Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
61 user(s) are online (43 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 61

more...

Headlines




(1) 2 »


AmigaOS4 devs made new little update : part3
Home away from home
Joined:
2007/9/11 12:31
From Russia
Posts: 7074
Another little update from AmigaOS4 devs, fire up your amiupdates! This time this is C:Date and Prefs/Time which were updated.

Remember, you need previous amiupdate updates to be installed as well, and i.e version.library should be 53.18+ as before.

In C:Date there were removed the obsolete timesync.library RS_ERRSTR tag for the RemoteSync() call and replaced it with the new tags; RS_ERRBUFFER and RS_ERRBUFFERLEN.

For Prefs/Time, were added RS_ERRBUFFER & RS_ERRBUFFERLEN tags to time.c RemoteSync() call and removed the obsolete RS_ERRSTR tag.

The update is necessary to avoid crashes and bad behaviors in those commands.

Thanks to Colin and Simon for!

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Home away from home
Joined:
2006/12/2 3:55
From Italy, Perugia
Posts: 3433
Mmm i'm using the latest version of AmiUpdate (2,48) but i'm unable to update ..

20:19:19 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
20:19:19 Connected
20:19:19 Failed to get filesize from header, Content-Length: tag missing
20:19:19 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
20:19:19 Connected
20:19:19 Synchronisation successful
20:19:20 Scan completed
20:19:30 Creating working directory...
20:19:30 Created
20:19:31 Starting update of 'date_cmd-53.11.lha.pgp'
20:19:31 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
20:19:31 Connected
20:19:31 Error returned from downloading file 'date_cmd-53.11.lha.pgp': Trasferimento fallito
20:19:31 Update finished
20:19:31 Checking for other entries in the same archive...
20:19:31 None found
20:19:31 Starting update of 'Prefs_Time-53.11.lha.pgp'
20:19:31 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
20:19:31 Connected
20:19:31 Error returned from downloading file 'Prefs_Time-53.11.lha.pgp': Trasferimento fallito
20:19:31 Update finished
20:19:31 Checking for other entries in the same archive...
20:19:31 None found
20:19:31 Deleting working directory...
20:19:31 No succesfull updates performed


   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Just popping in
Joined:
2017/10/28 11:03
From Netherlands
Posts: 154
@samo79

Same here.

_________________
AmigaOne X5000 -> 2GHz / 16GB RAM / Radeon R7 250 / M-Audio 5.1 -> AmigaOS 4.1 FE / Ubuntu Linux
Amiga 1200 -> Recapped / 68ec020 ACA 1221ec / CF HDD / RetroNET connected to the world
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Supreme Council
Joined:
2006/11/19 18:16
From London, England
Posts: 1343
Sorry, my fault. Should be working now

Simon

_________________
Comments made in any post are personal opinion, and are in no-way representative of any commercial entity unless specifically stated as such.
----
http://codebench.co.uk
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Not too shy to talk
Joined:
2008/3/15 2:00
From Alberta, Canada
Posts: 385
@Rigo

Thanks. Update completed successfully.

---
redfox

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Just popping in
Joined:
2019/8/24 7:51
From France
Posts: 8
Hi, I doubt now my connection for Amiupdate. I have set up three servers:
- update.amigaos.net
- amiupdate.codebench.co.uk
- www2.hyperion-entertainment.com

Which is the correct one ?

_________________
Amiga 1200 2 MB Chip - Turbo 1230 MK3 40 Mhz 32 MB Fast - CF 128 GB - Scandoubler Indivision MK3 - GOEX Drive - WiFi 802.11b - Roms and WB 3.2 - Star LC10 Printer
AmigaOne X5000 2 GHz / 8 GB Ram - SSD 1,3 TB - Radeon R7 250X - AmigaOS4.1 FE
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Quite a regular
Joined:
2007/2/27 10:47
From Gravity well
Posts: 731
@Amiguy

For me it doesn't seem to matter, nothing is updated from any of them. I didn't try all possible combinations.

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2537
thanks! update went fine

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Home away from home
Joined:
2009/7/7 4:34
From Man Cave, Canada
Posts: 2537
@Amiguy

should work with one of those servers...did you try again after Rigo's update?

