Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
70 user(s) are online (57 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 70

more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net





quake1 and quake2 executable render software
Just popping in
Joined:
2018/1/4 10:56
From Italy
Posts: 168
Hi,
I was trying quake2 with amigaos 4.1 final edition update 1
I use the winuae emulator
At the moment "quake1" works perfectly
I tried the version on osdepot but it is a bit 'slower compared to the 68k version
is there an updated version of the executable in software mode for quake2?
Thanks for every help and suggestion.

here quake1
https://youtu.be/HgU-fOYhPB8
here quake2
https://youtu.be/fLvbl9ouppc

   Report Go to top

Re: quake1 and quake2 executable render software
Just popping in
Joined:
2018/1/4 10:56
From Italy
Posts: 168
This is the version I use for Doom prboomGL in software version render selecting "8"
it is possible to do this also for quake2

https://youtu.be/8zHMzY8qcs0

Thank you.

   Report Go to top

Re: quake1 and quake2 executable render software
Just popping in
Joined:
2016/5/28 13:35
From The Netherlands
Posts: 55
@white

Could you share the link to the package on OS4depot?


I thought there was no port of Quake 2 on OS4 with software rendering.

I know only two ports for AmigaOS4

This port which states that there is no software renderer and has skipping/noisy audio
http://os4depot.net/index.php?functio ... &file=game/fps/quake2.lha


And a cool, high res texture, version of Quake 2 made by HunoPPC, but I doubt winuae has enough memory to run this version.
http://hunoppc.amiga-projects.net/con ... ved-rendering-hd-amigaos4


You could try to run one of these versions with Wazp3D, a wrapper which allows you to run Warp3D and minigl programs with software rendering.
http://os4depot.net/index.php?functio ... brary/graphics/wazp3d.lha

   Report Go to top

Re: quake1 and quake2 executable render software
Just popping in
Joined:
2016/5/28 13:35
From The Netherlands
Posts: 55
@white


If there exist a WarpOS version of Quake 2 with software rendering
then you could install ReWarp and try that version.

http://aminet.net/package/util/libs/ReWarp

ReWarp allows you to run WarpOS programs on AmigaOS4

Hyperion's official WarpOS version of Quake 2 supports software rendering but I think there is no demo version to download, so you have to find the CD.

   Report Go to top

Re: quake1 and quake2 executable render software
Just popping in
Joined:
2018/1/4 10:56
From Italy
Posts: 168
@Helloworld

Hi,thanks for the reply,
the executable I found is for amiga 68k find it here
http://aminet.net/search?query=quake2
and it's called amiquake2
talking about winuae I wanted to try and strangely it worked, I tried the version of osdepot of quake2 and works with minigl but obviously it is slow
thanks for your advice, thanks again!

   Report Go to top

Re: quake1 and quake2 executable render software
Just popping in
Joined:
2016/5/28 13:35
From The Netherlands
Posts: 55
@white


I did some more poking around and found out that there are two official OS4 versions of Quake 2 from Hyperion.


The first one is from 2005 and it only supports software rendering.
http://www.amigaflame.com/amiqup1.htm


and an updated version from 2010
http://hol.abime.net/3915

at the bottom of that page it reads

Quote:
[5] In 2005, publisher Hyperion first released a native build of QUAKE II for AmigaOS 4.x. A substantially reworked AmigaOS 4.x update of QUAKE II, courtesy of Peter Gordon, was released in May 2010. Registered users of AmigaOS 4.x and QUAKE II may download it from their website HERE.



I am a registerd OS4 user with an account on Hyperion's website but I do not have access to that file.

Unfortunately it seems like it is a patch for the commercial 2002 WarpOS port. So you need to get ahold of the CD and register it to have access to the OS4 versions.

No idea where you can still buy that version of Quake 2.

   Report Go to top

Re: quake1 and quake2 executable render software
Just can't stay away
Joined:
2006/12/1 18:01
From Copenhagen, Denmark
Posts: 1107
@Helloworld

Quote:
Quote:
Registered users of AmigaOS 4.x and QUAKE II may download it from their website HERE.
I am a registerd OS4 user with an account on Hyperion's website but I do not have access to that file.
I believe the meaning of that sentence is that you have to be registered for *both* products (OS4 and Quake II).

Best regards,

Niels

   Report Go to top

Re: quake1 and quake2 executable render software
Just popping in
Joined:
2018/1/4 10:56
From Italy
Posts: 168
@All
Thanks for the info,
i'm also registered to hyperion, but there is no access to the file
probably for those who bought the copy.
Currently the render version of the software works very well, I do not think there is any way to go further with winuae.

Instead I did not understand how to exploit "rewarp" I have no experience on this
I can have a simple explanation on its use
Thanks again.

   Report Go to top

Re: quake1 and quake2 executable render software
Just popping in
Joined:
2016/5/28 13:35
From The Netherlands
Posts: 55
@white

About WarpOS

Some background If you are unaware of WarpOS

In the mid to late 90's, PowerPC accelerator cards started to appear for the old Amigas.

But AmigaOS 4 did not exist yet, AmigaOS was still 68k only.

So for programs to use the PowerPC cpu, a second PowerPC kernel/OS ran alongside AmigaOS, WarpOS is one of them.

Alot of games in the late 90's are written for WarpOS.



How to install rewarp

You download the archive from Aminet

In the archive there is a folder named "libs" and inside are two files called

"powerpc.library" and "Warp3DPPC.library"

Resized Image


You need to copy those two files to the "libs" drawer in the harddrive where you installed AmigaOS.

If you can't find the libs drawer in your AmigaOS harddrive then press the right Amiga key and plus to show hidden drawers.

Resized Image



Now you have installed rewarp.

Rewarp automatically works when you run a WarpOS program, so you don't have to do anything.

to test rewarp, I recommend trying out the demo version of Payback which is a 3D GTA game with software rendering, really fun game.
http://aminet.net/game/demo/PaybackDemo.lha

"PaybackDemoWOS" is the WarpOS version.

   Report Go to top

Re: quake1 and quake2 executable render software
Just popping in
Joined:
2016/5/28 13:35
From The Netherlands
Posts: 55
@nbache

Quote:
I believe the meaning of that sentence is that you have to be registered for *both* products (OS4 and Quake II).


I believe that i'm becoming blind

   Report Go to top

Re: quake1 and quake2 executable render software
Just popping in
Joined:
2018/1/4 10:56
From Italy
Posts: 168
@Helloworld
Thank you so much for the explanation you were very kind.
I checked I had installed rewarp long ago
the version and of 2016
unfortunately there are no differences, however, thanks
I believe this is a limit that can not be overcome.

But at the moment I'm satisfied it works a lot with 4.1
quake doom duke nukem 3d E-uae
youtube etc.
Of course I always try, when I use the 4.1 in emulation I try to overcome its limits as I did years ago with amiga1200 with accelerator board
Unfortunately, the costs for an amigaNG are very high

At the moment I can not use qemu because I bought the 4.1 classic from hyperion
to use qemu you need the sam460 version

Thanks again for your explanations

   Report Go to top





[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project