Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
94 user(s) are online (75 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 93

walkero, more...

Support us!

Headlines

Report message:*
 

SFS problem with FastATA MK-III and 160GB drive

Subject: SFS problem with FastATA MK-III and 160GB drive
by Calgor on 2007/9/1 8:09:37

Hi,

First of all thanks to the author for continually updating this great product, works very well!

I have a problem with SFSFormat and SFSCheck not working properly with FastATA controller.

My config is:
- A1200/030 with FastATA Mk-III
- 160GB IDE HD
- OS3.9BB2
- SFS 1.275
- FastATA drivers v8.4, NOSPLIT, RESIDENT, INTERRUPTS, PIO4
- FastATA drivers before SetPatch in startup-sequence
- NSDPatch disabled for scsi.device and 2nd.scsi.device

I have successfully used SFS with no problems on a 320GB hard drive connected to a CSPPC on a SCSI-IDE bridge, but the FastATA is causing grief.

SFSFormat reports no errors, but some of the partitions (up to 50GB in size) above 8GB have errors when using SFSCheck, and with these errors the partition remains uninitialized. Formatting one partition sometimes causes another to have errors:

Checking RootBlocks
Incorrect block type at block XXXXX. Expected was 0x53465300 but it was 0x42544d50.

Checking Bitmap at block YYYYY (....)
Incorrect block type at block ZZZZZ. Expected was 0x42544d50 but it was 0x53465300.

SFSQuery and SFSCheck report NSD 64bit is being used.

I have been at this for a little while with Elbox, but so far they haven't been able to get it to work.

FFS above 137GB with 300MB partition works fine and I have had no problems with it. SFS above 137GB with 300MB partition has same problems as above.

Thanks!

Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project