Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
50 user(s) are online (41 user(s) are browsing Forums)

Members: 1
Guests: 49

Thematic, more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net





sfs and os4 classic blizzard ppc ram lib error
Just popping in
Joined:
2007/9/4 7:14
From new zealand
Posts: 23
hi tryed reinstalling os 4 to my ppc 1200
with sfs but all l got was the machine whould lock after few secs and it say ram lib erorr l have taken memory and card out and still nothing so reinstalled fastfilesystem 07 Long file names and it fine.
never had this problem before .
l like to use sfs as it alot faster and fastfile really works my ide hd alot.

thanks for any help what settings should l use , l thought must be because l have to use long file name settings but cant seem to work that part out what to change. had set to 02 and 00 both did the same thing.

   Report Go to top

Re: sfs and os4 classic blizzard ppc ram lib error
Just can't stay away
Joined:
2006/12/1 19:07
From Germany
Posts: 1022
@actungbaby44

Quote:
thanks for any help what settings should l use , l thought must be because l have to use long file name settings but cant seem to work that part out what to change. had set to 02 and 00 both did the same thing.
Make sure both the SFS partitions and the m68k version of SFS stored in the RDB have the correct DOSType, if you want to use SFS\2 partitions as well the m68k SFS has to be stored 2 times in the RDB with both DOSTypes.

   Report Go to top

Re: sfs and os4 classic blizzard ppc ram lib error
Just popping in
Joined:
2007/9/4 7:14
From new zealand
Posts: 23
@joerg

sorry sir u mean by dos type to change it to long file names etc

   Report Go to top

Re: sfs and os4 classic blizzard ppc ram lib error
Just popping in
Joined:
2007/9/4 7:14
From new zealand
Posts: 23
@actungbaby44

okay l see so change it from 444f5303 > 444f5307

didnt know chould do this with sfs thanks again for your time

   Report Go to top

Re: sfs and os4 classic blizzard ppc ram lib error
Just can't stay away
Joined:
2006/12/1 19:07
From Germany
Posts: 1022
@actungbaby44

Quote:
okay l see so change it from 444f5303 > 444f5307

didnt know chould do this with sfs thanks again for your time
444f5303 and 444f5307 are DOSTypes of FFS2, for SFS you have to use 53465300 (or 0x53465302 for SFS\2), both for the SFS partitions (there you should be able to select "SFS\00" in the type cycle gadget instead of having to use "Custom filesystem" and entering the number) and when installing SmartFileSystem in the RDB ("Add, remove or edit filesystems", you have to enter/change the type number manually).

   Report Go to top

Re: sfs and os4 classic blizzard ppc ram lib error
Just popping in
Joined:
2007/9/4 7:14
From new zealand
Posts: 23
@joerg

thanks for that just typing this using owb pretty neat yes l did select 00 from the gadget tryed to enter manually , but l didnt change it in the rigid disk block part just selected the filesystem as afs didnt change the settings, will try again.
thanks for your help joerg

patrick

   Report Go to top





[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2016 The XOOPS Project