Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
52 user(s) are online (43 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 52

more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net



« 1 2 3 4 (5) 6 7 8 ... 10 »


Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a story that hasn't been written yet
Posts: 3454
@Raziel

Quote:
I don´t have video playback either with DVPlayer (regged or
special OS4 version) or with MPlayer (latest cvs version)


Judging from previous posts of yours you have a Radeon9800,
which is not (yet) supported to use overlay.
DVPlayer (in it´s latest incarnation) has overlay turned on
by default.
Go into Icon Information and set NOOVERLAY (without the "()")

That should do it...

No idea on the MPlayer part, with the last release v6b3 it
works, though.

edit: small polishing...


Edited by Raziel on 2006/12/28 6:56:29
_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr.
   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a story that hasn't been written yet
Posts: 3454
@Raziel

Quote:
DVPlayer (in it´s latest incarnation) has overlay turned on
by default, go into Icon Information and put NOOVERLAY


Heh, thanks a lot Raziel, that did it indeed

...aww, so many nice people around

_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr.
   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Amigans Defender
Joined:
2006/11/18 10:33
From Flinders NSW Australia
Posts: 772
@Raziel

heh that kinda sin bins my Radeon 9800 for a while longer

ill just have to wait till the 9800 drivers are done

_________________
Amiga is the heart and soul of computing nothing else comes close
   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a story that hasn't been written yet
Posts: 3454
@poweramiga

Yeah and i was so happy to try out Overlay, well, tough luck

btw: Is there a way to turn off Overlay in MPlayer?
Becasue i´m pretty sure that´s the problem there, too!

_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr.
   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Just can't stay away
Joined:
2006/11/30 11:30
From Finland
Posts: 1651
@Raziel

Both DvPlayer and MPlayer work correctly here with overlay.

Have you tried SDL video mode in MPlayer? According to the news item this is the only software mode now (which I assume means not overlay).

   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a story that hasn't been written yet
Posts: 3454
@salass00

Quote:
Both DvPlayer and MPlayer work correctly here with overlay.


Which gfx board do you use?
Don´t tell me a Radeon9800...

Quote:
Have you tried SDL video mode in MPlayer? According to the news item this is the only software mode now (which I assume means not overlay)


Yup, tried all of them, both displays a black picture and
btw. yes i do use the G3 version, for i am on a G3

_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr.
   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Just can't stay away
Joined:
2006/11/30 11:30
From Finland
Posts: 1651
Quote:

Which gfx board do you use?
Don´t tell me a Radeon9800...


On-board Radeon 7000.

Probably it's your gfxcard that is not supported with overlay.

   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From a story that hasn't been written yet
Posts: 3454
@salass00

Yes, @Raziel said the same here

_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr.
   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Just popping in
Joined:
2006/11/29 6:42
From Geneva CH
Posts: 227
Hello, I'm glad to say that I could solve my floppy and usb problems. In fact, it was one only problem. After playing still a while with the floppy connections, it started to work, and at the same time I got back my USB.

A big thank you to everybody who wanted to help me!

Luca

   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Just popping in
Joined:
2006/12/8 13:37
From Netherlands
Posts: 74
@chris

>1.

I allso removed the interrupt tooltype from my radeon (radeon7500 gfx card) and now Mplayer and DVPlayer play without crashes, thnx! My machine did boot however with the tooltype in place.

   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Just popping in
Joined:
2006/12/8 13:37
From Netherlands
Posts: 74
@PEB

I added tooltypes, but nothing is changing.

   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Quite a regular
Joined:
2006/12/6 0:11
From Italy
Posts: 610
@spotUP

Quote:
Problem: Moving windows is slower.

Just for precision sake, I think that the problem is with graphical data rendering/moving in general, i.e. it's not about windows, but about video drivers.

