Home  
Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
77 user(s) are online (59 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 76

Templario, more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net



« 1 2 3 4 (5) 6 »


Re: Workbench Explorer feedback
Just popping in
Joined:
2015/9/28 23:42
From Bettendorf, IA, USA
Posts: 121
@walkero
In v1.3 there is a new option to change the way the datatype info is added. It can be turned off, or get when click on an item.

Dimensions in the status bar makes sense. But now could not always be available. I will think about it.


For GoogleDrive, Dropbox and FTPMount, I am not sure how to check if it is actually mounted or not. I am just scanning the list of devices. Do you know what I should be checking for?


Thanks!

_________________
Workbench Explorer - A better way to browse drawers
   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Just popping in
Joined:
2007/12/5 3:00
Posts: 48
@mritter0

I noticed that it was mounting GoogleDrive too in the same manner as was mentioned earlier. I was wondering if you were doing something special, but I guess it is just waiting to be mounted when searched for.

P.S. Program looks great. Nice work!

   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Home away from home
Joined:
2007/5/19 13:23
From England
Posts: 3487
@mritter0 Quote:
I am just scanning the list of devices.

Are you sure you aren't doing anything more, such as trying to lock a file on the device/volume? (e.g. Disk.info)

"INACTIVE" volumes are supposed to auto-mount only when you attempt to access (e.g. lock or open) a file/folder on them, so that you can access the file/folder (if it exists).

I haven't yet checked whether there is a way to tell if they are marked as INACTIVE, but I would be pretty surprised if there was not... EDIT: I can't find out how to check this, but many AmigaDOS features can be pretty obscure, so there may well still be a way... I wonder if "dvp_Lock" is NULL for such devices?


Edited by ChrisH on 2017/5/29 14:55:38
Edited by ChrisH on 2017/5/29 14:59:37
_________________
Author of the PortablE programming language.
I love using Amiga OS4.1
It is pitch black. You are likely to be eaten by a grue...
   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Just popping in
Joined:
2015/9/28 23:42
From Bettendorf, IA, USA
Posts: 121
@ChrisH
Fixed the mounting issue of inactive volumes.

_________________
Workbench Explorer - A better way to browse drawers
   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Just popping in
Joined:
2015/9/28 23:42
From Bettendorf, IA, USA
Posts: 121
Version 1.3 has been released on Aminet, OS4Depot, AmiUpdate, Amiga On The Lake, and "Check latest version" in Tools menu.


###### [1.3 build 2800] - 2017-06-28
### Added
- Preferences->Datatypes category.
You can now select when to check what datatype a file is, or not at all.
- When scanning a drawer: check all files now when scanning a drawer.
- When select item in list: only once an item is clicked on.
- Never: never.
Also when scanning a drawer:
For images, if Dimensions column is not shown, then no further examination.
For music, if no MP3 columns are shown, then no further examination.
- Preferences->Appearance
- Custom striping background colors for main listbrowser.
- Some preset color schemes.
- Preferences->View style->Date format->Custom
Click on the calendar gadget to open a new window to build a custom date
format template.
- Status bar now shows image dimensions and song time.
- Tools menu->Make link...
Create a soft or hard link.

### Fixed
- When multiple copies are open, the Paste status was not being updated
across all copies.
- When removed a removable device (thumb drive) the current path was changed
incorrectly.
- Bug when Cancel from Preferences, the toolbar became unresponsive.
- Devices that are not active yet are skipped when scanning for devices and
not mounted anymore.
- Workbench items now show protection bits.
- Bug in deleting links was showing wrong name for destination object.
- Changing column widths would revert back to previous size.
- Top row was not being set correctly when switch between tabs.
- Hard links now show correct destination path/item.
- Workbench volumes now show total size.
- Some default strings were showing garbage text.

### Changed
- Details pane can be made a little bit shorter.
- Tab close image. More traditional and slightly bigger.
- Preferences->Appearance "Color" to "Text".
- Preferences->View style rearranged 3 boxes.
- Links are now shown as Soft/Hard Link, not what the destination object is.

### Removed
- Preferences->Appearance->Enable striping effect
Now done with Background color 1 and 2.


Edited by mritter0 on 2017/7/1 18:34:10
_________________
Workbench Explorer - A better way to browse drawers
   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Home away from home
Joined:
2007/9/11 11:31
From Russia
Posts: 4193
Seems all my feature requests and bug reports was deal with, thanks ! :)

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Just popping in
Joined:
2015/9/28 23:42
From Bettendorf, IA, USA
Posts: 121
@kas1e

Yes, almost all of your items. I have already started v1.4 and have 1 or 2 more of your ideas to implement.

@all

Keep the bug reports and suggestions coming.

Still looking for more translators, too.

