Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Sections

Who's Online
26 user(s) are online (13 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 26

more...

Headlines

Forum Index


Board index » All Posts (fastbit66)




System freezes with AmigaOS 4.1 FE with Radeon 9200 PCI gfx board
Just popping in
Just popping in


Hi Amiga lovers!

I have aproblem with AmigaOS 4.1FE.
I have a SAM440ep with a Radeon 9200 PCI gfx card.
With update 6 everything ran fine.

My system freezes after loading the Wb Screen

This is what I could figure out so far - but now I am lost..

I commented LoadMonDrvs out in startup-sequence.
Then the system starts with boot sound an everything else.
I looked into the screenmodes and there are only the lower vga modes listed.
That's ok because of not loading the drivers.

I can now open a shell and load the drivers with the command 'LoadMonDrvs'
That goes well and system still running ok.
Now when I go back to screenmode prefs van see all modes available up to 1920x1080

If I say 'test the mode 1920x1080' the mode switches to this resolution and shows the test pic
and the dialog saying 'if mode is ok click ok to save' . But this is it
System freezes completely - cannot even move the mouse anymore nor save the mode.

But I recognized two issues: My gfx board is named Board-0. Up to update 6 it was always named Radeon 9200 SE.
Second is in devs/montitors. I only can see a Monitor named NONE with almost anything disabled in the information tab. I tried to do auto-reconize monitor but this didn't help.

Have you any further ideas!

Thanx so much!

Andi


Go to top


Re: AmiWest 2012 News?
Just popping in
Just popping in


@rogue

+1 !!!!

Absolutely witin your opinion.

Go to top


Re: AmigaOS4.1 Update on SAM440EP - system freezzes on workbench launch
Just popping in
Just popping in


@ALL


Thank you very much for all your help and suggestions!

Unfortunately I still couldn't get it to work

I tried all you mentioned - in addition I tried to uncomment some usb stuff in kicklayout
but that doesn't help either!

I will now try the hyperion message boards - I signed in an Hans-Jörg Frieden has just activated my account.

I hope they can help me - I really like to try out MUI OWB an the upcoming Timberwolf - and I think
for these gimmicks Update3 is a pre-condition.

If I can't make it in anyway I will do a fall-back to Update2 - hope this willt not be necessary for the future!

BUT - I never will stop using AmigaOS 4.x !!!!

Thanx a lot so far guys!

See you on AMIGAOS !!!

Andi

Go to top


AmigaOS4.1 Update on SAM440EP - system freezzes on workbench launch
Just popping in
Just popping in


Hello fellow Amigans!

I have installed Update 3 from Hyperion and I ran into trouble.

On system boot I can see the new Splash Screen but after it when Workbenches launches the system completely freezes. All I get is a grey WB background. I can see my partitions Workbench, Work , Work2 and Ram Disk.
In the middle of the scree I can see AmiDock trying to load its contents but stops with just 2 Icons. That's all - same behaviour everytime I try to boot.

I have tried to boot without keyboard and mouse - same result.

With Update 2 I had no problems.

Please - can someone give me a hand where to start looking for the problem?

I have a SAM 440EP with aRadeon 9250 gfx card.

P.S. I have completely installed a fresh System beginning with formating dh0: and installing from Update 1 CD. An then withot chnging something straight update 2 anf then update 3.

Thank you very much for your time!

Andi

Go to top


Re: I2C port with Amiga OS 4.x
Just popping in
Just popping in


@ALL

Thanx a lot for your answers and hints.
I try to write to ACube.
Maybe they can provide some information to reach the goal !

Greets
Andi

Go to top


I2C port with Amiga OS 4.x
Just popping in
Just popping in


Hello Guys !

Is it possible to acces the i2c and spi/i2c ports on SAM440ep with Amiga OS4.1.1 U2?

Thanx a lot for your time!

Andi

Go to top


Re: USB to sreial Adapter with AmigaOS4.x
Just popping in
Just popping in


@ALL

Hey - thanx a lot for all your submissions!
I will see how to accomplish my project on the SAM!

Amige 4 ever !
andi

Go to top


USB to sreial Adapter with AmigaOS4.x
Just popping in
Just popping in


Dear Amiga friends !

I have a SAM440 Board running with Amiga 4.1 Update 2.
I want to develop a small application with a Reaction GUI that is able to receive a simple byte stream from a serial Multimeter device.
Now my question is: Does somenone of you know if there is a USB to serial adapter that can be operated with Amiga OS4.1 ?

Thanx in advance !
Greets Andi

Go to top


Re: Amiga OS 4.1 comes to new SAM460ex Board from ACube :-)
Just popping in
Just popping in


@TrevorDick

Yes - the more possible hardware we have to run AmigaOS 4.x the better for all Amigans.