Quote:
Problem: PPaint opens a requester saying 'Attention: Memory Save Mode'

Solution: Edit your Startup-Sequence, the setpatch line should look like this: C:SetPatch ADDCHIPRAM 2 QUIET


Problem: Working with PPaint in low resolutions (320x240/320x256) and few colors (anything less than 256) doesn't work, as the BG color is always set wrong, it's purple when it should be black.

Solution: None


Problem: When working with low resolutions in PPaint and zoom mode, the pixel you are drawing with moves around a little depending on where you point at the screen, it's not in the center of the marker as it should be.
Solution: It's a little bit better if you set mouse speed to 1:1, but the active area of the pointer is still offseted to the right.

Solution: None


Just a few notes about these PP issues:
* ADDCHIPRAM works, but also "steals" the amount of memory specified;
* not just the background, but also other colors are affected;
* colors are wrong only when displayed, as the actual data is correct (try saving the picture);
* also before the Final Update PP had problems with less than 8-bit screens, although they looked different (as if there was an additional plane of dirty memory - haven't tried whether this still happens).
* also before the Final Update the pointer centering was not correct in some screen modes.

Quote:
Problem: Not a bug, but the file requesters in ibrowse have black background, can that be changed? it looks so 1986 dos when they are black.

The black background has always been there meaning that the requester is in "save mode".
If the reported issue is not about save requesters, then here I don't have that problem.

Quote:
Problem: I have set destination to ram: in the unarc icon, but when i double click any archive it doesn't fetch the tooltype. however when i double click the unarc icon it fetches the tooltype.

Solution: set the whole path of the default tool (f.ex. SYS:Utilities/UnArc).

saimo


Edited by saimo on 2006/12/28 14:50:43
   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 22:28
From Germany
Posts: 296
Quote:

PEB wrote:
Quote:

2. UnArc, when destination is ram:, this works when clicking on unarc itself. But clicking on an downloaded archive in the ramdisk, unarc opens, but the destination is empty.


Configure your tooltypes in Prefs/DefIcons to fix your problem.

(I also like using the "AUTO" tooltype.)


did both - but same result here. unarc only works in that way when started directly. started by clickin on a archive does just open unarc. without a destination path and without uarchiving the files...
i miss that one

byebye...

_________________
Michael Merkel
(Michael.Merkel@gmx.net Home)
Member of Amiga-Freunde Pfalz, OS4 Welt
   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Quite a regular
Joined:
2006/12/6 0:11
From Italy
Posts: 610
@MichaelMerkel

Quote:
did both - but same result here. unarc only works in that way when started directly. started by clickin on a archive does just open unarc. without a destination path and without uarchiving the files...

See my post above

saimo

   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/3 23:51
From France
Posts: 421
Dynamite does not work

DSI error when fetching the servers list which can not be recovered by pressing "ignore"

   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Just popping in
Joined:
2006/12/8 13:37
From Netherlands
Posts: 74
Is there warpup emulation in the latest OS4 update ?

fxPaint only runs in 68K mode now.

   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Site Builder
Joined:
2006/12/2 23:57
From Athens
Posts: 494
I also have a problem with AHI! Only the unit 0 and the generic can be changed. The other units do not work. And maybe some programs crash or do not work because of this?

   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 18:02
From Somerset, UK
Posts: 353
WOS emulation is not part of OS4 final

_________________
A1XE, A1200T, X1000 & X5000
   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3227
Contrary to what the featurelist states, you can't get into the Early Startup menu with a USB mouse (or at least, I can't get it to work)

@benny
Copy powerpc.library (and maybe warp3dppc.library) across from your Update 4 install.

Chris

   Report Go to top

Re: Report your 'AmigaOS 4.0 Final' bugs here!
Just can't stay away
Joined:
2006/11/30 11:30
From Finland
Posts: 1651
@Chris

Can't even get the early boot screen using a PS/2 mouse (actually it's a USB mouse used through a PS/2 KVM with a PS/2 adapter). Holding down scroll lock (help key) works though.

   Report Go to top


« 1 2 3 4 (5) 6 7 8 ... 10 »



[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project