Home  
Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
47 user(s) are online (36 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 46

salass00, more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net



« 1 ... 3 4 5 (6) 7 8 9 »


Re: Enhancer Bug thread
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains
Posts: 2854
@amigakit

Any reason why the AmiPDF bug fix didn't make it into this release?

_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr. John Zoidberg
   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2006/12/4 23:15
Posts: 1833
@Raziel

Which bug fix are you refering to?


_________________
Blender For OS4.x : Blues : Walker Broad
   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains
Posts: 2854
@broadblues

The very first post in this very thread

_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr. John Zoidberg
   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains
Posts: 2854
Bug in

MultiEdit 1.5 (28.05.2017)

Steps to reproduce: (Exact steps, otherwise this bug won't come up)

1) Start MultiEdit

2) (from the Menu or the button) open a file that is bigger in size than the scroll bar of MultiEdit's window
i.e. i'm using "System:Prefs/Env-Archive/contextmenus.cfg"
(Do NOT drag&drop it into the MultiEdit window, it needs to loaded from the menu, otherwise it won't come up)

3) After the file has been loaded, without clicking anywhere else, click on the "Search" button (it needs to be the icon, using the PD menu doesn't make the bug appear)

4) Type "exchange" in the Search field (pressing Enter afterwards makes no difference) and then "Find next"
The Search window will stay open, the Text will be scrolled up until "Exchange" will be visible and marked in the last line.

5) Again, without clicking anywhere else, click ONCE INSIDE the marked area that is now "Exchange".

MORE TESTS reveal that you should click exactly on the "c" in Exchange to triiger the bug 100%...it gets stranger by the minute...

The marked area will vanish and the cursor will appear.

6) Type ONE LETTER (i.e."r") and nothing else.


From now on the cursor will not be movable anymore with the keyboards cursor keys!(
UP, DOWN, RIGHT, LEFT won't trigger any movement)

Only if one either types another letter or mouse clicks somewhere else in the text it will become available again.

Very strange bug as i can only make it happen with these exact steps.

Dragging and dropping the file won't make it happen, using the PD menu for Searching won't make it happen, clicking somewhere else than inside the marked area won't make it happen, having a text file smaller than the scrollable area of MultiEdit won't make it happen.

Have fun chasing this one

P.S: There is a debug version of MultiEdit...where does it debug to and what?
Can i use the debug version with my bug to give more in formation?


Edited by Raziel on 2017/7/24 8:26:33
_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr. John Zoidberg
   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just popping in
Joined:
2008/5/13 19:08
From Copenhagen, Denmark
Posts: 31
I get occasional crashes with the new PTP file transfer utility on my X5000. The system just locks when it its nearing the end of loading the content on my iPhone 7.

By occasional I mean once every 3-5 times I use it. Especially the first couple of time I used it, it was bad and the crashes were almost every time. After about 20 tryes it is every 3-5 times.

I think it is the USB driver or something that crashes so I am no sure if it is PTP that causes the crash but below are the serial debug from two of the crashes.

Crash 1

Open PTP Graphics

Dump of context at 0xEFFED7C0

Trap type
DSI exception

Exception Syndrome Register 
(ESR): 0x00800000

Machine State 
(raw): 0x0002D030

Machine State 
(verbose): [Critical Ints on] [ExtInt on] [User] [IAT on] [DAT on

DSISR00800000  DAR00000004

No matching page found

Temporary stack trace
:

#0: in module kernel-test+0x00017C84 (0x01817C84)

#1: in module usbsys.device+0x00003CF0 (0x01DE7A10)

#2: in module usbsys.device+0x000045C0 (0x01DE82E0)

#3: in module kernel-test+0x0001C760 (0x0181C760)


Crashed taskUSB stack (0x6FF17370)

DSI verbose error descriptionPage not found in hash table (page fault)

Access not allowed by page protection (protection violation)

Access was a load operation

 0
01DEB6E0 6FEC5ED0 00000002 021728D4 5A447010 0002D030 022D4E1C 00000018

 8
FFFFFFFF 00000000 00000000 6FEC5EF0 53ADB553 0000000D 02120000 021262D4

16
0212638A 02126365 02126345 02120000 6FED14A0 021728D4 021263C2 02126334

24
00000000 00000018 0212646E 40000000 021728D4 5A447010 6FF9DB10 55EE5CC0

CR
33ADB559   XERC000006F  CTR01817C7C  LR01DEB6F4

DSISR
00800000  DAR00000004


Disassembly of crash site
:

