaly, but still know it). Problems is the source code which i think we will never get :)

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Just popping in
Joined:
2006/11/17 17:13
From Belgium
Posts: 236
I have done an email to ClickBoom, lets see what they say...

_________________
A1G3-SE + OS4.1 u1 iso (x2)
   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Just popping in
Joined:
2006/12/16 14:18
Posts: 59
@Dirk-B

I'm betting your e-mail, unfortunately, will have the same end mine did when I was waiting for the "fixed" Nightlong CDs.
They made great games, but as a company they left a lot to be desired.

   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2531
@Dirk-B

for what its worth..i sent them one just now too

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Quite a regular
Joined:
2008/10/29 10:20
From Uppsala, Sweden
Posts: 801
Good idea!! We need more good games to OS4!!

   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/24 15:10
Posts: 460
@alfkil

Bounty is a good idea .

Rude!

_________________
Nissan GTR '08
   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2531
Quote:

Rudei wrote:
@alfkil
Bounty is a good idea .


sure I'm ok with that if we get the source code first

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Just can't stay away
Joined:
2009/10/7 1:11
From Copenhagen
Posts: 1258
@kas1e

I've sent you a PM

   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Home away from home
Joined:
2006/11/30 18:43
From Norway
Posts: 2502
@alfkil

If the sources can be obtained and polished,and maybe improved gfx for our NG amigas. I'd be willing to pay some $$ for it.

_________________
X5000
   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 7054
@Antique

Polishing and so on, possible only with having original sources and with permission from the ClickBoom. For now we not have any real napalm sources. Only what we can, it's use IRA for disassemble the binary, and, in that unstructured-unlabaled mess trying to fix the bugs.. That is possible ( i mean making napalm just runs and works on os4 at this point), but it's pretty huge and time consuming job. It's much-much harder if comparing with having original sources. And of course, it's still will be 68k binary (which maybe not so important because we have emulation layer, but always better to have native bins).

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Home away from home
Joined:
2006/11/30 18:43
From Norway
Posts: 2502
@kas1e

Yes,offcourse you'd need the original sources(which i mentioned in my post). But if those can't be obtained,i'd rather see a new game created instead. Since i think the game needs better,more modern gfx,etc etc etc...

_________________
X5000
   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Just can't stay away
Joined:
2009/10/7 1:11
From Copenhagen
Posts: 1258
@Antique

I know what you mean... Still, I'd really like to be able to play Napalm on my Sam, it's a piece of Amiga history, and actually I don't mind the 'oldness' of it.


Well, I was not sure whether or not to do this... But, oh well, here it goes: In danger of being banned from Amigans.net for eternity, I'll now post the "sources" for NAPALM V0.278:

http://dl.dropbox.com/u/2920309/crimsoncrisis.asm

It is tested with phxass and works... But use is entirely at your own risk! And if anyone should object to this being spread and used, I'll remove the upload immediately. Anyway, I really doubt, that anyone is going to want to go through the hazzle of trying to improve this code, I know that I am not for lack of abilities/time/<insert lame excuse here>...

And again: If I have offended anyone by posting this, then 1000xsorry, that wasn't my intention!

   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 7054
@all

But have in mind, that is not original sources, it's just disassembled binary. Maybe anyone will interest to fix bugs in that mess ?:)

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Home away from home
Joined:
2006/11/20 16:26
From Norway
Posts: 2987
@kas1e

Yes thats how disassembled binary looks like, renaming all label (starting whit dc.b "dos.library"), and giving (negative values) LVO_names, is a big job.

_________________
(NutsAboutAmiga)

Basilisk II for AmigaOS4
AmigaInputAnywhere
Excalibur
and other tools and apps.
   Report Go to top

Re: Napalm for OS 4?
Just can't stay away
Joined:
2006/12/6 21:18
From Michigan
Posts: 1027
@alfkil

... Still, I'd really like to be able to play Napalm on my Sam, it's a piece of Amiga history, and actually I don't mind the 'oldness' of it.
Gak, you dreamer!
Let's say I have a A1-OS4 version that runs perfect and totally awesome! How much would you pay for a registered copy? That's what market is about isn't it?

   Report Go to top





[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project