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50, A4000-CSMKIII
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Quite a regular
Joined:
2006/12/1 3:20
From Michigan, USA
Posts: 552
@Thematic & Amiguy

- update.amigaos.net
- amiupdate.codebench.co.uk
- www2.hyperion-entertainment.com

I've have the same three set up and am not getting the update either.

Paul

_________________
Builder of Frankenthousand The monster A1000
The Young Frankenthousand A1-XE G4
X5000
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Just popping in
Joined:
2007/6/5 14:51
From Brisbane, AUSTRALIA
Posts: 105
1) "update.amigaos.net" needs to be enabled.

2) You must have a hyperion account to sign-in with your login details.

3) You must have already installed the libs:version.library 53.18+
with the last update 2 + hotfix available for download from
the hyperion website; hyperion-entertainment.com



   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Quite a regular
Joined:
2006/12/1 3:20
From Michigan, USA
Posts: 552
@colinw

"Yes" to all three of your points. Still, the only uipdate it shows right now is for a RAR replacement, which I have chosen not to use.

Paul

_________________
Builder of Frankenthousand The monster A1000
The Young Frankenthousand A1-XE G4
X5000
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Just popping in
Joined:
2007/6/5 14:51
From Brisbane, AUSTRALIA
Posts: 105
The correct version.library 53.18 is the only dependancy.
Are you sure ?

Type the following line in a shell and hit enter, and show what it says;
version file sys:libs/version.library

Also, do the same for sys:c/date and sys:prefs/time and show what it says.


   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Home away from home
Joined:
2006/12/2 3:55
From Italy, Perugia
Posts: 3433
@Paul

Make sure to not have installed the AEon version of the "version"
The correct one should be the official one of the update 2 (Hyperion)

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Just popping in
Joined:
2019/8/24 7:51
From France
Posts: 8
Hi to all and thanks for your help.

The C/Date file has not been updated. It is still in its version 53.7 of 08/18/20. The SYS:libs version.library is 53.18. I still have the old Hyperion Copy, List, and Version files.

To make AmiUpdate work, I only activate the update.amigaos.net server. When AmiUpdate asks me for the Username and Password, I provide the one that allows me to register my softwares on the Hyperion site (is this the correct one?).

However, the update does not work.

_________________
Amiga 1200 2 MB Chip - Turbo 1230 MK3 40 Mhz 32 MB Fast - CF 128 GB - Scandoubler Indivision MK3 - GOEX Drive - WiFi 802.11b - Roms and WB 3.2 - Star LC10 Printer
AmigaOne X5000 2 GHz / 8 GB Ram - SSD 1,3 TB - Radeon R7 250X - AmigaOS4.1 FE
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Site Builder
Joined:
2006/12/2 23:57
From Athens/Dublin
Posts: 1011
@Amiguy
If I am not wrong, after you do the steps you mentioned, in RAM: you will find a log file from amiupdate, were you will see if any error occurred. This might help, especially if the authentication failed for some reason. You need to use the username and password you use at the Hyperion Website.

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3284
@Paul

There's a file called "SiteList" in the AmiUpdate directory. Look in it and check your username and password is correct.

If you delete it it doesn't recreate (not sure if this is a bug), and if the details are wrong it silently fails without prompting (this probably is a bug).

   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Quite a regular
Joined:
2006/12/1 3:20
From Michigan, USA
Posts: 552
New Shell process 8
8.System:> version file sys:libs/version.library
version.library 53.18
8.System:> version file sys:c/date
Date 53.7
8.System:> version file sys:prefs/time
Time 53.21
8.System:>



_________________
Builder of Frankenthousand The monster A1000
The Young Frankenthousand A1-XE G4
X5000
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Quite a regular
Joined:
2006/12/1 3:20
From Michigan, USA
Posts: 552
@Chris

1. Try as I might, I cannot find this file. I also used the find utility, besides just opening the directory to look for it. I get this: System:System/AmiUpdate/AmiUpdate
and this:
System:System/AmiUpdate/RollBack/2021-01-20/AmiUpdate

But I don't find the SiteList file anywhere.

