Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
60 user(s) are online (50 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 59

MickJT, more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net



« 1 (2) 3 4 5 ... 23 »


Re: NetSurf development builds
Not too shy to talk
Joined:
2008/3/15 2:00
From Alberta, Canada
Posts: 296
I tried several dev builds. They all croaked with DSI error.

netsurf -v showed that it was hanging on URW Palladio fonts.

Launched ok after I got rid of the URW Palladio fonts ...

I have restored my fonts to normal and will use NetSurf 2.9 for now.

---
redfox

Update
For some reason, the dev builds don't like URW Palladio fonts..
Launched ok after I got rid of the URW Palladio fonts ....
but launched fine after all fonts were restored to normal.
Perhaps it finished scanning the fonts files after I got rid of the URW Palladio fonts ....
but I am not sure if it even scans the fonts files now after everything is back to normal.



Edited by redfox on 2012/10/17 2:25:41
Edited by redfox on 2012/10/17 3:01:52
Edited by redfox on 2012/10/17 3:02:57
   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Not too shy to talk
Joined:
2006/11/27 17:18
From West Jordan, Utah, USA
Posts: 377
Quote:

redfox wrote:
I tried several dev builds. They all croaked with DSI error.

netsurf -v showed that it was hanging on URW Palladio fonts.

Launched ok after I got rid of the URW Palladio fonts ...

I have restored my fonts to normal and will use NetSurf 2.9 for now.

---
redfox

Update
For some reason, the dev builds don't like URW Palladio fonts..
Launched ok after I got rid of the URW Palladio fonts ....
but launched fine after all fonts were restored to normal.
Perhaps it finished scanning the fonts files after I got rid of the URW Palladio fonts ....
but I am not sure if it even scans the fonts files now after everything is back to normal.



It also crashes here with the URW Palladio fonts, but when I took them out and ran FixFonts it still crashes. I'll try removing all the fonts...

Update

After taking out all the .otag fonts it started to run but gave about 100 errors over the missing DejaVu fonts which also caused errors when rebooting. So I put back just the DejaVu fonts and am posting now from the nightly build.



Edited by Valiant on 2012/10/17 3:39:24
_________________
Valiant@Camelot
AmigaOne XE, 800Mhz, 512Mb, 9250 Radeon, OS4.1u7
Sam440ep, 666Mhz, 512Mb, 9250 Radeon, OS4.1u6
A1-X1000, 1.8Ghz, 2GB, 9250 Radeon, OS4.1x

[url=http://forum.hyperion-entertainment.biz]Officia
   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Not too shy to talk
Joined:
2008/12/20 17:26
Posts: 259
Slightly offtopic...
But should AmiUpdate be able to keep the stable release up to date?
(I think for some reason mine does not seem to get updated automagically)
Any known issues with AmiUpdate + Netsurf?

_________________
- Kimmo
--------------------------PowerPC-Advantage------------------------
"PowerPC Operating Systems can use a microkernel architecture with all it�s advantages yet without the cost of slow context switches." - N. Blachford
   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3227
Quote:

redfox wrote:
For some reason, the dev builds don't like URW Palladio fonts..
Launched ok after I got rid of the URW Palladio fonts ....
but launched fine after all fonts were restored to normal.
Perhaps it finished scanning the fonts files after I got rid of the URW Palladio fonts ....
but I am not sure if it even scans the fonts files now after everything is back to normal.


It won't scan them again unelss you delete the cache file (FontGlyphCache) or change the fallback font through the GUI (there are some extra non-GUI options too, where you can specify a list of fonts to use and stop NetSurf scanning anything else, which might be an alternative workaround here).

Now we've tracked it down to URW Palladio, I will try that here (I assume I don't have it installed but not at home currently to check). If I can reproduce the crash it makes it much easier to fix

   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3227
Quote:

KimmoK wrote:
Slightly offtopic...
But should AmiUpdate be able to keep the stable release up to date?


Yes, but only to other stable releases (latest is v2.9). Some enterprising person could write something to download the latest dev build and auto-install it using TestAutoInstall (from AmiUpdate) or some similar mechanism, but the dev builds will never be auto-updated through AmiUpdate.

Quote:

(I think for some reason mine does not seem to get updated automagically)
Any known issues with AmiUpdate + Netsurf?


ChrisH reported that v2.8 => v2.9 wasn't updating properly, but so far has failed to supply the Installer log file so I didn't get very far in figuring that one out. Nobody else has mentioned it (until now!)

   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Not too shy to talk
Joined:
2008/12/20 17:26
Posts: 259
Just re-checked. I have 2.8 installed.
AmiUpdate always tries to update netsurf, same today.
It loads files ok, install "looks like" it progress ok.
No errors. Update complete.

