Home  
Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
76 user(s) are online (63 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 75

BCP, more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net





Qt4.7minimal.lha
Just can't stay away
Joined:
2009/2/9 19:32
From Brussels Belgium
Posts: 1082
I downloade the archive form OS4Depot
One file was corrupted
qt/lib/libQtWebkit.so
and the SObjs/ drawer seems to be missing
qtprefs file was missing also

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Just can't stay away
Joined:
2009/10/7 0:11
From Copenhagen
Posts: 1186
@JosDuchIt

That's not how it looks from here. Are you sure, that your download was successful?? I have tested both my original file and the one downloaded from os4depot, and none of these show the symptoms, that you mention.

Does anyone else have these problems?

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/5 22:11
From Lecco, Italy
Posts: 287
@alfkil,
me no.
But starting juffed I get in the console the message:
"libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile".
Anyway juffed works well.
I have also a very long startup time maybe related to
fontconfig problems and I am investigating on this issue

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/29 21:59
From Croatia
Posts: 325
@alfkil

Me no !

But when start JuffEd have the same error like @pvanni

ScreenGrab ans SMTube here starting with no error .

_________________
A1200 sandwich

uA1c AmigaOS4.1 Final + upd #1 + 512 mb

MacMini 1.5 1GB MOS 3.9
Warp - Croatian Amiga portal
   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Just can't stay away
Joined:
2012/8/14 12:51
From France
Posts: 1470
@alfkil

Download without problems and, now, SMTube have 0 messages at startup.

Many thanks :)

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Just can't stay away
Joined:
2009/2/9 19:32
From Brussels Belgium
Posts: 1082
@alfkil
I downloaded once again from OS4Depot & now install worked :)

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3173
@pvanni

Quote:
I have also a very long startup time maybe related to
fontconfig problems and I am investigating on this issue


I have slow startup times too - it's fontconfig.
Unfortunately fc-cache appears to be completely broken in FEU1, which was my usual fix.

@alfkil Any chance you can ditch libfontconfig? Is it still needed with the AmigaOS font renderer?

libfontconfig has to be my most hated library. All it appears to do (on OS4 - I'm sure it's great elsewhere) is make things take ages to start up

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/5 22:11
From Lecco, Italy
Posts: 287
@Chris
but isn't fontconfig used also by Odyssey?
I never had any problems with Odyssey start-up time

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Just can't stay away
Joined:
2007/10/25 9:21
From Gothenburg / Sweden
Posts: 1175
Havent tried yet but ill install it after work. Thanks :D

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3173
@pvanni

Yes, and I have had numerous problems with it scanning fonts on startup as I don't use it very regularly.

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Just can't stay away
Joined:
2009/2/9 19:32
From Brussels Belgium
Posts: 1082
Is there any chance we will see assigns in qt amiga applications?
Arexx port might be the easiest way (?)

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Just can't stay away
Joined:
2009/10/7 0:11
From Copenhagen
Posts: 1186
@Chris

I am not very keen on ditching fontconfig. I think, that some text functions use it regardless of whether Qt is configured to use AmigaOS fonts or not.

Also native fonts are not perfect. It has very limited character sets (ie. does not support unicode etc), and it is very slow in some cases due to the fact, that it does not come with a cache function (this is my fault, but I am not se keen on having to create one at this point).

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3173
@alfkil

Quote:
I am not very keen on ditching fontconfig. I think, that some text functions use it regardless of whether Qt is configured to use AmigaOS fonts or not.


That's a shame. You might want to look into if you can replace them.

Quote:

Also native fonts are not perfect. It has very limited character sets (ie. does not support unicode etc)


The way around this is to open the font and use the BulletAPI rather than the graphic.library functions.

As an aside, it would be useful if somebody could wrap the font opening/closing and UTF-8 text plotting routines into an external library. I was going to do this at one point but got distracted!

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/5 22:11
From Lecco, Italy
Posts: 287
@all,
I resolved the long startup time replacing libfonconfig.so
with the one from 4.1FE and it seems all working well

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Home away from home
Joined:
2006/11/20 16:26
From Norway
Posts: 2639
@Chris

I have made a library that does that, its called UTF8.library it does the UTF8 to graphic.library stuff.

I use it in LiveForIt-Music, so it can be downloaded from my webpage, the SDK for it needs to be updated as its out of date.

Anyway I have hand coded my own custom GUI, I'm not sure how simple it going to use it some thing as big as QT or GTK, I because this things are big, and any changes you do need to do has to be reapply-ed as download newer versions from the linux people, the Linux people properly don't care about this little community, anyway.

_________________
(NutsAboutAmiga)

Basilisk II for AmigaOS4
AmigaInputAnywhere
Excalibur
and other tools and apps.
   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/29 1:00
Posts: 427
I've downloaded and installed the latest Qt from OS4 Depot, and every program seems to be using Greek letters to spell English words in the titlebar and menu.

Has anyone else seen this happen?

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Just can't stay away
Joined:
2009/10/7 0:11
From Copenhagen
Posts: 1186
@PEB

No, I have not! What are your settings (Qt)? Could you post a screenshot?

   Report Go to top

Re: Qt4.7minimal.lha
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/29 1:00
Posts: 427

   Report Go to top





[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project