 
01817C7491490000   stw               r10,0(r9)

 
01817C784E800020   blr               

 01817C7C
81240000   lwz               r9,0(r4)

 
01817C8081440004   lwz               r10,4(r4)

>
01817C8491490004   stw               r10,4(r9)

 
01817C8881240004   lwz               r9,4(r4)

 
01817C8C81440000   lwz               r10,0(r4)

 
01817C9091490000   stw               r10,0(r9)

 
01817C944E800020   blr               

 01817C98
80640008   lwz               r3,8(r4)

Dump of context at 0xEFFDD3E0

Trap type
DSI exception

Exception Syndrome Register 
(ESR): 0x00800000

Machine State 
(raw): 0x0002D030

Machine State 
(verbose): [Critical Ints on] [ExtInt on] [User] [IAT on] [DAT on

DSISR00800000  DAR00000004

No matching page found

Temporary stack trace
:

#0: in module kernel-test+0x00017C50 (0x01817C50)

#1: in module ehci.usbhcd+0x000034F4 (0x01E1CF54)

#2: in module ehci.usbhcd+0x0000762C (0x01E2108C)

#3: in module kernel-test+0x0001C760 (0x0181C760)


Crashed taskEHCI Controller Task Unit 1 (0x6FF17490)

DSI verbose error descriptionPage not found in hash table (page fault)

Access not allowed by page protection (protection violation)

Access was a load operation

 0
01E2212C 6F9B8E50 00000002 6FED0968 5585216C 0002D030 022D4E1C 022D4E8C

 8
571C4B10 6FED0964 00000000 5D96CA5E 33ADB933 0000000D 00000000 55852090

16
00000000 00000000 00000009 431BDE83 000F4240 00000000 55852090 55852098

24
00000001 FFFFFFDF 0212B830 6FED17A0 5585216C 0238B16C 5A44705C 55852090

CR
33ADB939   XERE000006F  CTR01817C2C  LR01E22140

DSISR
00800000  DAR00000004


Disassembly of crash site
:

 
01817C407D234B78   mr                r3,r9

 01817C44
91440000   stw               r10,0(r4)

 
01817C4881490000   lwz               r10,0(r9)

 
01817C4C81290004   lwz               r9,4(r9)

>
01817C50912A0004   stw               r9,4(r10)

 
01817C544E800020   blr               

 01817C58
38600000   li                r3,0

 01817C5C
4E800020   blr               

 01817C60
81230000   lwz               r9,0(r3)

 
01817C6481430004   lwz               r10,4(r3)


Kernel command lineserial debuglevel=5


Registers pointing to code
:

r0 native kernel module ehci.usbhcd+0x000086cc

r6 
native kernel module kernel-test+0x00ad4e1c

r7 
native kernel module kernel-test+0x00ad4e8c

r24
module CLASSES:gadgets/thumblist.gadget at 0x00000001 (section 0 0xFFFFFFDC)

r26native kernel module ehci.usbhcd+0x00311dd0

r29
native kernel module ehci.usbhcd+0x0057170c

ip 
native kernel module kernel-test+0x00017c50

lr 
native kernel module ehci.usbhcd+0x000086e0

ctr
native kernel module kernel-test+0x00017c2c


Stack trace
:

(
0x6F9B8E50native kernel module kernel-test+0x00017c50

(0x6F9B8ED0native kernel module ehci.usbhcd+0x000086e0

(0x6F9B8F40native kernel module ehci.usbhcd+0x0000762c

(0x6F9B8FD0native kernel module kernel-test+0x0001c760


Disassembly of crash site
:

 
01817C407D234B78   mr                r3,r9

 01817C44
91440000   stw               r10,0(r4)

 
01817C4881490000   lwz               r10,0(r9)

 
01817C4C81290004   lwz               r9,4(r9)

>
01817C50912A0004   stw               r9,4(r10)

 
01817C544E800020   blr               

 01817C58
38600000   li                r3,0

 01817C5C
4E800020   blr               

 01817C60
81230000   lwz               r9,0(r3)

 
01817C6481430004   lwz               r10,4(r3)

Stack pointer (0x6F9B8E50is inside bounds

Redzone is OK 
(4)


68k register dump

DATA
00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000

ADDR
00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000

Page information
:

