Home  
Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
82 user(s) are online (63 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 82

more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net



« 1 (2) 3 4 »


Re: New beta available
Just can't stay away
Joined:
2006/12/4 23:15
Posts: 1892
Quite pleased to get this to play with after a day battle ing with MSIE.

Timberwolf on my SAM renders the opening book on this page I'm working on faster than MSIE 8 in standards mode on a significantly faster PC

http://www.sallystrawberry.com/newsite/story.php

Even though I know thats partly down to a bug in MSIE (it works at full speed in quirks mode) it's still quite gratifying!




_________________
Blender For OS4.x : Blues : Walker Broad
   Report Go to top

Re: New beta available
Just popping in
Joined:
2006/11/24 17:08
From Aachen, Germany
Posts: 178
Quote:

It is worth to add necessary features to ram-handler ? I mean there is no stop-factors to doing so, just need update ram-handler more ?


I doubt it's necessary. There has been some modification recently, but ram-handler is not a file system per se, it probably can't support it fully.


Thanks for all the bug reports, they are all quite detailed.


edit: Fixed quoted block


Edited by Rigo on 2012/3/28 21:00:24
Edited by Rigo on 2012/3/28 21:01:33
_________________
Thom

Frieden HQ
   Report Go to top

Re: New beta available
Just can't stay away
Joined:
2006/12/4 23:15
Posts: 1892
Using that page as an example again I can see that the fonts seem to render slightly wider than on the linux and windows firefoxes. The text comes slightly further down the page (of the opened book) even though I have set just about every font ccs value to make it fit correctly. (CSS that works exactly in chrome, IE and linux / windows firefox)


_________________
Blender For OS4.x : Blues : Walker Broad
   Report Go to top

Re: New beta available
Just popping in
Joined:
2006/11/24 17:08
From Aachen, Germany
Posts: 178
Quote:

fc-cache -c -f and it should be (as i read in the previous readme file)

fc-cache -r -f


Actually, they are both wrong, it's -s -f (for system and force). I try to get the damn letters right in the next version of the readme

_________________
Thom

Frieden HQ
   Report Go to top

Re: New beta available
Just popping in
Joined:
2006/11/24 17:08
From Aachen, Germany
Posts: 178
@ all

Thanks for the detailed report and the new donations. Very welcome. Timberwolf is a massive project, so any support is greatly appreciated.

_________________
Thom

Frieden HQ
   Report Go to top

Re: New beta available
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/6 0:37
From Wellington
Posts: 297
Wow, what can I say. Now incredibly fast boot time on an AmigaONE X1000. Bookmarks even seem to work well now.

Well done. Another donation on the way.

TrevorD

_________________
AmigaOne X1000 betatester
   Report Go to top

Re: New TimberWolf beta available
Not too shy to talk
Joined:
2008/3/15 2:00
From Alberta, Canada
Posts: 288
First post with new beta on amigans.net.

I'll comment further later after a few more web sites.

---
redfox

   Report Go to top

Re: New TimberWolf beta available
Just can't stay away
Joined:
2007/10/25 9:21
From Gothenburg / Sweden
Posts: 1175
thanks for the second beta. Now just wait to finish work and go home try it out :)

   Report Go to top

Re: New TimberWolf beta available
Just popping in
Joined:
2008/11/12 8:44
From Germany
Posts: 161
Just tested it for a few minutes this morning.
Bookmarks still don't work here. When I try to bookmark a webpage, simply nothing happens. The bookmark is not remembered? Am I doing something especially wrong? I mean, I'm not used to firefox (-- been in love with opera on non-amiga systems ;) ) but pressing the "+" Button or chosing "Bookmark this page" from the menu should bookmark a page right? But "showing all bookmarks" from the menu opens a window which is empty.

I deleted the old timberwolf-beta directory and then uncompressed the new timerbolf-beta to the same location.
Without having intensively studied the readme, I guess, it's all what I have to do, right?

Hope, to have more time tonight.

nexus

   Report Go to top

Re: New TimberWolf beta available
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3173
Bookmarks don't work here either, on JXFS. On a SFS partition (provided it is a brand new install) they seem to work fine, although importing from NetSurf, closing Timberwolf and reopening seems to lose them all.

Also it takes an incredibly long time to start up, which I'm going to blame on fontconfig.

   Report Go to top

Re: New TimberWolf beta available
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/6 0:37
From Wellington
Posts: 297
Yes I installed Timberwolf to an SFS partition and applied the fc-cache command etc.

Incredibly fast on an AmigaOne X10000. Start-up now ~5 seconds.

Trevor

_________________
AmigaOne X1000 betatester
   Report Go to top

Re: New TimberWolf beta available
Just popping in
Joined:
2006/11/24 17:08
From Aachen, Germany
Posts: 178
@ nexus

Yeah, basically, if you wipe your old directory, then it should work. I don't understand really why it doesn't work for so many people. I use TW on an FFS partition, and bookmarks work without problem, although I'm mostly using the debug enabled build.

@ chris

regrading fontconfig: If we ever find the time, we'll probably write our own font backend for Cairo. That way, we can get rid of fontconfig.

