Home  
Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
66 user(s) are online (56 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 66

more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net





Sil 3114 on microAmigaOne doesn't boot
Site Builder
Joined:
2006/12/2 23:57
From Athens
Posts: 419
I got a Sil 3114 SATA card for my microAmigaOne from Vesalia. I installed it at the micro but the disk, which has installed the AmigaOS 4.1FE, doesn't boot, and the U-BOOT replies that it can't find the SLB. This problem occurs also with a bootable cd rom of AmigaOS.

From the preferences of uboot I choosed to boot from SIL serial disk and parallel disk, but no luck at all.

The card seems to be recognized by uboot, as I see it when I ask the pci list.

Did anyone managed to make it work on his system? Is the SIL 3114 bootable or should I find a 3112?

Thank you in advance for your help.

   Report Go to top

Re: Sil 3114 on microAmigaOne doesn't boot
Quite a regular
Joined:
2006/11/29 8:09
From Lyon, France
Posts: 897
It won't boot unfortunately. You'll have to boot first on an IDE device.

_________________
--
AmigaONE X1000 1,8Ghz, 2GB, Sapphire Radeon HD 7700, with Amiga OS 4.1 FE
http://www.amiga-ng.org
   Report Go to top

Re: Sil 3114 on microAmigaOne doesn't boot
Site Builder
Joined:
2006/12/2 23:57
From Athens
Posts: 419
:(

Neither 3112 boots?

   Report Go to top

Re: Sil 3114 on microAmigaOne doesn't boot
Just popping in
Joined:
2008/10/18 10:25
From Auckland, New Zealand
Posts: 48
@walkero

Which version uBoot do you have?

The last official uBoot doesn't support booting from SATA (any SATA interface), only ide (either internal or PCI).

There is an unofficial uBoot that does support it.

   Report Go to top

Re: Sil 3114 on microAmigaOne doesn't boot
Site Builder
Joined:
2006/12/2 23:57
From Athens
Posts: 419
@davew
I use the latest official uboot. I never heard for an unofficial one. where can I find it? Are there any problems with this one?

   Report Go to top

Re: Sil 3114 on microAmigaOne doesn't boot
Just popping in
Joined:
2008/10/18 10:25
From Auckland, New Zealand
Posts: 48
@walkero

I'm not sure if the AmigaOne XE and MicroA1 use the same uBoot, but I have 1.1.4 on my A1XE.

I got it from a user on (I think) AmigaWorld.

I understand there were some problems with it, which is (partly) why it wasn't released, although the only problems I have seen is that (a) with the 3114, only channels 1 & 3 are visible to uBoot (not a big problem) (b) the menus sometimes look messed up (cosmetic) and (c) uBoot Prefs doesn't recognise the new values added for SATA, so you have to set the boot devices either by command line or from the "fancy video menu" in uBoot.

   Report Go to top

Re: Sil 3114 on microAmigaOne doesn't boot
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/2 18:13
From Sweden
Posts: 275
@daveyw

IIRC the latest official supports booting from a SII 3112. In sys:prefs/uboot you can even choose to boot from a Serial device using UBoot 1.1.1.

   Report Go to top





[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project