Page not found




Kernel command line
serial debuglevel=5


Registers pointing to code
:

r0 native kernel module usbsys.device+0x000079c0

r3 
native kernel module kernel-test+0x009728d4

r6 
native kernel module kernel-test+0x00ad4e1c

r14
native kernel module sii3114ide.device.kmod+0x00371ec0

r15
native kernel module usbsys.device+0x003425b4

r16
native kernel module usbsys.device+0x0034266a

r17
native kernel module usbsys.device+0x00342645

r18
native kernel module usbsys.device+0x00342625

r19
native kernel module sii3114ide.device.kmod+0x00371ec0

r21
native kernel module kernel-test+0x009728d4

r22
native kernel module usbsys.device+0x003426a2

r23
native kernel module usbsys.device+0x00342614

r26
native kernel module usbsys.device+0x0034274e

r28
native kernel module kernel-test+0x009728d4

ip 
native kernel module kernel-test+0x00017c84

lr 
native kernel module usbsys.device+0x000079d4

ctr
native kernel module kernel-test+0x00017c7c


Stack trace
:

(
0x6FEC5ED0native kernel module kernel-test+0x00017c84

(0x6FEC5EF0native kernel module usbsys.device+0x000079d4

(0x6FEC5F50native kernel module usbsys.device+0x000045c0

(0x6FEC5FD0native kernel module kernel-test+0x0001c760


Disassembly of crash site
:

 
01817C7491490000   stw               r10,0(r9)

 
01817C784E800020   blr               

 01817C7C
81240000   lwz               r9,0(r4)

 
01817C8081440004   lwz               r10,4(r4)

>
01817C8491490004   stw               r10,4(r9)

 
01817C8881240004   lwz               r9,4(r4)

 
01817C8C81440000   lwz               r10,0(r4)

 
01817C9091490000   stw               r10,0(r9)

 
01817C944E800020   blr               

 01817C98
80640008   lwz               r3,8(r4)

Stack pointer (0x6FEC5ED0is inside bounds

Redzone is OK 
(4)


68k register dump

DATA
00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000

ADDR
00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000

Page information
:

Page not found



Crash 2

Open PTP Graphics

Dump of context at 0xEFFED7C0

Trap type
DSI exception

Exception Syndrome Register 
(ESR): 0x00800000

Machine State 
(raw): 0x0002D030

Machine State 
(verbose): [Critical Ints on] [ExtInt on] [User] [IAT on] [DAT on

DSISR00800000  DAR00000004

No matching page found

Temporary stack trace
:

#0: in module kernel-test+0x00017C84 (0x01817C84)

#1: in module usbsys.device+0x00003CF0 (0x01DE7A10)

#2: in module usbsys.device+0x000045C0 (0x01DE82E0)

#3: in module kernel-test+0x0001C760 (0x0181C760)


Crashed taskUSB stack (0x6FF17370)

DSI verbose error descriptionPage not found in hash table (page fault)

Access not allowed by page protection (protection violation)

Access was a load operation

 0
01DEB6E0 6FEC5ED0 00000002 021728D4 5DCA3F10 0002D030 022D4E1C 00000018

 8
FFFFFFFF 00000000 00000000 6FEC5EF0 53ADB553 0000000D 02120000 021262D4

16
0212638A 02126365 02126345 02120000 6FED14A0 021728D4 021263C2 02126334

24
00000000 00000018 0212646E 40000000 021728D4 5DCA3F10 6FF9DB10 5E9BB780

CR
33ADB559   XERC000006F  CTR01817C7C  LR01DEB6F4

DSISR
00800000  DAR00000004


Disassembly of crash site
:

 
01817C7491490000   stw               r10,0(r9)

 
01817C784E800020   blr               

 01817C7C
81240000   lwz               r9,0(r4)

 
01817C8081440004   lwz               r10,4(r4)

>
01817C8491490004   stw               r10,4(r9)

 
01817C8881240004   lwz               r9,4(r4)

 
01817C8C81440000   lwz               r10,0(r4)

 
01817C9091490000   stw               r10,0(r9)

 
01817C944E800020   blr               

 01817C98
80640008   lwz               r3,8(r4)

Dump of context at 0xEFFDD3E0

Trap type
DSI exception

Exception Syndrome Register 
(ESR): 0x00800000

Machine State 
(raw): 0x0002D030

Machine State 
(verbose): [Critical Ints on] [ExtInt on] [User] [IAT on] [DAT on

DSISR00800000  DAR00000004

No matching page found

Temporary stack trace
:

#0: in module kernel-test+0x00017C50 (0x01817C50)

#1: in module ehci.usbhcd+0x000034F4 (0x01E1CF54)

#2: in module ehci.usbhcd+0x0000762C (0x01E2108C)

#3: in module kernel-test+0x0001C760 (0x0181C760)


Crashed taskEHCI Controller Task Unit 1 (0x6FF17490)

DSI verbose error descriptionPage not found in hash table (page fault)

Access not allowed by page protection (protection violation)

Access was a load operation

 0
01E2212C 6F9B8E50 00000002 6FED0968 5C337E4C 0002D030 022D4E1C 022D4E8C

 8
592144D0 6FED0964 00000000 6F8C0E50 33ADB953 0000000D 00000000 5C337D70

16
00000000 00000000 00000009 431BDE83 000F4240 00000000 5C337D70 5C337D78

24
00000001 FFFFFFDF 0212B830 6FED17A0 5C337E4C 0238B16C 5DCA3F5C 5C337D70

CR
33ADB939   XERE000006F  CTR01817C2C  LR01E22140

DSISR
00800000  DAR00000004


Disassembly of crash site
:

 
01817C407D234B78   mr                r3,r9

 01817C44
91440000   stw               r10,0(r4)

 
01817C4881490000   lwz               r10,0(r9)

 
01817C4C81290004   lwz               r9,4(r9)

>
01817C50912A0004   stw               r9,4(r10)

 
01817C544E800020   blr               

 01817C58
38600000   li                r3,0

 01817C5C
4E800020   blr               

 01817C60
81230000   lwz               r9,0(r3)

 
01817C6481430004   lwz               r10,4(r3)


Kernel command lineserial debuglevel=5


Registers pointing to code
:

r0 native kernel module ehci.usbhcd+0x000086cc

r6 
native kernel module kernel-test+0x00ad4e1c

r7 
native kernel module kernel-test+0x00ad4e8c

r24
module LIBS:mpega.library at 0x00000001 (section 0 0xFFFFFFDC)

r26native kernel module ehci.usbhcd+0x00311dd0

r29
native kernel module ehci.usbhcd+0x0057170c

ip 
native kernel module kernel-test+0x00017c50

lr 
native kernel module ehci.usbhcd+0x000086e0

ctr
native kernel module kernel-test+0x00017c2c


Stack trace
:

(
0x6F9B8E50native kernel module kernel-test+0x00017c50

(0x6F9B8ED0native kernel module ehci.usbhcd+0x000086e0

(0x6F9B8F40native kernel module ehci.usbhcd+0x0000762c

(0x6F9B8FD0native kernel module kernel-test+0x0001c760


Disassembly of crash site
:

 
01817C407D234B78   mr                r3,r9

 01817C44
91440000   stw               r10,0(r4)

 
01817C4881490000   lwz               r10,0(r9)

 
01817C4C81290004   lwz               r9,4(r9)

>
01817C50912A0004   stw               r9,4(r10)

 
01817C544E800020   blr               

 01817C58
38600000   li                r3,0

 01817C5C
4E800020   blr               

 01817C60
81230000   lwz               r9,0(r3)

 
01817C6481430004   lwz               r10,4(r3)

Stack pointer (0x6F9B8E50is inside bounds

Redzone is OK 
(4)


68k register dump

DATA
00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000

ADDR
00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000

Page information
:

Page not found




Kernel command line
serial debuglevel=5


Registers pointing to code
:

r0 native kernel module usbsys.device+0x000079c0

r3 
native kernel module kernel-test+0x009728d4

r6 
native kernel module kernel-test+0x00ad4e1c

r14
native kernel module sii3114ide.device.kmod+0x00371ec0

r15
native kernel module usbsys.device+0x003425b4

r16
native kernel module usbsys.device+0x0034266a

r17
native kernel module usbsys.device+0x00342645

r18
native kernel module usbsys.device+0x00342625

r19
native kernel module sii3114ide.device.kmod+0x00371ec0

r21
native kernel module kernel-test+0x009728d4

r22
native kernel module usbsys.device+0x003426a2

r23
native kernel module usbsys.device+0x00342614

r26
native kernel module usbsys.device+0x0034274e

r28
native kernel module kernel-test+0x009728d4

ip 
native kernel module kernel-test+0x00017c84

lr 
native kernel module usbsys.device+0x000079d4

ctr
native kernel module kernel-test+0x00017c7c


Stack trace
:

