Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
83 user(s) are online (63 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 83

more...

Headlines






[solved] warpview (or other warp3d stuff)
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 22:28
From Germany
Posts: 305
hi.

when i try to show a picture with warpview with os4 final i get:
ERROR: No Warp3D driver available!!!

libs:

5.WorkBench:Libsdir warpall
     WorkBench
:Libs/Warp3D (dir)
          
GFXdrivers (dir)
            
W3D_Picasso96.library
          HWdrivers 
(dir)
            
W3D_Avenger.library W3D_Napalm.library  W3D_R200.library
            W3D_Radeon
.library
  Warp3D
.library


what's wrong?

thanks and
byebye...

edit: changed to solved


Edited by MichaelMerkel on 2007/1/3 23:45:44
_________________
Michael Merkel
(Michael.Merkel@gmx.net Home)
Member of Amiga-Freunde Pfalz, OS4 Welt
   Report Go to top

Re: warpview (or other warp3d stuff)
Just popping in
Joined:
2006/11/23 21:49
From Budapest / Hungary
Posts: 97
Versions/md5sums of your libraries?
What kind of gfx card do you have?
How did you installed OS4 Final? Updating or installing from scratch ?

More info please.

_________________
A1-XE/G4@933+Radeon7500/64MB, A1200BPPC+BVision
AmigaOS4 on both of course.
   Report Go to top

Re: warpview (or other warp3d stuff)
Just popping in
Joined:
2006/11/29 2:39
From Here
Posts: 40
I have another strange problem with WarpView. I know that my Radeon 9100 wasn?t supported in update 4 and I got the same message as MichaelMerkel when trying to run it. But I thought that I should test it in OS4 final.

Now it starts but when I load a picture it gets all distorted with a lots of triangels flashing over the image. I guess my graphics card is still not supported. The strange thing is that WarpView tries to load the picture at all.

(I have ordered a Radeon 9250 now).

   Report Go to top

Re: warpview (or other warp3d stuff)
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 18:02
From Somerset, UK
Posts: 357
Thats right and the symptoms you describe are consistant with warp 3D on an 8500 & 9100. These are essentially the same card and its doubtful they will ever get Warp3D support.

_________________
A1XE, A1200T, X5020, CDTV, CD32 , A500+ A500
OS4.1b / OS3.2b
   Report Go to top

Re: warpview (or other warp3d stuff)
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/29 1:00
Posts: 460
Quote:

Now it starts but when I load a picture it gets all distorted with a lots of triangels flashing over the image. I guess my graphics card is still not supported. The strange thing is that WarpView tries to load the picture at all.


I have the same flashing triangle problem on my ?A1 (Radeon 7000).

   Report Go to top

Re: warpview (or other warp3d stuff)
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 22:28
From Germany
Posts: 305
Quote:

Chip wrote:
Versions/md5sums of your libraries?
What kind of gfx card do you have?
How did you installed OS4 Final? Updating or installing from scratch ?

More info please.


here you ho:

- first of all it worked with update 4
- radeon 9250
- clean installation of os4 final. i also have a "clean partition" (just os4 installed) which i will check again in a few minutes
- versions:
Warp3D.library 52.1 (05.12.2006)
W3D_Picasso96.library 52.1 (05.12.2006)
W3D_Radeon.library 52.1 (05.12.2006)

is there something missing?

byebye...

_________________
Michael Merkel
(Michael.Merkel@gmx.net Home)
Member of Amiga-Freunde Pfalz, OS4 Welt
   Report Go to top

Re: warpview (or other warp3d stuff)
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 22:28
From Germany
Posts: 305
allright... i found the problem (and a solution )

i have a partition which holds the os/workbench called WorkBench:.
all my other programs are on a separate partition called "Programs:"

this also includes some of the "system" paths like fonts: and libs:.

all my additional fonts are in Programs:Fonts and the FONTS: assign is set to
Assign FONTS: Programs:Fonts SYS:Fonts
so that "my" fonts directory is the one where files are copied to when doing a "copy xxx to FONTS:"

the same goes for libs:.

and this is the problem - warp3d does not work, if the libs are not placed in the "first" of the assigns.
so i just copied them from SYS:LIBS to Programs:LIBS and now it all works fine.

strange...

byebye...

_________________
Michael Merkel
(Michael.Merkel@gmx.net Home)
Member of Amiga-Freunde Pfalz, OS4 Welt
   Report Go to top

Re: warpview (or other warp3d stuff)
Just popping in
Joined:
2006/11/24 17:08
From Aachen, Germany
Posts: 178
Quote:

and this is the problem - warp3d does not work, if the libs are not placed in the "first" of the assigns.
so i just copied them from SYS:LIBS to Programs:LIBS and now it all works fine.


Warp3D scans for libraries via a DOS call:

err = IDOS->MatchFirst((STRPTR)"libs:Warp3D/HWdrivers/#?.library", ap);

I assume this doesn't work with added assigns, hence it doesn't find any...

   Report Go to top

Re: warpview (or other warp3d stuff)
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 22:28
From Germany
Posts: 305
Quote:

tfrieden wrote:
Quote:

and this is the problem - warp3d does not work, if the libs are not placed in the "first" of the assigns.
so i just copied them from SYS:LIBS to Programs:LIBS and now it all works fine.


Warp3D scans for libraries via a DOS call:

err = IDOS->MatchFirst((STRPTR)"libs:Warp3D/HWdrivers/#?.library", ap);

I assume this doesn't work with added assigns, hence it doesn't find any...


now the question is if this behaviour of MatchFirst is correct? as those multi-assigns exist shouldn't this be supported somehow?

well, i've got it running - so i just need to remember in case i have to reinstall

byebye...

_________________
Michael Merkel
(Michael.Merkel@gmx.net Home)
Member of Amiga-Freunde Pfalz, OS4 Welt
   Report Go to top





[Advanced Search]



Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project