Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
46 user(s) are online (14 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 46

more...

Support us!

Headlines




« 1 ... 8 9 10 (11) 12 13 14 ... 16 »


Re: fastfix for 1.23
Just can't stay away
Joined:
2009/2/9 19:32
From Brussels Belgium
Posts: 1121
@jabirulo

Quote:
Add to ULR settings "http://www.google.de/*" (or maybe "http://www.google.*/") in 'URL Settings...' and Spoof as Chrome.



where can this "URL settings" be found?

   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3943
@JosDuchIt

Pull Down Menu --> Windows --> URL Settings...?

   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 22:28
From Germany
Posts: 304

@MichaelMerkel

of course this works fine - spoofing solves the problem. but using odyssey as odysses is only firing the mobile page. which is strange as the user agent these days hardly should be used (imho) for asking the browser for features.


i now tried a clean installation.

means - i extracted the archive to RAM and started from there. so no cookies or other settings available.

still not working. so no cookie problem. does google really work for all the others? i mean *not* showing the mobile site?

regards...
michael


   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Just popping in
Joined:
2007/1/1 12:01
From Latina, Italy
Posts: 209
@Fab

i don't see any OWB_USER_AGENT variable on my env and envarc, where is it??

@Kas1e

now in envarc:mui i've OWB.config, OWB.1.prefs and ODYSSEY.1.prefs, is it normal ??



   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Just popping in
Joined:
2007/1/1 12:01
From Latina, Italy
Posts: 209
@all

i've just found the problem, in our Odyssey port may be it doesn't create a proper user agent variable in envarc, if you put in env (and in envarc) a file called OWB_USER_AGENT (you can create it with notepad and inside it i put 1 as value), you can see when you search something with google it will be a desktop version...

@kas1e

please check it... for yourself


Edited by sofistisoftware on 2014/4/2 21:56:47
   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 6707
@michael
for me google also mobile by default if spoof as odyssey. spoof as some mainstream ones make it be no mobil

@sofisoftware
owb.1.prefs can be deleted (that from old version)
as for that env var checking : i do not know if it supposed to be created by default at all, or its expected to be done from users. will be good if someone will check morphos version. maybe it only creates when user choice odyssey in settings and save them. and dunno if 1 is right value in - check readme

   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Just popping in
Joined:
2007/1/1 12:01
From Latina, Italy
Posts: 209
@kas1e

Did you check if there's in your envarc that variable? If you've it obviously you get google in desktop version, i don't know if "1" is the correct value or what it match to, probably Fab can answer us... but now with it works properly

   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Quite a regular
Joined:
2008/11/19 22:44
From Tarsus IV
Posts: 548
@MichaelMerkel

Check my previous post, it works for me now.

   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Just popping in
Joined:
2008/11/20 20:09
Posts: 202
@sofistisoftware

1 is horribly wrong. This env var is supposed to be the user agent string, 1 is not a proper user agent AT ALL. Anyway, this env var shouldn't be used, because it overrides everything else (settings and per url settings, ...).

Now, about the actual issue, my guess if the user agent is not generated correctly on OS4 (the MorphOS version & co is generated dynamically, and if not done properly, it might give a string that some servers don't like, like google).

It doesn't happen on MorphOS, anyway. And if it did, it would simply mean google devs are stupid and do stupid user agent checks.

   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 6707
@sofistisoftware
I checked morphos version : there is no envs with such name generated, and as i expected its user can make them if have any needs.

But from other side morphos version give by default non-mobile version of google, while os4 port for sure give me mobile version.

@Fab
I do check just by running os4 version and go to google: mobile version. Then just go to http://whatsmyuseragent.com and it says:

Quote:

Your user Agent String is:

Mozilla/5.0 (Amiga; PowerPC AmigaOS4.1; Odyssey Web Browser; rv:1.23) AppleWebKit/538.1 (KHTML, like Gecko) OWB/1.23 Safari/538.1


Then i go to the same http://whatsmyuseragent.com from morhos version, and it says:

Quote:

Your user Agent String is:

Mozilla/5.0 (Macintosh; PowerPC MorphOS3.2; Odyssey Web Browser; rv:1.23) AppleWebKit/538.1 (KHTML, like Gecko) OWB/1.23 Safari/538.1


Probably that Amiga/Macintosh make difference, as we have changed that piece of code in the prefswindowlclass.cpp

#ifdef __amigaos4__
const char verfmt[] = "Mozilla/5.0 (Amiga; PowerPC AmigaOS %u.%u; Odyssey Web Browser; rv:" VERSION ") AppleWebKit/" WEBKITVER " (KHTML, like Gecko) OWB/" VERSION " Safari/" WEBKITVER;
STATIC 
char odysseyuseragent[sizeof(verfmt) + * (10 2)];

void init_useragent()
{
    
ULONG version 4revision 1// Default OS4.1
    
struct Resident *res FindResident("exec.library");
    if (
res)
    {
        if (
res->rt_Version >= 60)
        {
            
version 5// Oooo! Future proof :)
            
revision 0;
        } else if (
res->rt_Version >= 54) {
            
revision 2// Just guessing...
        