(
0x6FEC5ED0native kernel module kernel-test+0x00017c84

(0x6FEC5EF0native kernel module usbsys.device+0x000079d4

(0x6FEC5F50native kernel module usbsys.device+0x000045c0

(0x6FEC5FD0native kernel module kernel-test+0x0001c760


Disassembly of crash site
:

 
01817C7491490000   stw               r10,0(r9)

 
01817C784E800020   blr               

 01817C7C
81240000   lwz               r9,0(r4)

 
01817C8081440004   lwz               r10,4(r4)

>
01817C8491490004   stw               r10,4(r9)

 
01817C8881240004   lwz               r9,4(r4)

 
01817C8C81440000   lwz               r10,0(r4)

 
01817C9091490000   stw               r10,0(r9)

 
01817C944E800020   blr               

 01817C98
80640008   lwz               r3,8(r4)

Stack pointer (0x6FEC5ED0is inside bounds

Redzone is OK 
(4)


68k register dump

DATA
00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000

ADDR
00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000

Page information
:

Page not found

_________________
JAVA (the kind you drink) is a mans best friend!

X5000 betatester
   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2006/12/4 23:15
Posts: 1833
@Raziel

Okay if that's the effect I thhink it is, that wasn't an AmiPDF bug, but a window.class one and is fixed at the OS level.

_________________
Blender For OS4.x : Blues : Walker Broad
   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2006/12/4 23:15
Posts: 1833
@Raziel

The Multiedit.debug contains sysmbls and debug info (stabs) , it does not dump any debug data, the only way it is of use if for gettig better stack traces when MEdit crashes.



_________________
Blender For OS4.x : Blues : Walker Broad
   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1168
I just discovered that the Enhancer 1.3 AmiPDF has a problem/bug that was fixed in the previous version. My account PDF statements don't have any text shown; just mostly blank pages. The XPDF window shows the message: "Couldn't create a font for UniversLTStd-light". It also shows similar messages for other UniversLTStd fonts. This is the same bug I had with the OS4.1FE AmiPDF. The Enhancer 1.3 AmiPDF has the same version number and date as the Enhancer 1.2 AmiPDF but is larger.

Apparently, the Enhancer 1.2 AmiPDF was doing better font substitution because my account PDF statements were readable and there was no error window poping up. OS4.1FE AmiGS also displays readable account PDF statements. Something went wrong with the new AmiPDF.

Here all all the font error messages:

Couldn't create a font for UniversLTStd-Light
Couldn't create a font for Univers_LT_Std_55
Couldn't create a font for Univers_LT_Std_45_LightBold


_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2006/12/4 23:15
Posts: 1833
@xenic

See here for adding font mappings to the config file.

http://www.glyphandcog.com/manuals/XpdfImageExtractCOM/config.html

Add any mappings after the include line in the XPDF settings tab.

Why exactly the mappings aren't there by default I'm not sure, could be because it was built with a different libfreetype to fix the poorer rendering, in which case we there maybe a trade off between mappings and render quality.

PS I'd ask for sample but bank statements are a bit sensitive, do you have any other PDfs with the issue?

PPS Could you run snoopy while load sush a PDF? Looking at the src it's not obvious why it should fail in that particular way. I'd like to workout if it's an aliasing issue or a font comptabilty issue.



Edited by broadblues on 2017/7/24 19:50:47
_________________
Blender For OS4.x : Blues : Walker Broad
   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1168
@broadblues
In the past I've spent hours trying to add fontmapping in the AmiPDF/Settings "Font map" tab. The entries I add are saved in ENVARC:AmiPDF/Settings but have no effect. I tried your method of adding the font mapping in the XPDF settings tab like this:

fontFile UniversLTStd-Light SYS:Fonts/_Ghostscript/n019003l.pfb

When I open AmiPDF I get this error in the error window:

Unknown config file command 'fontFile'

Either I'm doing something wrong or it just doesn't work.

I'll search for a PDF file that produces the same problem as my statements.

EDIT: I spent more than an hour searching for a PDF document with the same fonts and could not be read by the Enhancer 1.3 AmiPDF but could not find any documents on my system or on the Internet . I'll just have to revert to the previous Enhancer AmiPDF.