But I 'm really looking foreward to get an Amiga X1000

Go to top


Re: Amiga OS 4.1 comes to new SAM460ex Board from ACube :-)
Just popping in
Just popping in


@xenic

Well yes you're right!
When I first read the specs I thought there's one SATA2 Connector in addition to the the Sata(1) ports - but now i took a closer look to the diagrams in the user manual of the SAM460ex board.
I can't see any other SATA ports - there's only that one SATA2 connector !!

Really strange - hmmmm....... So i guess you must use an SATA port expander in the PCI-e slot to connect more devices. There are also multipliers that allow multiple storage devices to be connected to a single SATA controller port.

Go to top


Amiga OS 4.1 comes to new SAM460ex Board from ACube :-)
Just popping in
Just popping in


Great News!!!

Amiga OS 4.1 comes to new SAM460ex Board from ACube !!!

See: http://acube-systems.biz/index.php?page=news

andi

SAM440 AmigaOS 4.1 Update2

Go to top


Re: Help with simple tcp/ip string echo client/server app on AmigaOS 4 [SOLVED]
Just popping in
Just popping in


@cha05e90

Yes - It hink regarding C programming IMHO this book is a good one.
It covers all basics and a lot of advanced topics.

Have fun !!!!!

andi

Go to top


Re: Help with simple tcp/ip string echo client/server app on AmigaOS 4 [SOLVED]
Just popping in
Just popping in


@afxgroup

Oh my god - yes it works !!!

Thank you very much for your hint - i wouldn't have tried to compile this without changings 'cause I thought the headers must be different.

My first little network app on AmigaOS 4

Again - thanx a lot!

Greetings

andi

Go to top


Help with simple tcp/ip string echo client/server app on AmigaOS 4 [SOLVED]
Just popping in
Just popping in


Dear Amigans,

is there a good tutorial to get into the programming with TCP/IP on AmigaOS 4?

I would like to create a simple shell app that sends a string from a client program to a running server. The server shall just print the received string to shell output.

You might want to take a look at the follwing link:

http://openbook.galileocomputing.de/c ... 3fa2ddeff09ac910424931c53

This is an example how to accomplish this on Linux or Windows.
It compiles fine with GCC on Linux (I have tried it)

Could this be adapted on AmigaOS 4 with the latest SDK from Hyperion?
Or can you give a hint where to look/start with this?

Thank you in advance for your time.

Greetings
andi

--------------------------------------------------------------------
Sam440 667 Mhz - Amiga Os 4.1U1
Looking forward to get an Amiga One X1000


Edited by fastbit66 on 2010/4/22 16:49:09
Go to top


Re: Gapless MP3's + Streams (1.19)
Just popping in
Just popping in


@bean

Hi - I installed the 1.19 version of the mp3cast plugin.
It works great here - no gaps any more!
Fantastic work - thank aou very much.

Andi

Sam440 - AmigaOS4.1U1 - ATI 9200 SE gfx board

Go to top


Two new screens from Timberwolf
Just popping in
Just popping in


Yeah ....We have two new screenschots from Timbewolf

Looks really cool !!!

Looking foreward do test the baby !

Shot1: http://www.amigabounty.net/attachments/project/44/timber01.jpg

Shot 2: http://www.amigabounty.net/attachments/project/44/timber02.jpg

See ya....

Andi

Go to top


Re: AmigaOS4.1 U1 - problems with miniGL 2.2
Just popping in
Just popping in


@ALL

I think Dax is right - it seems not to be only a problrm with MiniGL 2.2.

So I changed the thread title accordingly to "Problems with MiniGL and Radeon 9200 SE on SAM440"

Has anyone the same hardware system confiuration
and MiniGL working?

Go to top


Re: AmigaOS4.1 U1 - problems with miniGL 2.2
Just popping in
Just popping in


@DAX
Yes - I agree with you.

I will change the title to "MiniGL problems on Sam440 with ATI 9200 GFX card"

Thanx for the hint !

Go to top


Re: AmigaOS4.1 U1 - problems with miniGL 2.2
Just popping in
Just popping in


@Hans

Hans no luck so far.

In devs/montitors I only have an entry for the ATI 9200 SE card. Sam's soldered chip doesn't appear here at all.
And I dont't have the dual graphic cards setup from Acube-systems since with UBOOT 1.3.1a the 9200 runs without that.
For testing I installed miniGL 2.1 since that runs perfectly in context with the on-Borad chip.
Same behaviour - system stops working - the sound goes like "ratatatatatat" .

In the 9200 tooltype the last entry is INTERRUPT=yes
That seems to be correct.

Tomorrow I plug the card into a Linux machine to test if 3D is possible at all.

Andi

Go to top


Re: AmigaOS4.1 U1 - problems with miniGL 2.2
Just popping in
Just popping in


@Raziel

What system do you have?

Andi

Go to top



TopTop
(1) 2 »




Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project