}
    }
    
sprintf(odysseyuseragentverfmtversionrevision);
}
#else
const char verfmt[] = "Mozilla/5.0 (Macintosh; PowerPC MorphOS %u.%u; Odyssey Web Browser; rv:" VERSION ") AppleWebKit/" WEBKITVER " (KHTML, like Gecko) OWB/" VERSION " Safari/" WEBKITVER;
STATIC 
char odysseyuseragent[sizeof(verfmt) + * (10 2)];

void init_useragent()
{
    
ULONG version 0revision 0;
    
struct Resident *res FindResident("MorphOS");
    if (
res)
    {
        
version res->rt_Version;        
        if (
res->rt_Flags RTF_EXTENDED)
        {
            
revision res->rt_Revision;
        }
        else
        {
            
char *index((char *)res->rt_IdString'.');
            if (
prevision strtoul(1NULL10);
        }
    }

    
sprintf(odysseyuseragentverfmtversionrevision);
}
#endif


As well as:

STATIC STRPTR useragents_strings[] =
{
#ifdef __amigaos4__
    
odysseyuseragent,
#else
"Mozilla/5.0 (Macintosh; PowerPC MorphOS 2.7; Odyssey Web Browser; rv:1.16) AppleWebKit/535.14 (KHTML, like Gecko) OWB/1.16 Safari/535.14",
#endif

.....



I can change it like you do (i.e. remove amiga and put macintosh), but dunno if it all worth of it at all as it just google suck some amiga taking it as mobile

   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 22:28
From Germany
Posts: 304
hi kas1e.
i just tested the useragent string (setting the env variable) and replaced amiga with macintosh.
that works! then google non-mobile starts.
even when adding both: "Amiga; Macintosh"

regards...
michael

   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 6707
@michael
then question is - should i change it back to macintosh. for me have amiga is more right

   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Home away from home
Joined:
2006/12/2 3:55
From Italy, Perugia
Posts: 3394
Good question, for me the "Amiga useragent" is mutch better, but mobile visualization by default is a bit boring too ..

I vote for mantaining the current Amiga useragent, Google can change his parameters with the time, the internal useragent instead ..

   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Just popping in
Joined:
2007/1/1 12:01
From Latina, Italy
Posts: 209
@Fab

Should Odyssey generate user agent variable in env / envarc or not? And when? First launch? Is it better to don't touch it because Odyssey has its internal dynamic user agent string?


Edited by sofistisoftware on 2014/4/3 21:04:04
Edited by sofistisoftware on 2014/4/3 21:18:33
   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3943
@kas1e

When a video player or youtube video is on (even if the video is *not* playing) AHI cannot be accessed by any other program.

Can you change it to use AHI's shared music output instead of locking out all the other programs, please?

   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Just popping in
Joined:
2008/11/20 20:09
Posts: 202
@sofistisoftware

Odyssey doesn't generate any env var at all for that, it deals with it internally. I just let the opportunity to override the user agent with an env var too, if someone really needs it, but that's all. And keep in mind that this env var overrides everything, including per-url settings, so i suggest not using it unless it's really needed for a good reason.


   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Just popping in
Joined:
2008/11/20 20:09
Posts: 202
@Raziel

I used ahi library (or lowlevel) api for a good reason, because it had less latency.

kas1e won't be able to change that easily, it's quite some work to change from library api to the device api (which is more limited).

For the record, audio IS released when paused.

Anyway, there's a good workaround: just use device.audio as music unit in AHI settings. That way, programs using music unit will be redirect to shared units.

   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3943
@Fab

Ah, i thought i missed something, thanks for the hint

   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 6707
@samo
checking bug reports and suggestions, and found 625: "add urlopen support". but it have no needs to be added, you just setup in prefs:url what you need and it works. our url also have no support of arexx, but odyssey support openurl for that.

in other words, odyssey have support of both at one time already, and suggestion imho can be closed, if you didnt mean something else, of course

   Report Go to top

Re: fastfix for 1.23
Home away from home
Joined:
2006/12/2 3:55
From Italy, Perugia
Posts: 3394
@kas1e

Well actually i configure nothing and to be honest i don't know exactly how OS4 works in detail with those, all i understand is that Origyn Web Browser (the Joerg version) and NetSurf are able to handle such type of links automatically, so you don't need to configure them manually

But for example with Odyssey can you open a mailto's link with your preferred mailer ?

Try this page:
http://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml_mailto

And if so, do i need to set and configure OpenURL.library (that also mean i need to install a third part library) or can i also use it with the default (OS4) URL ?

Of course later i will check all my prefs

   Report Go to top


« 1 ... 8 9 10 (11) 12 13 14 ... 16 »



[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project