Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
97 user(s) are online (83 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 97

more...

Support us!

Headlines




(1) 2 »


XMP 3.0 [solved]
Quite a regular
Joined:
2007/2/27 10:47
From Gravity well
Posts: 690
Link to Aminet to XMP and the TuneNet plugin is lamentably broken.

edit: was, for a time. Thanks for listening!


Edited by Thematic on 2010/1/10 3:54:06
   Report Go to top

Re: XMP 3.0
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3245
@Thematic

Works here. Maybe Aminet was down at the time?

   Report Go to top

Re: XMP 3.0
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 6376
@Chris

Imho it must be on os4depot too. Aminet suck today, and os4depot rokz (for os4 files of course).

Trying aminet version now, and have:

Package 'mus/play/xmp.lha' not found

Imho better just upload that to os4depot (if it was ported by you ?)

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top

Re: XMP 3.0
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3245
On closer inspection there is a problem - the database lists the files but the actual files aren't there. I've brought it to the attention of the Aminet admins.

Thanks for reporting.

   Report Go to top

Re: XMP 3.0
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 6376
@Chris

You avoid os4depot.net at all by some reassons ?:) (i see that not only i ask you about uploading it on os4depot too, but also spotup in the thread on AW.net).

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top

Re: XMP 3.0
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3245
@kas1e

Aminet is easier to upload to and has more redundancy. If I only upload to one place, I can keep track of versions, and with Aminet I can upload 68k builds as well.

If I start uploading things to OS4Depot I lose track of which versions are where, or it doubles the amount of work I have to do on releases. I have no problem with others uploading my stuff to OS4Depot, but I won't usually do it myself and downloaders should be aware that it isn't necessarily the latest version.

In this case there has been a glitch, but the first one in over ten years of uploading to Aminet isn't bad.

   Report Go to top

Re: XMP 3.0
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 6376
@Chris

It's no problems if i will upload to os4depot your latest os4 progs:

Ale Image processor accepting multiple inputs
XMP plugin for tunenet
XMP Extended Module Player

?

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top

Re: XMP 3.0
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3245
@kas1e

No problem at all.

   Report Go to top

Re: XMP 3.0
Just popping in
Joined:
2009/3/21 14:48
From Switzerland
Posts: 74
@Thematic

here is the correct link : http://www.aminet.net/package/mus/play/xmp.lha
.

Try it. It works to me.

Nic

   Report Go to top

Re: XMP 3.0 [solved]
Quite a regular
Joined:
2009/3/10 10:51
From Germany
Posts: 634
BTW:

The XMP plugin chrashes here with TuneNet 0.92 (OS4.1 Update 1 Edition) if you start TuneNet a second time (not re-entrable?). I had to switch back to the "old" XMP plugin.

BTW, 2.: Off-topic -> while fiddling with XMP/TuneNet I discovered crashes with the "Sony/Expensive"-Skin which were caused by the BMP.datatype - or to be more precise - the nsbmp sobj. I found a newer nsbmp sobj in the NetSurf 3 package - this seem to work with no problem. Maybe someone should update the nsBMP.datatype in os4depot to the newer sobj ??

_________________
X1000|II/G4|440ep|2000/060|2000/040|1000
   Report Go to top

Re: XMP 3.0 [solved]
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3245
@cha05e90

Yes, I saw that, I don't think it's re-entrancy as it worked with the previous TuneNet. I'm not doing anything with it until I see the new plugin SDK, but the source is at http://xmp.sf.net if anybody wants to look at it in the meantime.

nsbmp datatype - I didn't know anyone used it! I've just updated libnsbmp.so.0 in the archive and re-uploaded. Thanks for the report.

   Report Go to top

Re: XMP 3.0 [solved]
Quite a regular
Joined:
2009/3/10 10:51
From Germany
Posts: 634
@Chris

Thanks for your reply!

I use (almost) *everything* you did for OS4.x ... - thanks for all your efforts as well!

