Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
68 user(s) are online (55 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 68

more...

Support us!

Headlines




(1) 2 3 4 ... 6 »


Atheros WLAN driver success/failures
Not too shy to talk
Joined:
2007/1/6 5:59
Posts: 369
D-Link DWL-G520 doesn't work with Sam Flex

Here is a DSI wich I get when WirelessManager command executes.

http://crashlog.os4depot.net/cl362

(moderator edit - please use the crashlog site if you're going to post full crashlogs - although usually you only need up to and including the stack trace)


Edited by Chris on 2013/6/14 22:20:01
   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2009/12/22 11:16
Posts: 121
We have an ABIT WPL-01 Airpace on X1000 (PCI-E 1x card). We also get an GR after starting the wirelesmanager.

But if we hit "Ignore", it works... And we also have WLAN here ;)

So perhaps a problem which is to solve.

I hope Acube will unlock the PCIe-1x for these kinds of cards (i wrote them, and also the coder of the driver, no response yet).

   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2006/12/5 19:30
Posts: 224
I also had got DSI error, and will post crashlogs etc. when I can. I want to clean up and reinstall and see errors again before I post, as I may have some cross-contamination having both the amikit Prism wifi stuff as well as the Atheros wifi stuff installed and loaded in user-startup.

I'm using this miniPCI card via this desktop adaptor

(The Amikit Prism thing hasn't worked yet either, I presume I must find a PC to update firmware in the wifi card for WPA support)


Edited by billt on 2013/6/14 23:42:10
   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2006/12/1 12:20
From Anzio (Rome), Italy
Posts: 115
Quote:

imagodespira wrote:

I hope Acube will unlock the PCIe-1x for these kinds of cards (i wrote them, and also the coder of the driver, no response yet).

There is no need to "unlock" nothing, the PCIe 1x slot is fully supported since some months now by the AOS4.q kernel.
Do you have any particular problem with such card in the PCIe 1x slot ?

_________________
Max Tretene, ACube Systems Srl, Soft3
   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2008/9/20 23:50
Posts: 65
@utri007

I also have a DWL-G520, and, as the driver manual indicates, it works in my Pegasus-II but not in my A1SE. I currently don't have any ideas on how to debug this. Maybe someone with low-level PPC knowledge could give some advice. I already had to add eieio and sync instructions around register accesses to get the driver working on the Peg-II. The weird thing about the G520 bug is that the instruction pointer seems to end up at zero! Maybe it's interrupt related.

@imagodespira

Sorry, I don't think I got any communication from you. Did you send an email? It does sound like the problem with your card may be easier to debug. I might post a test driver with debugging symbol information.

@billt

What computer do you have? The Prism-II card does indeed need to be reflashed. I don't think AmigaKit-supplied cards were sold already reflashed in the past.

   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2010/1/11 11:57
From Highway 61
Posts: 57
@ncafferkey

No idea of the significance of this, if any, I also had a DSI error. (DWL-G520)

Changed "atheros5000" filename to "atheros" no DSI error

However did have a "Could not open atheros.device unit 0" later.

   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2008/9/20 23:50
Posts: 65
Here's a new version that works with the DWL-G520 in my A1SE (I hope it's not just luck), and here's a debug version.

@imagodespira

I found your email in my spam folder.

   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Not too shy to talk
Joined:
2007/1/6 5:59
Posts: 369
Quote:
Here's a new version that works with the DWL-G520 in my A1SE (I hope it's not just luck), and here's a debug version.


I'll test that tomorrow evening, today I will be smashed, I'm goin to friend's birdhday party.

   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2009/12/22 11:16
Posts: 121
@ncafferkey:

Thanks for the reply, we have the same card in X1000 and Sam460, should it really be a driverproblem? The card is not to find in Sam460, strange ;)


I also could send you a card if you want (and if you have a Sam460 or a System with pci-e)

   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2008/9/20 23:50
Posts: 65
@imagodespira

Please try both new driver versions in your X1000. If you still get the GR, post/send the log from the debug version.

The problem with your Sam is probably different and unrelated to the driver.

I don't have an OS4 system with PCIe (nor even such a PC).

   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2009/12/22 11:16
Posts: 121
where can i get the new drivers? Sent per Email (not received yet... )

   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2008/9/20 23:50
Posts: 65
@imagodespira

The new drivers are linked in post #7. You will need to rename the debug driver to the normal name before use.

   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2009/12/22 11:16
Posts: 121
Thank you, we will test it! (but we also have today a birthday, so it will be tomorrow ;) )

   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2006/12/5 19:30
Posts: 224
Quote:

ncafferkey wrote:

@billt

What computer do you have? The Prism-II card does indeed need to be reflashed. I don't think AmigaKit-supplied cards were sold already reflashed in the past.


I have an AmigaOne XE G4 with DMA fix. I have a PC that I'm hoping to use for firmware updare to Prism card if I get a chance to do that.

   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2010/1/11 11:57
From Highway 61
Posts: 57
Netgear WG311T

Crashlog http://crashlog.os4depot.net/cl363


Edited by Cara on 2013/6/18 13:43:34
   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2008/9/20 23:50
Posts: 65
@Cara, utri007 and others:

Please test this new debug version. There may have been problems with DMA alignment.

   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just can't stay away
Joined:
2012/8/14 13:51
From France
Posts: 1496
Hello Neil,
Any chances, later, to support PCI-E version like DLINK PCI-E DWA556 ?

As I reported you before, it's detected by Ranger but not works, device not detected by Internet Prefs.

Thank you

   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2008/9/20 23:50
Posts: 65
@zzd10h:

Not in the short term. The problem isn't that your card is PCI-E, but that it uses a newer 802.11n-capable chipset. The driver is based on the official Atheros HAL, and I'm not sure if the HAL properly supports 802.11n-capable cards. It will take some time to investigate this, and maybe upgrade the driver to use a newer version of the HAL.

   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2010/1/11 11:57
From Highway 61
Posts: 57
@ Neil

Netgear WG311T

atheros5000 Debug2

http://crashlog.os4depot.net/cl364


   Report Go to top

Re: Atheros WLAN driver success/failures
Just popping in
Joined:
2008/9/20 23:50
Posts: 65
@Cara

The crash occurs while calling the Exec function CachePostDMA(). Here's a *nasty* debug version that will either crash for you as before or hang the program or system. Please report which of these it does, as it will help me find the cause of the problem.

   Report Go to top


(1) 2 3 4 ... 6 »



[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project