Home  
Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
61 user(s) are online (53 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 61

more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net



« 1 2 3 4 (5)


Re: Work on Qt 5.8 has begun :)
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3171
@alfkil

Use smbfs from the Amiga side, share out using Samba on the Mac.

I never had much luck with the current version of smbfs, so you may need to track down the previous one - it does mount though, so if you get that far you should be good (downgrade if you have problems after).

   Report Go to top

Re: Work on Qt 5.8 has begun :)
Just can't stay away
Joined:
2006/11/24 18:52
From Gloucestershire, UK.
Posts: 1116
@alfkil

Just a quick suggestion for your shell... edit sys:system/shell.info tooltypes to something like:

WINDOW=CON:50/50/1024/768/Shell. Current Dir: %S/TABBED/HISTORY/CLOSE

Change promt in s:shell-startup to:

Prompt "> "

The %S in the window title puts the current dir in the window titlebar leaving you without the problem of long paths cluttering up your promt line.

_________________
Amiga user since 1985
AOS4, A-EON, IBrowse & Alinea Betatester

Ps. I hate the new amigans website. <shudder>
   Report Go to top

Re: Work on Qt 5.8 has begun :)
Home away from home
Joined:
2007/9/11 11:31
From Russia
Posts: 4193
@alfkil
Quote:

I think I will give up and try ftp instead. Any hints will be cherised.

As i say in post #78 , hint are to use RC-FTPd on amigaos side. It is mui based, need almost no worry about settings (very litle time to worry about), and works without crashes.

I use it when working with cross-compiling odysssey and copy it to the amigaos side.

_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top

Re: Work on Qt 5.8 has begun :)
Just can't stay away
Joined:
2009/10/7 0:11
From Copenhagen
Posts: 1186
@kas1e

I managed to mount my Amiga's CODE folder on the Mac OS X side using these three softwares:

AmigaOS:
http://aminet.net/package/comm/tcp/rc-ftpd

Mac OS:
https://osxfuse.github.io
+
http://macfusionapp.org

The whole setup is not very stable. I had to do a lot of rebooting on the mac to get Macfusion going, and on the Amiga side, there are lots of popup errors, that need to be skipped. I haven't tried transfering large amounts of data yet, only small files back and forth - I expect the actual transfer of meaningfull amounts of content to be somewhat dreadful. But it seems, that it is going to work.

Q: Is there a more updated version of rc-ftpd? It seems, that the sources are available and updated, but they don't build on OS 4.

   Report Go to top

Re: Work on Qt 5.8 has begun :)
Just can't stay away
Joined:
2006/12/9 10:44
From Lyon, France
Posts: 1313
@alfkil

Hum, rc-ftpd is 68k. Not sexy to use it on OS4 :-p

You might want to try ftpd which starts automatically as a TCP service. Not all FTP commands work but you can still transfer easyly from/to your OS4 machine.


Edited by Elwood on 2017/3/26 11:19:14
_________________
Philippe 'Elwood' FERRUCCI
Sam460ex 1.10 Ghz
http://elwoodb.free.fr
   Report Go to top

Re: Work on Qt 5.8 has begun :)
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/5 22:11
From Lecco, Italy
Posts: 287
@alfkil,
to avoid rc-ftpd popups, you must set a DOS compatibility
variable, but actually I doesnt remember which one and
the value to put in.
Found it, I have those lines in application.dos in DEVS:


;program name: rcFTPd, ftd daemon
;fault info: Unaligned structure warning.
FILEXSUM = 0xFD3C19CE FILESIZE = 90936 RUNOPTION = 0 CONTROL=1


here the output of the version command on ftpd file:
rc-ftpd[060] 2.74 (13-Nov-2002)
©2000-2002 Robin Cloutman

there is also an email address I removed from the output,
file size it's 90936 bytes

There is a command to put rc-ftpd on the DOS compatibility list,
but I cannot find it, anyway when I installed it on my X-1000 I
edited manually application.dos and for me it works


Edited by pvanni on 2017/3/26 10:05:49
Edited by pvanni on 2017/3/26 10:06:58
   Report Go to top

Re: Work on Qt 5.8 has begun :)
Just can't stay away
Joined:
2006/12/1 18:01
From Copenhagen, Denmark
Posts: 1028
@pvanni

You can also do it in Prefs/Compatibility.

Best regards,

Niels

   Report Go to top

Re: Work on Qt 5.8 has begun :)
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/5 22:11
From Lecco, Italy
Posts: 287
@nbache,
I tried, but it seems that the DOS part of Compatibility
preferences is read only

   Report Go to top

Re: Work on Qt 5.8 has begun :)
Just can't stay away
Joined:
2006/12/9 10:44
From Lyon, France
Posts: 1313
@pvanni

Yes, the second tab displays the builtin compatibility entries but you can select (on the first tab), any program you want and add it to the black list.

_________________
Philippe 'Elwood' FERRUCCI
Sam460ex 1.10 Ghz
http://elwoodb.free.fr
   Report Go to top

Re: Work on Qt 5.8 has begun :)
Just can't stay away
Joined:
2009/10/7 0:11
From Copenhagen
Posts: 1186
@Elwood

Ftpd works perfectly fine. No problems, and I can just open a permanet connection, that is on when the Amiga is powered up. Thanks!

   Report Go to top


« 1 2 3 4 (5)



[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project