Edited by xenic on 2017/7/25 15:02:31
_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1168
@Raziel
They also didn't fix the bug I reported regarding opening AmiPDF on another public screen. If I open AmiPDF on a public screen other that Workbench, AmiPDF momentarily brings the Workbench screen to the front before opening on the requested screen. Very ugly and unprofessional.

_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2006/12/4 23:15
Posts: 1833
@xenic

Quote:

They also didn't fix the bug I reported regarding opening AmiPDF on another public screen. If I open AmiPDF on a public screen other that Workbench, AmiPDF momentarily brings the Workbench screen to the front before opening on the requested screen. Very ugly and unprofessional.


I remember looking for that issue and finding that it was caused by the DocViewer C++ class locking the screen before the AmiPDF subclass had processed the arguments, I couldn't see a way arround it at the time.


_________________
Blender For OS4.x : Blues : Walker Broad
   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1168
@broadblues
Quote:
I remember looking for that issue and finding that it was caused by the DocViewer C++ class locking the screen before the AmiPDF subclass had processed the arguments, I couldn't see a way arround it at the time.

I guess the DocViewer C++ class needs fixed? I tested the OS4FE AmiPDF and it appears to do the same thing; only faster and less noticable. The screen-switching is really noticable with all AmiPDF versions if you open AmiPDF on a screen with a different resolution than Workbench. I get a black screen for a second or 2 before AmiPDF opens on the requested screen.


_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1168
I just got a user bug report for my USBSound program (at OS4depot) stating that it will no longer load and use external sound files specified in the program tooltypes. After extensive testing I've determined that USBSound works with the OS4FE sound.datatype installed but does not work with the Enhancer sound.datatype.

In addition, when my program gets the play time attribute using the SDTA_ReplayPeriod tagitem I get this result with the Enhancer sound.datatype:

Sound Seconds: 1600150964
Sound Microseconds: 0
which is absurd.

I get this result with the OS4FE sound.dtatype:
Sound Seconds: 0
Sound Microseconds: 324169
which makes sense for a short notification sound.

USBSound is a bit unusual in that it loads the sound files, closes the files and plays them from memory so that the files aren't locked indefinately. However, it worked fine with the 'official' OS4FE sound.datatype. I hate to disappoint the few users who might have USBSound installed, but I'm not inclined to attempt workarounds for the buggy sound.datatype that might then not work with the OS4FE sound.datatype.

The Enhancer sound.datatype is not backward compatable and needs to be fixed soon.

_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1168
@Raziel
Thanks for reporting the problem with USBSound. For now, I think you'll have to reinstall the OS4FE sound.datatype (and disable the Enhancer datatypes that need it??) or be happy that the internal default notification sound stll works. It's such a small and relatively simple program that I never expected anything could go wrong (so much for assumptions .

_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2006/12/4 23:15
Posts: 1833
@xenic

You mean you are using DTST_MEMORY rather than DTST_FILE?

MultiViewer is doing that and plays sound perfectly using the newer datatype. So it can't simply be that. MultiViewer is playing via the GUI though so that may make a difference if you are using the DTM_TRIGGER method to start it.

Can you provide a short code example which fails so I can make proper bug report for it?






_________________
Blender For OS4.x : Blues : Walker Broad
   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1168
@broadblues
Quote:
You mean you are using DTST_MEMORY rather than DTST_FILE?

Yes. It optionally loads sound files (small ones) into memory and plays them for notification. The default sound is an internal array that was created with a bin2c program and works with DTST_MEMORY even when the loaded files fail.

Quote:

MultiViewer is doing that and plays sound perfectly using the newer datatype. So it can't simply be that. MultiViewer is playing via the GUI though so that may make a difference if you are using the DTM_TRIGGER method to start it.

Can you provide a short code example which fails so I can make proper bug report for it?

It's late in the day here and I'm beat, so I'll put together a code example in the morning and get back to you.

_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1168
@broadblues
I got back to the code sooner than I thought. It turns out I misdiagnosed the problem. The problem is the SDTA_ReplayPeriod bug I mentioned in my earlier post. The program loads the sound file and checks the duration of the sound and rejects the sound if it's too long. I wanted to prevent the user from loading a rediculously long sound file for notification (like a 5 minute song). If I eliminate the play duration check, the loaded sounds play as they did with OS4FE sound.datatype.

There is still a bug to be fixed; it's just a different one that I originally thought.