2. Over time I have added server addresses to AmiUpdate. For good measure and once and for all, what are all of the working sites to use for searching with AmiUpdate? Currently I have:
amiupdate.codebench.co.uk
update.amigaos.net
www.amiupdate.net
It also searches ww2.hyperion-entertainment.com. Entering my hyperion username and passwrod there lets it scan there as well even though it's not listed in my servers.

Paul

edit: I have now added ww2.hyperion-entertainment.com to the server list, but still get anothing but the RAR update listed.

_________________
Builder of Frankenthousand The monster A1000
The Young Frankenthousand A1-XE G4
X5000
   Report Go to top

Re: AmigaOS4 devs made new little update : part3
Just popping in
Joined:
2019/8/24 7:51
From France
Posts: 8
I did nothing more than what I had specified above. I made AmiUpdate work. I specified the connection parameters, and I was able to retrieve the two files date_cmd-53.11.lha and Prefs_Time-53.11.lha.

All this is described in RAM:au.log

AmiUpdate 2.48 (17.1.2021) Part of the AmiUpdate suite
Log opened on 22-6-2021 at 17:02:49
17:02:49 Performing online version check...
17:02:50 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:02:50 Connected
17:02:50 Online version check completed.
17:02:50 Program started
17:02:50 Started system scan
17:02:50 Found host machine as: X5020
17:02:50 Synchronising with server: 'update.amigaos.net'...
17:02:50 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:02:50 Connected
17:02:50 Prompting user for login details...
17:03:04 Login cancelled
17:03:04 No logon details supplied, updating aborted
17:03:04 HTTPFetch error: No login details were found or supplied
17:03:04 Scan completed
17:03:04 Waiting for user input...
17:03:09 Starting uniconify...
17:03:10 Opening window...
17:03:13 Started system scan
17:03:13 Found host machine as: X5020
17:03:13 Synchronising with server: 'update.amigaos.net'...
17:03:13 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:03:13 Connected
17:03:13 Prompting user for login details...
17:03:24 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:03:24 Connected
17:03:24 Failed to get filesize from header, Content-Length: tag missing
17:03:24 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:03:24 Connected
17:03:25 Synchronisation successful
17:03:25 Scan completed
17:04:08 Creating working directory...
17:04:08 Created
17:04:08 Starting update of 'date_cmd-53.11.lha'
17:04:08 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:04:08 Connected
17:04:08 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:04:08 Connected
17:04:08 Preparing to unarchive: date_cmd-53.11.lha
17:04:08 Archive unpacked successfully
17:04:08 Trying to locate AutoInstall script..
17:04:08 'AutoInstall' script detected, preparing RollBack...
17:04:08 Executing AutoInstall script...
17:04:09 Script completed without errors
17:04:09 Cleaning up working directory...
17:04:09 Cleaned up without errors
17:04:09 Update finished
17:04:09 Checking for other entries in the same archive...
17:04:09 None found
17:04:09 Starting update of 'Prefs_Time-53.11.lha'
17:04:09 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:04:09 Connected
17:04:09 Trying to connect to: www2.hyperion-entertainment.com on port: 80
17:04:09 Connected
17:04:09 Preparing to unarchive: Prefs_Time-53.11.lha
17:04:09 Archive unpacked successfully
17:04:09 Trying to locate AutoInstall script..
17:04:09 'AutoInstall' script detected, preparing RollBack...
17:04:09 Executing AutoInstall script...
17:04:09 Script completed without errors
17:04:09 Cleaning up working directory...
17:04:09 Cleaned up without errors
17:04:09 Update finished
17:04:09 Checking for other entries in the same archive...
17:04:09 None found
17:04:09 Deleting working directory...
17:04:21 Closing program


Thank you guys and especially thank you... to the one who intervened on the server

_________________
Amiga 1200 2 MB Chip - Turbo 1230 MK3 40 Mhz 32 MB Fast - CF 128 GB - Scandoubler Indivision MK3 - GOEX Drive - WiFi 802.11b - Roms and WB 3.2 - Star LC10 Printer
AmigaOne X5000 2 GHz / 8 GB Ram - SSD 1,3 TB - Radeon R7 250X - AmigaOS4.1 FE
   Report Go to top


(1) 2 »



[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project