But I still have 2.8 installed.

au.log
...
20:40:08 Starting file download (6142996 Bytes)
20:40:08 Trying to connect to: flounder.pepperfish.net on port: 80
20:40:08 Connected
20:40:35 Transfer of file 'netsurf-2.9.lha' complete
20:40:35 Preparing to unarchive: netsurf-2.9.lha
20:40:39 Archive unpacked successfully
20:40:39 Trying to locate AutoInstall script..
20:40:39 'AutoInstall' script detected, preparing RollBack...
20:40:40 Executing AutoInstall script...
20:40:42 Script completed without errors
20:40:42 Cleaning up working directory...
20:40:42 Cleaned up without errors
20:40:42 Update finished
20:40:42 Checking for other entries in the same archive...
20:40:42 None found
20:40:42 Deleting working directory...

None of the files in internet/netsurf have changed.
Amiupdate sees that netsurf still needs updating, easy to redo...
I saw that extracted folder was present in RAM but got deleted... perhaps just the netsurf install script is broken...
Adding more debug log ...
And told au to leave the downloaded archive in ram...

autoinstall command:
; AmiUpdate AutoInstall for NetSurf
cd NetSurf
Installer Install APPNAME NetSurfAutoInstall DEFUSER NOVICE

NS_install.tmp:
1 ;BEGIN NetSurf
2 ClientName="NETSURF" ClientPath="APPDIR:NETSURF" CMDFORMAT="URL=*"http://www.%s*""
3 ;END NetSurf

Then I manually extracted netsurf. And tried it's installer in intermediate mode... it worked (did not have to change any parameters). (had no time to test further)

Perhaps the problem is with novice/automated install mode


Edited by KimmoK on 2012/10/17 17:42:57
_________________
- Kimmo
--------------------------PowerPC-Advantage------------------------
"PowerPC Operating Systems can use a microkernel architecture with all it�s advantages yet without the cost of slow context switches." - N. Blachford
   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3227
@KimmoK

If you add LOGFILE RAM:NSINSTALL.LOG to the end of the "Installer" line in AutoInstall, then in the Shell:
cd to whereever AutoInstall is
execute AutoInstall

It will run through as it does normally, but create an Installer logfile as RAM:NSINSTALL.LOG. Paste that in here, or send it to me, and I'll hopefully be able to fix it.

You'll probably need to roll back to v2.8 first though!

   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3227
Hmm, I have URW Palladio installed, deleted my FontGlyphCache and it recreated it without crashing. Can somebody having problems send me their .font and .otag file for that font please?

   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Not too shy to talk
Joined:
2007/2/6 13:57
From Donostia (SPAIN)
Posts: 411
I got the same font crash, but with FNT_BS.TTF (Cinnamon archive http://desler.be/modules/wfdownloads/visit.php?cid=4&lid=30).
You can test it if it crashes with such font.

Or I can send you such TTF font and .otag .font files if you want.

BYE

   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Not too shy to talk
Joined:
2008/3/15 2:00
From Alberta, Canada
Posts: 296
@Chris

My font files came from the AmigaOS 4.1 Update 1 ISO image.

During my experiments, I created a new font drawer by copying from my AmigaOS 4.1 Update 1 CD-R and NetSurf dev still crashed. After that I removed the URW Palladio files and NetSurf dev launched ok. After I restored my fonts to normal, NetSurf dev launched ok.

---
redfox

   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3227
@jabirulo

That font works fine here. If you can send me your .font and .otag that would be useful, as it might be something in those causing the problem.

Also, do you have font caching enabled in Font prefs?

   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3227
I've fixed the AmiUpdate/AutoInstall problem (but this will only be apparent once 3.0 is released).

No update on the font scan crash, as I still can't reproduce it here.

   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Just popping in
Joined:
2006/11/22 18:00
From Sweden
Posts: 150
Still crashes here, and I have Cache enabled in preferences .. Lets get bug fixed now, what can I do to help you? I know you send me a couple of email, sorry for not replying, i've been quite busy.

   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3227
If you can send me your .font and .otag file for the crashing font (URW Palladino or whatever it was) that would be a good start.

   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Just popping in
Joined:
2006/11/22 18:00
From Sweden
Posts: 150
When running Snoopy the only "error" I find is a missing font "DeJavu Serif Italic.font" .. Whats the easiest way to find out which font is crashing?

Edit: I've tried to remove different URW fonts (from the ones mention in this thread to all of them). Netsurf still crashes.