   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Home away from home
Joined:
2007/5/19 13:23
From England
Posts: 3487
@mritter0
The changes list looks great! Listing of folder contents definitely feels a lot faster now (after changing some settings). So hopely I can now frequently use Workbench Explorer But some small observations:

One 'bug' I noticed is that the Preferences window (which IMHO should be titled Preferences not Windows Explorer!) claims that FTP Mount is NOT installed... but it is! Could this be something to do with me having ACTIVATE=0 ? edit: Yes, this seems to be the cause. Maybe it should say "Not detected" rather than "Not installed"?

What is the effect of it not detecting FTP Mount?

Quote:
For images, if Dimensions column is not shown, then no further examination.
For music, if no MP3 columns are shown, then no further examination.

Perhaps these columns could be marked by a * in Preferences, as this is not obvious without reading your change notes? (Even if it's documented... no-one ever reads the documentation!)

Quote:
You can now select when to check what datatype a file is, or not at all.
...
- When select item in list: only once an item is clicked on.

Are you sure this option is working? Because I didn't notice much difference (6.6 vs 7.5 seconds) when listing the tbimages: folder.

For reference, Filer scans the same folder in 3.7 seconds (i.e. in nearly half the time). Maybe there is some other bottleneck? (e.g. Maybe generating the little (default) icon for all the files?)

I also noticed that the file's datatype doesn't update when it's clicked (selected). That happens only later, when it is DEselected. I guess you are aware of this, and it's just difficult to have it behave any better?

Quote:
- Devices that are not active yet are skipped when scanning for devices and not mounted anymore.

This works great, thanks! I am curious how you did it, because I could not see a way to determine whether a something had been mounted yet...


Edited by ChrisH on 2017/7/15 8:32:03
_________________
Author of the PortablE programming language.
I love using Amiga OS4.1
It is pitch black. You are likely to be eaten by a grue...
   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Not too shy to talk
Joined:
2007/2/6 13:57
From Donostia (SPAIN)
Posts: 366
@ChrisH

About FTPMount issue: If WEx shows 'FTPMount not installed' you can't create/define user defined ftp sites' (last checkbox on such option).

And '..Devices that are not active yet are skipped':
http://forum.hyperion-entertainment.biz/viewtopic.php?f=26&t=3757

   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Just popping in
Joined:
2015/9/28 23:42
From Bettendorf, IA, USA
Posts: 121
@ChrisH

The speed difference between Filer and WEx is mainly creating the lists. There is more going on with WEx behind the scenes.

Changed to "not detected." Good idea.

The datatype updating itself is a happy accident. It is doing it on it's own. I tried to do it manually but became more of a headache. Maybe down the road still...

Javier beat me to the rest.

_________________
Workbench Explorer - A better way to browse drawers
   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Just popping in
Joined:
2015/9/28 23:42
From Bettendorf, IA, USA
Posts: 121
Download it from Aminet, OS4Depot, AmiUpdate, Amiga On The Lake, or most convenient and current: "Check latest version" from the Project menu.



******************************

PLEASE NOTE:

If you use Prefs->Datatypes->When select an item, or Never, then Filmstrip
view style will NOT show any images. And it will not show any files if you
have Prefs->View style->Filmstrip->Show only drawers and images.
If WEx doesn't know what type the file is, then picflow.gadget doesn't, either.

******************************

###### [1.4 build 3100] - 2017-07-13
### Added
- Preferences->Preview->Automatically play sound files.
When Preview Pane is open, you may not want songs to autoplay.
- Preferences->Preview->Sound volume.
Preset the sound volume for preview.
- Preview pane now has a volume slider, loop button, smaller play/stop
button, and play time data.
FLAC still does not show total time.
- Palette requester now has a transparent color and new "System colors" to
pick from.
- Preferences->Preview->Show image details.
Show a line at top of image preview with details about image. Handy if not
using Details pane and Status bar.
- Preferences->Preview->Background color.
Set the background color in the Preview pane when viewing images.
Select Transparent from the palette requester to revert back to normal.
-Preferences->Preview->Details text color.
Set the text color for image details. Green text on black background is good.
- Every window now has a close gadget.
- Prefs->Preview->Show EXIF data.
If enabled, the Preview pane is split 60/40 to show JPEG EXIF data
and comment.
- F6 to toggle the EXIF data pane, temporarily.
- Shortcut keys for buttons where appropriate. But as always have been:
Enter = Bold text button (OK)
Escape = Cancel
- Preferences->Preview->Text tab size.
- Striping effect in Preview Sound and Preview Picture EXIF data.
- Content view style shows time for audio files.

