Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
38 user(s) are online (22 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 38

more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net





grab a screenshot with overlay data in mplayer
Home away from home
Joined:
2007/9/11 11:31
From Russia
Posts: 6044
@All
It is possible with Sgrab or with ami-printscreen make screenshots with data inside of mplayer when its in overlay mode ? I just have now in fkey set for print screen button "sys:utilities/sgrab/sgrab jpg ram:screen.jpg", and that way i can't grab video data when mplayer in overlay mode.

I can of course do it without overlay, but as i have it and use all the time when watch vids, will be cool to deal exactly with overlay.

Any hints ?

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top

Re: grab a screenshot with overlay data in mplayer
Home away from home
Joined:
2007/1/26 21:48
From New Zealand
Posts: 2258
@kas1e

No, it isn't possible. As the name suggests, the overlay is a bitmap that is "overlaid" on top of the screen. This is done by the graphics card as it's outputting the screen to the monitor. Hence, it isn't part of the screen bitmap, and won't be there when you take a screenshot. This is also why overlay doesn't play nice with composited windows.

If you had an external device that captured the graphics card output (i.e., a framegrabber), then you would be able to capture the overlay too.

Hans

_________________
http://hdrlab.org.nz/ - Amiga OS 4 projects, programming articles and more.
https://keasigmadelta.com/ - more of my work
   Report Go to top

Re: grab a screenshot with overlay data in mplayer
Home away from home
Joined:
2006/12/4 23:15
Posts: 2161
As Hans said it can't be done.

But ... SGrab has an arexx interface and so does mplayer IIRC so write arex scriptlet to grab the screen with SGrab and the frame mplayer is playing and composite the two images togther in your favourite art package.


_________________
Blender For OS4.x : Blues : Walker Broad
   Report Go to top

Re: grab a screenshot with overlay data in mplayer
Quite a regular
Joined:
2007/2/27 10:47
From Gravity well
Posts: 675
I wonder if there's such a command in the ARexx interface. When you press the capture key, mplayer (MUI) spouts "sending VFCTRL_SCREENSHOT!" but that is no ARexx command.

   Report Go to top





[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project