Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
81 user(s) are online (68 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 80

Skateman, more...

Support us!

Headlines




(1) 2 »


AmigaOS4 classic!
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/29 21:59
From Croatia
Posts: 326
Today I try install os4 classic on my A1200 and now have problem...Installation is fine..Booting from floppy/CD install all files on partition...using 1024*768*70 resoluton...and click finish...try boot OS4 ..after reset Amiga loadin 7-8 sec and stay... have only black screen ..Dont know what is problem?? If anyone know please help..You can see my configuration in signature..thx

_________________
A1200 sandwich

uA1c AmigaOS4.1 Final + upd #1 + 512 mb


Warp - Croatian Amiga portal
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Just popping in
Joined:
2006/12/1 18:10
From Poland
Posts: 36
@VooDoo

enable in config "KickLayout-A1200"

MODULE Kickstart/CVisionPPC.card
MODULE Kickstart/3DLabsPermedia2.chip

_________________
www.putfile.com/Amiga

Resized Image
Resized Image
Resized Image
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/29 21:59
From Croatia
Posts: 326
@SKOLMAN_MWS

Its enabled...

_________________
A1200 sandwich

uA1c AmigaOS4.1 Final + upd #1 + 512 mb


Warp - Croatian Amiga portal
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Just popping in
Joined:
2007/11/10 11:58
From Finland
Posts: 78
@VooDoo
Did you power off the miggy for about 10 seconds after the installation?

_________________
Amiga - still alive & kickin'!
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/29 21:59
From Croatia
Posts: 326
@bamiga2002

yeah...

_________________
A1200 sandwich

uA1c AmigaOS4.1 Final + upd #1 + 512 mb


Warp - Croatian Amiga portal
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 17:54
From Sanremo
Posts: 1850
@VooDoo

As anyone didn't it have you installed the the slb on your hd before resetting the amiga ?

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/29 21:59
From Croatia
Posts: 326
@nubechecorre

mm...no ,what is slb and where I can dl it??

_________________
A1200 sandwich

uA1c AmigaOS4.1 Final + upd #1 + 512 mb


Warp - Croatian Amiga portal
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 17:54
From Sanremo
Posts: 1850
@VooDoo

When you install the amiga os 4.0 classic, at one point it ask you to fomat and partitioning your hd.. there you have to install the fast file system or your system will not boot ( sorry not slb ), see page 24 of the manual for the right procedure

To add this now, simply boot with floppy and cd-rom and run media toolbox

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Just can't stay away
Joined:
2006/12/1 18:01
From Copenhagen, Denmark
Posts: 1222
@nubechecorre

Quote:

nubechecorre wrote:
@VooDoo

As anyone didn't it have you installed the the slb on your hd before resetting the amiga ?

Hopefully not, as slb (second level bootloader) is only for use on an A1, not a Classic machine.

On a Classic, it's only the 68k version of the filesystem that should be installed into the RDB.

(Edit: Ah, I see you realized that yourself in the meantime.)


Best regards,

Niels

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Just popping in
Joined:
2007/9/4 8:14
From new zealand
Posts: 23
@VooDoo

hi you need to go in and bascially format you boot partion into fastfile system with long files names . other wise it wont boot your os 4 partion .
make sure its got 07 on the end of the file system numbers .
when u use hard drive prep program forget the name , went unto partion part and used os4 pre set and then selected fastfile system with long file names then went into rdb part and make sure its the same there l had to have few goes at it till l worked it out , then formated the drive from wb
hope this helps be gald to help more.

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 17:54
From Sanremo
Posts: 1850
@All

Does AMIGA OS 4.0 need the kickstart 3.1 roms to boot or these are not needed anymore ?

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Just popping in
Joined:
2007/4/1 10:16
Posts: 50
@nubechecorre

3.1 is not required, 3.0 works fine.

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 17:54
From Sanremo
Posts: 1850
@AmiDog

Thanks

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/29 21:59
From Croatia
Posts: 326
@actungbaby44

I try now format my boot partition...whit ffs..and after this again install OS4...but the same...after power On amiga loading 7-8 sec (hdd lamp blinkign) abd after this have only black screen and that is all...Boot without ss works but have only "dos"... dont know where is problem...

_________________
A1200 sandwich

uA1c AmigaOS4.1 Final + upd #1 + 512 mb


Warp - Croatian Amiga portal
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Just can't stay away
Joined:
2006/12/1 19:07
From Germany
Posts: 1022
@VooDoo

Quote:
Boot without ss works but have only "dos"... dont know where is problem...
Boot without startup-sequence and enter "set echo on", "execute startup-sequence", that way each line in the startup-sequence is printed before it's started and you can check how far it gets.

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 17:54
From Sanremo
Posts: 1850
Have you some ide interface on your miggy ?

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/29 21:59
From Croatia
Posts: 326
@nubechecorre

Yes I have FastATA MK-III but I find what is problem...low priority on OS4 boot partition..now is OK..and OS4 is bootinf just fine :) thx ppl on helping!

_________________
A1200 sandwich

uA1c AmigaOS4.1 Final + upd #1 + 512 mb


Warp - Croatian Amiga portal
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 17:54
From Sanremo
Posts: 1850
@VooDoo

Which priority did you give to os4 ?

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/29 21:59
From Croatia
Posts: 326
@nubechecorre

OS 4 (0)
OS 3.9 (-1)
MOS (-2)

That is winner combinatikon ;)

_________________
A1200 sandwich

uA1c AmigaOS4.1 Final + upd #1 + 512 mb


Warp - Croatian Amiga portal
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 classic!
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/29 21:59
From Croatia
Posts: 326
@VooDoo

Again I have question about os4 classic..

Now have working network :) A1+A1200 :) very nice..

Next step is FastATA MK -III and SubwayUSB card...I see in ACube page that for FastATA required "AllowBasePageAccess" this option? How I can enabled or add this option?

I see it when i install OS4 from CD but for non know reason i dont install it ;)

_________________
A1200 sandwich

uA1c AmigaOS4.1 Final + upd #1 + 512 mb


Warp - Croatian Amiga portal
   Report Go to top


(1) 2 »



[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project