Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
40 user(s) are online (25 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 40

more...

Headlines

 
  Register To Post

[RESOLVED] Power Over E-SATA and SAM440EP working !!
Quite a regular
Quite a regular


See User information
Hello,

I have installed this hardware:

http://www.delock.de/produkte/gruppen ... 61824.html?setLanguage=FR

or

http://www.delock.de/produkte/gruppen ... TAp_5VSLASH12V_61725.html

on the SAM440EP on REDONE tower (MAPOWER KC3000).

ETIT: Click on the flags for your langage.


Power-Over-ESATA is new. no need to powered the extarnal hardware, all is on the external SATA cable.

The slot have a 4 wire power supply from the main power supply and of course a ESATA connector (and this one also an USB external connector).


with the internal power suply 4 wire and the internal sata cable on the last 2 free SATA connector and with the internal USB cable fitted on the last USB1 connector on the SAM MB, nothing work. No led activity on the external HD.

this problem even when rebooting the SAM440ep.


For me, theorically just need the internal 4 wires power supply and the internal SATA cable.


I'm searching:

- People who actually allready use PO-E-SATA on their amiga for advices.

- Suggestions about things to active on the Uboot or somewhere else or maybe impossible to do that because hardware problem like the MB or thigs not supported on the Uboot untill now or the power supply or.........


NOTE: I use a PicoPSU 80W who deliver 5V and 12V. I don't think Its a power supply problem...

Thanks for your help


First, allready someone use P-O-E-SATA on his amiga ???

P-O-E-SATA = Power Over E-SATA 5V/12V


Edited by Mrodfr on 2010/10/22 8:18:20
Edited by Mrodfr on 2010/10/22 8:39:07
A1200+Mediator+VooDoo3+060/50+96mo+IIYAMA 17"+CD,CDRW,ZIP SCSI-KIT
SAM440EP on Mapower 3000+AOS4.1

Amiga Docs Disk Preservation Project
Go to top
Re: Power Over E-SATA and SAM440EP: not working here ??
Amigans Defender
Amigans Defender


See User information
@Mrodfr
Did you try sending an email to ACube?

ExecSG Team Lead
Go to top
Re: Power Over E-SATA and SAM440EP: not working here ??
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@ssolie

I have planned to do that but first I must test if power supply arrive to the little hardware with a multimeter.

Apparently, no power supply (because the HD never have his led blink) and maybe It's caused because I use a PicoPSU (but I don't think It's the cause....).

Just ideas one after another

The little hardwra eare cheap and interesting to have one or more external PowerOver E-SATA and even one additionnal USB but unfortunately I haven't managed to make this hardware working untill now...

A1200+Mediator+VooDoo3+060/50+96mo+IIYAMA 17"+CD,CDRW,ZIP SCSI-KIT
SAM440EP on Mapower 3000+AOS4.1

Amiga Docs Disk Preservation Project
Go to top
Re: Power Over E-SATA and SAM440EP: not working here ??
Just popping in
Just popping in


See User information
@Mrodfr

Hi, I have the same card from delock and it works perfectly in my Sam440ep. I guess, you don't have an appropriate power-over-eSata cabel! A normal eSATA cabel is not enough, because the wires for the power supply are missing then. So, you need an eSATAp cabel.

regards,
nexus

Go to top
Re: Power Over E-SATA and SAM440EP: not working here ??
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@nexus

In fact, I have discovered and followed your old thread on amigaworld, about this subject

With the slot, I have also baught this 2.5" case and use the external Power-Over-E-SATA cable, who came on the package.

http://www.delock.de/produkte/gruppen ... 42465.html?setLanguage=EN


I have planned to make one picture or two when the little hardware will work


EDIT: Work fine now (the external HD now blink).

When I have fitted the molex to 4 wires power supply cable, the red wire on the molex, who came from the picoPSU, go back inside his connector.

The result is just 12V from the Yellow and nothing on the Red (5V). Again a damned molex made in China.


Now working fine!!!!.


COPY SPEED:

block 512: 12 mo/s -> 720 mo/min.
block 1024: 13 mo/s -> 780 mo/min.

NOTE: Need to save also the setting of the first HD (ready(!) (because last lun checked when just one HD).


Question: What is the max partition size with SFS, SFS2, FFS ??


Edited by Mrodfr on 2010/10/22 5:47:35
Edited by Mrodfr on 2010/10/22 7:50:08
Edited by Mrodfr on 2010/10/22 8:15:22
Edited by Mrodfr on 2010/10/22 8:20:40
Edited by Mrodfr on 2010/10/22 8:34:18
Edited by Mrodfr on 2010/10/22 8:43:44
A1200+Mediator+VooDoo3+060/50+96mo+IIYAMA 17"+CD,CDRW,ZIP SCSI-KIT
SAM440EP on Mapower 3000+AOS4.1

Amiga Docs Disk Preservation Project
Go to top
Re: Power Over E-SATA and SAM440EP: not working here ??
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@Mrodfr

Just to said I have posted 3 pictures about the work done on my SAM tower to put a Power Over E-SATA expansion.

http://www.amigans.net/uploads/photos/326.jpg

http://www.amigans.net/uploads/photos/327.jpg

http://www.amigans.net/uploads/photos/328.jpg

A1200+Mediator+VooDoo3+060/50+96mo+IIYAMA 17"+CD,CDRW,ZIP SCSI-KIT
SAM440EP on Mapower 3000+AOS4.1

Amiga Docs Disk Preservation Project
Go to top
Re: Power Over E-SATA and SAM440EP: not working here ??
Not too shy to talk
Not too shy to talk


See User information
@Mrodfr

don't go over 96-100gb/partition on SFS despite the docs stating 128gb/partition or you'll get read errors and maybe data loss by going beyond that threshold.

Go to top
Re: Power Over E-SATA and SAM440EP: not working here ??
Quite a regular
Quite a regular


See User information
@Vulture

Some peoples advised me to use sfs/02 (more than 128go) but allways use 512 bytes as blocks.

A1200+Mediator+VooDoo3+060/50+96mo+IIYAMA 17"+CD,CDRW,ZIP SCSI-KIT
SAM440EP on Mapower 3000+AOS4.1

Amiga Docs Disk Preservation Project
Go to top

  Register To Post

 




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 ( 0 members and 1 Anonymous Users )




Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project