Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
46 user(s) are online (34 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 46

more...

Headlines




« 1 2 3 (4)


Re: updating sgit
Just popping in
Joined:
2011/7/20 20:01
From In the sticks
Posts: 178
Hi all

Following on from the chat at
https://www.amigans.net/modules/xforum ... id=123203#forumpost123203, I've tried to get the simplegit and libgit2 work that I'd done into a state so other people might be able to help out too. The repos are at

https://github.com/billyfish/simplegit

and

https://github.com/billyfish/libgit2/tree/amigaos4_port

The additional instructions for how to set it up with my changes are at https://github.com/billyfish/simplegit/blob/master/build.md.

The piece of work that needs to be done next is how to implement mmap () and munmap (). My memory of this is a bit hazy but I think that there are only one or two times where mmap () is used to write to a file and I was checking if they used in a threaded situation or whether we could assume only one thread using it a time which would again make it easier.

Basically if anyone wants to get involved, you're very welcome!

billy




   Report Go to top

Re: updating sgit
Just popping in
Joined:
2006/11/30 11:59
From Lund, Sweden
Posts: 183
@billyfish

If it's file backed mmaps only, one file at the time with no msyncs, it should be straight forward. If it's more complicated than that, a fake implementation will probably be very inefficient. It would be great if someone took the time to do it, it's probably a pretty common porting problem. My guess is that this could be a good candidate for trying out the OS4 extmem feature.

   Report Go to top

Re: updating sgit
Site Builder
Joined:
2006/12/2 23:57
From Athens/Dublin
Posts: 1081
Unfortunately, it seems that we can't use sgit with github anymore. Since yesterday I try to push changes to my repository and I get the following error:

libgit error (12): unexpected HTTP status code: 403

I don't know if you guys have the same problem, or if it's just me, or if there is a way to bypass the problem.

   Report Go to top

Re: updating sgit
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3292
@walkero

IIRC GitHub were going to change to requiring keys instead of passwords (not sure if this has happened but it was definitely coming). Don't know if sgit/libgit2 support SSH, but that's what it needs.

   Report Go to top

Re: updating sgit
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 4478
@walkero

Wonder if @sTix will return

_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: updating sgit
Site Builder
Joined:
2006/12/2 23:57
From Athens/Dublin
Posts: 1081
@Chris
Yeah... you are probably right. For now I am moving my projects to a self hoste gitea.io, which still works fine.

@Raziel
What you mean? He is still around.

   Report Go to top

Re: updating sgit
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 4478
@walkero

Wonder if @billyfish will return

_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: updating sgit
Just can't stay away
Joined:
2007/7/14 21:30
From Lothric
Posts: 1373
@walkero

EDIT: removed some false advice about SSH.

Personal access tokens should work with sgit and Github.


Edited by Capehill on 2021/8/30 12:27:10
   Report Go to top

Re: updating sgit
Site Builder
Joined:
2006/12/2 23:57
From Athens/Dublin
Posts: 1081
@Capehill
Thank you for testing it. I was looking on how to set this up on AmigaOS 4, to use ssh keys, but could not find a guide. Can you please provide some info on that, or if there is a page to point me to?

Thanks a lot.

   Report Go to top

Re: updating sgit
Just can't stay away
Joined:
2007/7/14 21:30
From Lothric
Posts: 1373
@walkero

Oops, sorry. I mixed up some things here. I'm using Personal access tokens that replace password and this should be working. Check Settings -> Developer Settings menu on Github.

I don't know about SSH.

   Report Go to top

Re: updating sgit
Site Builder
Joined:
2006/12/2 23:57
From Athens/Dublin
Posts: 1081
@Capehill
My god, you are right. I created a self access token, as you described, and used that instead of a password, and work like a charm.

Thank you so much for that solution.

   Report Go to top


« 1 2 3 (4)



[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project