### Fixed
- Image scale factor was off 1 pixel. Couldn't tell until started using the
new background color option.
- Filmstrip view style was broken due to a missed variable change.
- The datatype information is now fully shown for the item when it is first
selected, not after picking another item.
- Resizing columns didn't always get remembered.
- Random Code value causinng error in handling Bookmarks.
- Pattern errors weren't unblocking main window.
- Invalid patterns are now reported.
- EditNodeNoDrawer() was expecting the wrong variable, so several default
texts were blank. Then it was potentially setting the wrong name and paths.
- If made permanent changes in Preferences to Bookmarks or Favorites, then hit
Cancel, the changes were not reflected in the main window.
- Top line is remembered when change view style.
- If no preferences file exists at startup, the defaults are saved better.
- Content context menu wasn't honoring found picflow.gadget or not.

### Changed
- Play button is now Play/Stop. No longer recessed; it was hard to see.
- When checking for FTPMount, "Not installed" is now "Not detected" if not
active but installed.
- picflow.gadget is now in the Tools folder so doesn't need to be installed
to use, but still can be. WEx will look in CLASSES:Gadgets first, then Tools.
Thanks to Tuomas Hokka for use of it.
- The way gadgets are added/removed.
- Preview Pane set no none when any sub-window is opened.
- A handful of default preferences settings.

_________________
Workbench Explorer - A better way to browse drawers
   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/3 23:51
From France
Posts: 367
thx !

is there any timeline for implementing users FTP sites ? thid option is greyed currently unless I make something wrong (like not installing FTPmount??)

   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Just popping in
Joined:
2015/9/28 23:42
From Bettendorf, IA, USA
Posts: 121
@Lio
You have to have FTPMount installed and active. Then when Add, it just needs name and password (optional) and address.

_________________
Workbench Explorer - A better way to browse drawers
   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/3 23:51
From France
Posts: 367
ah ok thanks ! I did not know it was mandatory to installed FTPmount to get this feature !

   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/6 19:36
Posts: 412
@mritter0

Hi,
I found something which might not work as it should:

1. copy a drawer containing 2 files to RAM:
2. add a third file to the source-drawer
3. select the source-drawer again and select "copy"
4. go to RAM: and select "paste"
5. you are asked 3 options: "copy and merge", "Do not copy" and "copy, but keep both drawers". Select "Copy and merge"
6. a new requester appears with the same options but pointing to the first file already present. Select "Do not copy" and checkmark "Do for all remaining conficts"

7. the third file added to the search drawer is not copied to the destination drawer.

It does not matter if I go back to the source-drawer and select "copy" after having added the third file.
If I do not checkmark "Do for all remaning conficts" in 6. then the third files is copied and after that I am asked again for the second conflict.

I think it is supposed to skip the existing files|conflicts in the subdrawer when I checkmark "Do for all remaining conflicts" the second time, without asking for confirmation and copying all files which do not exist in the destination folder.

Thinking about it, I'm not sure which would be the best behaviour if it finds other subfolders, maybe containing further subfolders; should it ask again for each level or just skip once the second level "Do for all remaining conflicts" has been selected?

Is this expained in an understandable way?

AmigaOne X1000 4.1 FE Update (mmh.. the lates one) and Workbench Explorer v1.4 Build 3100

   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Just popping in
Joined:
2015/9/28 23:42
From Bettendorf, IA, USA
Posts: 121
If I followed your steps correctly, the third file IS copied for me. If you are not seeing a conflict requester for the third file, that is good, it is not a conflict. But it is copied.

_________________
Workbench Explorer - A better way to browse drawers
   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1247
@mritter0
I've seen FTPMount mentioned in this topic a number of times. The FTPMount from OS4Depot stopped working for me as of OS4.1FE. I fixed the included sources for my own use with Dopus4 but I'm wondering where you and others are getting a working version for use with OS4.1FE. Have you tested FTPMount with Workbench Explorer?

_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Just popping in
Joined:
2015/9/28 23:42
From Bettendorf, IA, USA
Posts: 121
I use FTPMount to access my WD My Cloud. Works just fine.

FTPMount is a bit finicky to install and get running. Running on my X5000 Pre-Release OS.

_________________
Workbench Explorer - A better way to browse drawers
   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Just can't stay away
Joined:
2008/1/6 17:56
From Pennsylvania, USA
Posts: 1247
@mritter0
Quote:
FTPMount is a bit finicky to install and get running. Running on my X5000 Pre-Release OS.

Strange, it didn't work on OS.14FE on my X1000. I think I'll try the version from OS4Depot again with OS4.1FEupdate1.

_________________
Amiga X1000 with 2GB memory & OS 4.1FE + Radeon HD 5450

   Report Go to top

Re: Workbench Explorer feedback
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/6 19:36
Posts: 412
@mritter0

Thanks for the reply.
Oh well, what can I say, I can not reproduce it either..
Should it happen again, I will let you know.

   Report Go to top


« 1 2 3 4 (5) 6 »



[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project