Edited by Alkaron on 2012/11/4 13:51:48
_________________
PEG2 G4 with OS4.1 .. Classic A1200 with 68060 @ 60 mhz
   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Home away from home
Joined:
2006/12/2 3:55
From Italy, Perugia
Posts: 3140
@ChrisY

Just installed latest CI #600 build, fixfont was runned automatically but when NetSurf started i got again the usual DSI crash

Quote:
Crash log for task "NetSurf"
Generated by GrimReaper 53.5
Crash occured in module kernel at address 0x018209B8
Type of crash: DSI (Data Storage Interrupt) exception

Register dump:
GPR (General Purpose Registers):
0: 01812798 53C87F20 00000000 00000004 4EFD1318 00000004 0000001A 020A97C4
8: 01A6AAE0 55D032A0 00001998 00000000 0000001A 511593F0 00000000 00000000
16: 54833340 6D42B97C 00000000 5432F1D0 4EB861EC 4EB86150 4EB8623C 4EB88D10
24: 51150000 51150000 54AADBC0 00000018 51151550 512F1000 00000004 4EFD1318


FPR (Floating Point Registers, NaN = Not a Number):
0: nan 1042 398 1042
4: 367 1059.8 620.8 0
8: 3 0.111111 0.0123457 255
12: nan 65536 3.39519e-313 -5.05923e-321
16: 0 1.39067e-309 0 0
20: 0 0 0 1.61895e-319
24: 0 0 1.08779e-311 1
28: 4.5036e+15 4.5036e+15 2.14748e+09 0

FPSCR (Floating Point Status and Control Register): 0x82000000


SPRs (Special Purpose Registers):
Machine State (msr) : 0x0002F030
Condition (cr) : 0x48422024
Instruction Pointer (ip) : 0x018209B8
Xtended Exception (xer) : 0x00000008
Count (ctr) : 0x01812758
Link (lr) : 0x01812798
DSI Status (dsisr) : 0x00000000
Data Address (dar) : 0x00000004



680x0 emulated registers:
DATA: 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
ADDR: 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
FPU0: 0 0 0 0
FPU4: 0 0 0 0



Symbol info:
Instruction pointer 0x018209B8 belongs to module "kernel" (HUNK/Kickstart)

Stack trace:
native kernel module kernel+0x000209b8
native kernel module kernel+0x00012798
[amiga/font_scan.c:306] NetSurf:ami_font_scan_list()+0x108 (section 1 @ 0xF8F4)
NetSurf:ami_font_scan_init()+0x2d0 (section 1 @ 0x10170)
NetSurf:ami_font_initscanner()+0x2c (section 1 @ 0xE98C)
[amiga/font.c:814] NetSurf:ami_init_fonts()+0x1c (section 1 @ 0xEA10)
[amiga/gui.c:568] NetSurf:gui_init()+0x74 (section 1 @ 0x11418)
[amiga/gui.c:681] NetSurf:main()+0x1b0 (section 1 @ 0x1AB0C)
native kernel module newlib.library.kmod+0x00002094
native kernel module newlib.library.kmod+0x00002d3c
native kernel module newlib.library.kmod+0x00002eb8
NetSurf:_start()+0x170 (section 1 @ 0x170)
native kernel module dos.library.kmod+0x0002295c
native kernel module kernel+0x0003b630
native kernel module kernel+0x0003b6b0


PPC disassembly:
018209b0: 7c7e1b78 mr r30,r3
018209b4: 7c9f2378 mr r31,r4
*018209b8: 887e0000 lbz r3,0(r30)
018209bc: 3bde0001 addi r30,r30,1
018209c0: 4bffffbd bl 0x182097C

System information:

CPU
Model: AMCC PPC440EP V1.3
CPU speed: 799 MHz
FSB speed: 133 MHz
Extensions:

Machine
Machine name: Sam440EP
Memory: 1048576 KB
Extensions: bus.pci

   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3227
@Alkaron

Run it with:
NetSurf -v

The last font mentioned or the font alphabetically after the last one mentioned is the one causing it to crash.

   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Just popping in
Joined:
2006/11/22 18:00
From Sweden
Posts: 150
URW Palladio L Roman

URW Palladio L Italic (next one in my font-dir).

_________________
PEG2 G4 with OS4.1 .. Classic A1200 with 68060 @ 60 mhz
   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Amigans Defender
Joined:
2006/11/17 22:40
From England
Posts: 3227
@Alkaron

If you move those .font and .otag files out of FONTS: does it then start up without crashing? If so, can you send me those four files please?

   Report Go to top

Re: NetSurf development builds
Just popping in
Joined:
2006/11/22 18:00
From Sweden
Posts: 150
Crashed .. I've sent you a LHA-archive with the fonts.

_________________
PEG2 G4 with OS4.1 .. Classic A1200 with 68060 @ 60 mhz
   Report Go to top


« 1 (2) 3 4 5 ... 23 »



[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project