Below is a minimal example program that you can compile and test with Enhancer sound.datatype and OS4FE sound datatype. Just change the path/filename in the code to an 8svx or aiff sound file on your computer. (wav won't play with OS4FE sound.datatype if you have Enhancer wav datatype installed)
// gcc playtime.c -o playtime -lauto

#include <proto/exec.h>
#include <proto/dos.h>
#include <proto/datatypes.h>
#include <datatypes/soundclass.h>
#include <stdio.h>

int main()
{
    
char *name "ram:ting";
    
Object *dtsound NULL;
    
struct TimeVal timeval = {0,0};

    
dtsound IDataTypes->NewDTObject(name,
                             
DTA_SourceTypeDTST_FILE,
                             
DTA_GroupIDGID_SOUND,
                             
TAG_DONE);
    if (
dtsound)
    {
        if (
IDataTypes->GetDTAttrs(dtsoundSDTA_ReplayPeriod,
                                   (
ULONG)&timevalTAG_DONE))
        {
            
printf("Seconds: %ldn"timeval.Seconds);
            
printf("MicroSeconds: %ldn"timeval.Microseconds);
        }
        
IDataTypes->DisposeDTObject(dtsound);
    }
}

You should find that the program prints a reasonable time with OS4FE sound.datatype and a huge time with Enhancer sound.datatype.

_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2006/12/4 23:15
Posts: 1833
@xenic

Thanks for the xample code, bug confirmed here, I've made a mantis report and assigned it to the author of the datatype.

_________________
Blender For OS4.x : Blues : Walker Broad
   Report Go to top

Re: Enhancer Bug thread
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1168
@broadblues
You could also add the Enhancer wave and mpega (assuming thats the datatype playing MP3 sound files). I was considering changing the USBSound code to calculate the sound play time from the SDTA_SamplesPerSec and SDTA_SampleLength attributes but the Enhancer wave and mpega datatypes return 0 for the sample length.

Also both the Enhancer and OS4FE sound.datatype return incorrect SDTA_SamplesPerSec, SDTA_BitsPerSample & SDTA_SampleLength for CDDA sounds files ripped from a music CD. They return 8 bit samples at 22050 samplerate and questionable sample length. You can include that it a bug report to AmigaKit and the OS4.1 bugzilla.

Here is an expanded version of the example program:
// gcc soundspecs.c -o soundspecs -lauto

#include <proto/exec.h>
#include <proto/dos.h>
#include <proto/datatypes.h>
#include <datatypes/soundclass.h>
#include <stdio.h>

#define TEMPLATE "FILE/A"
enum
{
    
ARG_FILEARG_MAX
};

int GetSoundAttrs(char *name);

int main(int argcchar **argv)
{
    
int32 args[ARG_MAX] = {0};
    
struct RDArgs *argsdata NULL;
    
char *filename NULL;

    
argsdata IDOS->ReadArgs(TEMPLATEargsNULL);
    if (!
argsdata)
    {
        
IDOS->PrintFault(IDOS->IoErr(), "Error");
        return(
RETURN_ERROR);
    }

    
filename = (char *)args[ARG_FILE];
    
GetSoundAttrs(filename);

    return 
RETURN_OK;

}

int GetSoundAttrs(char *name)
{
    
Object *dtsound NULL;
    
struct TimeVal timeval = {0,0};
    
uint32 samplesize 0;
    
uint32 samplerate 0;
    
uint32 soundlength 0;

    
dtsound IDataTypes->NewDTObject(name,
                             
DTA_SourceTypeDTST_FILE,
                             
DTA_GroupIDGID_SOUND,
                             
TAG_DONE);
    if (
dtsound)
    {
        if (
IDataTypes->GetDTAttrs(dtsound,
                                   
SDTA_ReplayPeriod, (ULONG)&timeval,
                                   
SDTA_BitsPerSample, &samplesize,
                                   
SDTA_SamplesPerSec, &samplerate,
                                   
SDTA_SampleLength, &soundlength,
                                   
TAG_DONE))
        {
            
printf("Seconds: %ldn"timeval.Seconds);
            
printf("MicroSeconds: %ldn"timeval.Microseconds);
            
printf("SampleSize: %ldn"samplesize);
            
printf("SampleRate: %ldn"samplerate);
            
printf("SoundLength: %ldn"soundlength);
        }

        
IDataTypes->DisposeDTObject(dtsound);
    }
    return 
RETURN_OK;
}

_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top


« 1 ... 3 4 5 (6) 7 8 9 »



[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project