_________________
Thom

Frieden HQ
   Report Go to top

Re: New TimberWolf beta available
Just popping in
Joined:
2006/11/24 17:08
From Aachen, Germany
Posts: 178
By the way, something you might also want to check out:

Under the tools menu, there should be an entry "open error console" or similar. If you get problems, like not being able to store bookmarks or saving stuff, check this console for possible warnings and/or errors.


_________________
Thom

Frieden HQ
   Report Go to top

Re: New TimberWolf beta available
Not too shy to talk
Joined:
2006/12/2 18:13
From Sweden
Posts: 275
copying messages doesn't work here, it would've helped but when adding a bookmark I get "Componenet returned failure code: 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE) [nslTransactionManager.doTransaction]
nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)" location. JS frame :: resource:///modules/PlaceUlUtils.jsm :: <TOP_LEVEL> :: line 1393" data: no]

I deleted the old folder, extracted the archive to my SYS:Internet folder. It's using the SFS1 filesystem.

AOS 4.1 upd 4, A1 XE

   Report Go to top

Re: New TimberWolf beta available
Just popping in
Joined:
2006/12/2 11:14
From South Florida, USA
Posts: 196
Sam440ep SFS\0

Load ~ 16 Sec.
Load Amigans site ~ 7 Sec.
Bookmarks work.

So far, so good.

_________________
A1-X1000
   Report Go to top

Re: New TimberWolf beta available
Home away from home
Joined:
2007/9/11 11:31
From Russia
Posts: 4193
@thomas
By the way, about suggestion to add warning that TW can'be run from RAM, did i understand right, that in final TW will works from RAM, or it still will crashes the same way as now ?

What point i tryint to make, is that when any new users (not someone who already in os4), will get a os, and then download TW and dblclick on the timberworld.lha , unarc will of course unpack (by default) everything to RAM. So, that new user will logicaly go to RAM and tryint to run it from it, what will lead to crash , and any crash in any SW at any time are bad, and "warning windowses" are better.

The same kind of warning will be good to have for everything where TW can't works properly : if it (for example) can't works from JXFS in some parts, then add warning window as well about.

That all will make TW looks better for anyone who will try to play with it. Of course the best choice will be to make it just works and from RAM:, and from anything else, but if that is annoing and routine/boring work, then even warning windowses can be better than crashes and/or non working parts because of filesystem. Crashes is always bad, and get rid off them are right way :) (all is imho of course)

EDIT: by the way, forget to ask : did the slow startup are the problem of fontconfig only ? If i remember right, all the previous betas (include 3.5) use fontconfig as well ? If so, then 3.5 beta starts for me (on my peg2) for 5 seconds if i remember right. The new 4.x betas, take about 12-14 seconds for startup. Can it be somehow reduced ? Maybe some sobjes are builds with debug info inside , so it take longer to load them to the memory ?


Edited by kas1e on 2012/3/29 18:02:31
_________________
Join us to improve dopus5!
zerohero's mirror of os4/os3 crosscompiler suites
   Report Go to top

Re: New TimberWolf beta available
Home away from home
Joined:
2006/12/2 3:55
From Italy, Perugia
Posts: 2975
@kas1e

I presume this problem will be fixed somehow, maybe it's only one of the usual problem that happen during a development ..

   Report Go to top

Re: New TimberWolf beta available
Just can't stay away
Joined:
2007/2/23 13:49
From Finland, the land of Santa, sauna, sisu and salmiakki
Posts: 1061
After doing that font config thing again with the correct command line options and running TW from a FFS2 partition TW is quite stable when compared running it from a JXFS partition and after using wrong command line options with fontconfig stuff.

@The Bros
Keep up the good work !

_________________
Rock lobster bit me, so excuse me.
X1000 + AmigaOS 4.1 FE. Be authentic.
"Anyone can build a fast CPU. The trick is to build a fast system." - Seymour Cray
   Report Go to top

Re: New beta available
Just popping in
Joined:
2006/12/2 0:31
From Poland
Posts: 249
Quote:

tfrieden wrote:
Quote:

fc-cache -c -f and it should be (as i read in the previous readme file)

fc-cache -r -f


Actually, they are both wrong, it's -s -f (for system and force). I try to get the damn letters right in the next version of the readme


I have had problems with bookmarks. They disappeared after reset.
So I wrote "fc-cache" again but with the right options (-s -f). Now all bookmarks
are OK, even after reset. Does it make any sense?

_________________
Sam440 flex 800MHz RAM 1GB R9250 128MB OS4.1 SBLive! ->
   Report Go to top

Re: New TimberWolf beta available
Home away from home
Joined:
2007/5/19 13:23
From England
Posts: 3490
@kas1e Quote:
unarc will of course unpack (by default) everything to RAM.

No, (to my disappointment) UnArc does not default to RAM or in fact any location. You have to set the default location in the tooltypes.

_________________
Author of the PortablE programming language.
I love using Amiga OS4.1
It is pitch black. You are likely to be eaten by a grue...
   Report Go to top


« 1 (2) 3 4 »



[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project