Home  
Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
93 user(s) are online (74 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 92

xenic, more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net





Enhancer sound.datatype pause/resume
Just popping in
Joined:
2015/9/28 23:42
From Bettendorf, IA, USA
Posts: 114
if (!SoundPause)
{
    
IDataTypes->DoDTMethod(SoundObject,NULL,NULL,DTM_TRIGGER,NULL,STM_PAUSE,NULL);
    
SoundPause=TRUE;
}
else
{
    
IDataTypes->DoDTMethod(SoundObject,NULL,NULL,DTM_TRIGGER,NULL,STM_RESUME,NULL);
    
SoundPause=FALSE;
}


This code works, but when resume the audio is partially garbled. Almost like it is playing from 2 spots, just slightly off, at the same time.


sound.datatype 53.27, X5000.

   Report Go to top

Re: Enhancer sound.datatype pause/resume
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1217
@mritter0
Quote:
This code works, but when resume the audio is partially garbled. Almost like it is playing from 2 spots, just slightly off, at the same time.

The problem could be in one of the sound datatypes (WAV, 8SVX, mpega etc). What type of sound are you playing?

_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: Enhancer sound.datatype pause/resume
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1217
@mritter0
I added your pause and resume code to a small playsound program. I added a small AmigaDOS Delay() before pausing the play and a small AmigaDOS Delay() before resuming sound play. I used a 5 second 8SVX vocal message and converted that message to RIFF-WAV for testing. I tested with the OS4FE 8SVX and WAV datatypes; then tested with the Enhancer WAV datatype. In all cases the Enhancer sound.datatype was used.

The OS4 8SVX and WAV datypes seemed to skip a fraction of a second of the sound when play was resumed but the sound played normally.

When I performed the same test with the Enhancer WAV datatype, the sound play resumed with the same garbling you described.

I can confirm the garbling problem with the Enhancer WAV datatype when the sound play is paused and then resumed.

_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: Enhancer sound.datatype pause/resume
Just popping in
Joined:
2015/9/28 23:42
From Bettendorf, IA, USA
Posts: 114
I was playing/testing with MP3s and WAVs from Enhancer Pack. Same garbled with both types.

_________________
Workbench Explorer - A better way to browse drawers
   Report Go to top

Re: Enhancer sound.datatype pause/resume
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1217
@mritter0
As I mentioned in your "Change datatype volume" topic, when I switched to the OS4 sound.datatype, I wasn't getting any pause at all. I might retest all this tomorrow to see if I tested correctly.

_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: Enhancer sound.datatype pause/resume
Just popping in
Joined:
1/29 13:52
From Harrogate, UK
Posts: 3
@xenic

Quote:
As I mentioned in your "Change datatype volume" topic, when I switched to the OS4 sound.datatype, I wasn't getting any pause at all. I might retest all this tomorrow to see if I tested correctly


I don't believe the OS data type supports anything other than play and stop, so you might never get it working.

I'll investigate the jitter. I got this early on in development, but thought I'd resolved it - I've not had any issue for a while, but that doesn't mean I've not just been lucky.

   Report Go to top

Re: Enhancer sound.datatype pause/resume
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1217
@sierratu
Quote:
I'll investigate the jitter. I got this early on in development, but thought I'd resolved it - I've not had any issue for a while, but that doesn't mean I've not just been lucky.

To me the sound play after a pause sounds like it started from 2 different points but that be what you refer to as 'jitter'.

_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top





[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project