Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
42 user(s) are online (27 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 42

more...

Support us!

Recent OS4 Files
OS4Depot.net




(1) 2 »


AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3722
@all

Download
AmigaOS4
AmigaOS3

and then go here for a bunch of supported radio streams.

Quote:

AmigaAMP 3.27 (PPC/OS4.x) and (68k/OS3.9) released
- More bug fixes and stability improvements

o Streaming:
- Added XSPF playlist support.
- Fixed playing MP3 files directly via HTTP.
- Added HTTPS support via AmiSSL.
- Revised stream URL parsing, especially during relocation.
- Revised stream connection error display.
- Fixed string conversion in case converting from UTF-8 fails.
- Fixed connection timeout error requester.

o ReAction:
- Revised equalizer button height.
- Made left hand side and right hand side buttons in main window the same width.
- Time/remain toggle by clicking on time display.

o Skinned:
- Corrected display of character 'a-acute'.
- Fixed right mouse button handling code.

o OGG:
- Fixed error handling while reading OGG files.

o MPEG:
- Fixed amp playback of MPEG 2.0 files (smaller frame size).

o GUI:
- URL string in URL requester is now static.

o Features:
- Added MIDI support by using GUS patches installed in SYS:Utilities/Timi/GUS.
- Added raw ADTS (AAC) support for both streaming and file based playback

Have fun!


Thank you @tomsonic for the ongoing development, for always considering feature requests and ideas and thank you for just being a great guy...

_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Just can't stay away
Joined:
2006/11/29 8:09
From Lyon, France
Posts: 1076
@Raziel

This version has lots of trouble with TuneNet plugins : many do not work anymore

Reverting to 3.26 : all working without any trouble.

_________________
--
AmigaONE X1000 1,8Ghz, 2GB, Sapphire Radeon HD 7700, with Amiga OS 4.1 FE
http://www.amiga-ng.org
   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Quite a regular
Joined:
2007/2/27 10:47
From Gravity well
Posts: 685
@K-L

Do you use the Reaction GUI? As 3.26 has that skin GUI bug that one might forget.

   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Quite a regular
Joined:
2008/10/29 10:20
From Uppsala, Sweden
Posts: 749
Will try it. Thanks.

   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Quite a regular
Joined:
2010/3/28 15:03
From Palencia city of the emptied Spain.
Posts: 658
@Raziel
Thank you for the update!

_________________
Amiga 500 with ROMs 1.3-2.05 and M-Tec AT 500 with hard disk and 4MB Ram.
WinUAE + original AmigaOS 3.5&3.9
Sam440ep 800 MHZ + OS 4.1 F.E.
Sam460ex 1 GHz + OS 4.1 F.E.
MacMini 1.5 GHz + MorphOS 3.13
PowerBook G4 1.65 + MorphOS 3.13
   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3722
@Templario

Do not thank me...

It's @tomsonic who keeps this awesome app going

_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Just popping in
Joined:
2012/2/15 11:05
Posts: 102
Using WinAMP, I really liked how you searched the library, as typing.
Is this a feature that can be implemented in AmigaAMP?

   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Just can't stay away
Joined:
2006/11/29 8:09
From Lyon, France
Posts: 1076
@Thematic

It wouldn't change anything regarding the plugins, would it ?

_________________
--
AmigaONE X1000 1,8Ghz, 2GB, Sapphire Radeon HD 7700, with Amiga OS 4.1 FE
http://www.amiga-ng.org
   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Just can't stay away
Joined:
2006/11/29 8:09
From Lyon, France
Posts: 1076
@Thread

It's ok now, everything is working flawlessly (I kinda mixed my plugins but after a little bit of clean up, all is working as it should).

Thanks Tomsonic !

_________________
--
AmigaONE X1000 1,8Ghz, 2GB, Sapphire Radeon HD 7700, with Amiga OS 4.1 FE
http://www.amiga-ng.org
   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3722
@Cass

Where exactly would you type something in with AmigaAmp?

I have yet to find a window that takes user input (apart from the ASL Requester that lets you choose the music/dirs to be played back, but those would need an overhaul in a system part to work the way you'd like and is out of scope of AmigaAmp)

_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1342
@Raziel

If you read my previous version of this post disregard it. I overlooked an old version of saved prefs which caused AmigaAmp 3.27 to use mpega.library which doesn't appear to work on my system.

My mpega.library is version 2.4 and is the mpega.library clone v 1.7. Is there another version that I should use??





Edited by xenic on 2020/4/5 17:28:34
_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3722
@xenic

Do the following:
1) Start AmigaAmp
2) PD Menu Projects/Prefs
3) Decoder tab
4) Change "Engine" from "mpega" to "internal"

and you'll never have to worry about a wrong mpega version.

I don't even have mpega.library installed anymore, AmigaAmp does it internally as good as any external library can

_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 17:54
From Sanremo
Posts: 1836
i "have" a request if possible or if there is a workaround it would be awesome

i am using the last version available on aminet that's the 3.27 for AmigaOS 4.1. I am very happy that now it support midi files with the GUS library but unfortunatly the GUS library must reside in: SYS:Utilities/Timi/GUS
As i have few megabytes left in my Sys: partition, is there a way, maybe with an assign to make it points somewhere else? or,even better, to choose the path under the preferences of the program?

For the Assign i tried the following command but without luck:

Assign "PROGDIR:Sys:Utilities/Timi/GUS:" Work2:Programmi/Timidity/gus

but it doesn't work..