_________________
X1000|II/G4|440ep|2000/060|2000/040|1000
   Report Go to top

Re: XMP 3.0 [solved]
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/26 10:48
Posts: 402
@Chris and cha05e90

How exactly do you replicate the crash? I've noticed this thread and wanted to investigate, but haven't been able to reproduce yet.

Cheers,
Bean.

_________________
OS4.1 + an A1XE with an appetite for batteries!
   Report Go to top

Re: XMP 3.0 [solved]
Just can't stay away
Joined:
2006/12/6 21:18
From Michigan
Posts: 1027
Hi @Chris

>TuneNet 0.92 (OS4.1 Update 1 Edition)
It just crashes, period, on datatype.

   Report Go to top

Re: XMP 3.0 [solved]
Quite a regular
Joined:
2009/3/10 10:51
From Germany
Posts: 634
@bean

My post actually describes TWO different (and I suppose not related to each other) crashes:

1. I have installed Chris' BMP.datatype which uses a shared object named nsbmp.sobj. The version which can be found in OS4Depot does NOT work with OS4.1 Update 1 anymore - so if TuneNet tries to load a skin with BMPs (i.e. the SONY skin) TuneNet crashes.

Chris did a newer version of the SObj in the meantime (part of Netsurf 3) which works o.k. with OS4.1 update 1 - so the solution already exists ...

2. Having Chris XMP plugin in the plugins drawer you can start TuneNet, play music, switch skins etc. - it works as expected. If you QUIT TuneNet (I mean really QUIT - not only iconify) and start it AGAIN it crashes.

The plugin worked fine with the 8x.xx version of TuneNet.

_________________
X1000|II/G4|440ep|2000/060|2000/040|1000
   Report Go to top

Re: XMP 3.0 [solved]
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/26 10:48
Posts: 402
@cha05e90

Ah right, thanks. I just managed to reproduce it. It looks like an issue with the plugin.

The crash seems to occur (at least on my machine) during the "TestPlayer" phase on the "second" TuneNet run. The actual crash points to a function within the XMP plugin called "register_format()" (from xmp_init_formats() within xmp_init())

I don't know if that helps anyone tracking the bug down. I've a lot to do at the moment, but I'll try and get round to releasing the plugin SDK soon. Essentially all the old methods should still work (there are just some better ways of doing things - especially regarding tune information), but I do understand it's never been properly documented.

Cheers,
Bean.

_________________
OS4.1 + an A1XE with an appetite for batteries!
   Report Go to top

Re: XMP 3.0 [solved]
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3245
@Snuffy

Yes, it does. Remove the DataType plugin for now, it'll be updated soon.

@bean

xmp_init gets called from InitPlayer and TestPlayer, there is no difference between them. I don't see why it was working, and now it doesn't, hence my desire to wait for the new plugin SDK before doing anything - I might be able to restructure it.

Incidentally the code was based on my DataType plugin which, as Snuffy notes, crashes similarly when TuneNet starts up. So whatever fixes that might fix the XMP one

   Report Go to top

Re: XMP 3.0 [solved]
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/26 10:48
Posts: 402
@Chris

Quote:
Incidentally the code was based on my DataType plugin which, as Snuffy notes, crashes similarly when TuneNet starts up. So whatever fixes that might fix the XMP one


OK, I'll take a look at it this weekend

_________________
OS4.1 + an A1XE with an appetite for batteries!
   Report Go to top

Re: XMP 3.0 [solved]
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3245
@bean

Ta. Actually, why is TestPlayer being called on startup?

   Report Go to top

Re: XMP 3.0 [solved]
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/26 10:48
Posts: 402
@Chris

Quote:
Ta. Actually, why is TestPlayer being called on startup?


It was just verifying some tunes I had in the playlist.

_________________
OS4.1 + an A1XE with an appetite for batteries!
   Report Go to top


(1) 2 »



[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project