Any help is really appreciated

   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Just can't stay away
Joined:
2006/12/1 18:01
From Copenhagen, Denmark
Posts: 1162
@nubechecorre

The first argument of Assign needs to be the (virtual) volume name you want to use. So you can't make an assign that is more than a volume name (i.e. a name followed by a colon, no path after the colon).

You could try with MakeLink instead.

Something like:

makelink Sys:Utilities/Timi/GUS Work2:Programmi/Timidity/gus SOFT

It's possible that the filesystem you use (on SYS:) doesn't support softlinks, in which case it won't work.

Also, depending on the version of the makelink command, you may not actually need the SOFT keyword (as it may be default), but it won't harm.

Best regards,

Niels

   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3722
@nubechecorre
@nbache

No need to fiddle around with assigns.

Easy workaround:
1) Copy the GUS patches wherever you want
2) Create a timidity.cfg with
##############################################################################

# Instrument configuration file for timidity
#
# Specify library directory:            dir <directory>
#
# - Multiple library directories may be given. The ones given last will be
#   searched first so you can override them in later configuration files.
#   Extra configuration files and MIDI files will also be searched in these
#   directories.
#
# Set tone bank or drum set to modify:  bank <number>
#                                       drumset <number>
#
# Map program number to patch map:      <program number> <patch name>
#
# - If the patch can't be found in the library directories, TiMidity will 
#   search again with ".pat" appended to the name.
#   Programs without a loaded patch will be silent, except that for
#   banks/drumsets >0, the corresponding patch in  bank/drumset 0 will
#   be used (if one exists).
#
# Read another configuration file:      source <file name>
#

source MyHDD:MyStuff/GUS/Myconfig.cfg

and place it in the directory where AmigaAmp's binary is.

3) Create or copy "Myconfig.cfg" to the GUS patches directory
(It consis of all the patches you use and should come with the GUS patches anyway BUT with the path to them pointing to your installed path)
e.g.
# Some comments

bank 0

0 MyHDD
:MyStuff/GUS/acpiano.pat amp=125
1 MyHDD
:MyStuff/GUS/britepno.pat amp=115
2 MyHDD
:MyStuff/GUS/synpiano.pat amp=115
...
and 
so on


Doing it like this since the betas supported MIDI and works like a charm.

Have fun and stay healty


Edited by Raziel on 2020/4/6 22:50:11
_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 17:54
From Sanremo
Posts: 1836
@Raziel

First of all thanks for the reply

May you help me please? i get lost, sorry pal but i am really a newbie about midi and timidy. I just installed Timidy and, if i remember well, i just did an assign and so i can play midi file using gus library(is it correct to call gus directory a library of sound?) and hear midi sound when i play doom.

I didn't know, reading the config file, that I can improve the gus library with better sound fonts??

About AmigaAmp, sorry pal, but I didn't understand exactly what I have to do..

1) I have my Timidity installation with inside the gus directory in the Work2:Musica/Timidity (that's the path)

2) i create a timidity.cfg file with the text you put above and then? where I put that config file?

3) and sorry here i create the myconfig.file and then?

if you wish i can send you an email ..

Thanks

   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a dying planet
Posts: 3722
@nubechecorre

Let's see.

You installed timidity, so you have a timidity.cfg file inside the install dir, I assume?

Copy the following to a file called timidity.cfg and save it into the directory where AmigaAmp's binary resides
# MIDI configuration for AmigaAmp

source Work2:Musica/Timidity/timidity.cfg

Make sure that timidity.cfg (the one from your installation) is really there, or adapt the path.

That's all there is actually.
If timidity.cfg (the one from your installation) is correctly set up (and if doom is working for you then I assume it is) you should get MIDI playback from AmigaAmp.

NB: I know that using two timidity.cfg files is pretty puzzling, but unfortunately AmigaAmp relies on the name, as it is built to work (only) with a timidity installation.
(Well, not really, if you follow the steps in my earlier post you can use whatever supported patches without the need of installing the whole timidity)


Edited by Raziel on 2020/4/6 23:22:42
_________________
People are dying.
Entire ecosystems are collapsing.
We are in the beginning of a mass extinction.
And all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth.
How dare you!
– Greta Thunberg
   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 17:54
From Sanremo
Posts: 1836
Thanks Raziel,
I followed your instructions but still AmigaAmp didn't work for me but at least i discovered how it runs midi files and I discovered that its timidity.cfg file points to gravis.cfg file which pointed to gus library so i edited the path of that gravis.cfg file (it was very easy with the function search and replace) and with one hit of mouse button I replaced the path for all sound and now it works!
Thanks

   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Quite a regular
Joined:
2007/2/27 10:47
From Gravity well
Posts: 685
@nubechecorre They are called patches. I think it's because, or makes sense since, with MIDI you might be using several of them simultaneously.

   Report Go to top

Re: AmigaAmp thread (news/releases/bugfixes/feature requests)
Just can't stay away
Joined:
2009/5/1 18:57
From Czech Republic
Posts: 1132
@Thematic

Quote:
They are called patches. I think it's because, or makes sense since, with MIDI you might be using several of them simultaneously.

No, I think the term originates in modular synthesis. In the world of modulars, you create sounds by patching the various synth modules using cables; the resulting sound is traditionally called a "patch". Non-modular synthesis adopted the term, despite there being no modules or cables.

_________________
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast!

AmigaOne X5000 @ 2GHz / 4GB RAM / Radeon RX 560 / ESI Juli@ / AmigaOS 4.1 Final Edition
SAM440ep-flex @ 667MHz / 1GB RAM / Radeon 9250 / AmigaOS 4.1 Final Edition
   Report Go to top


(1) 2 »



[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project